Tarikh Tukar Duit Raya Di Bank

Mei 20, 2019
Dah ready nak tukar duit?? Agak-agak berapa banyak nak tukar tahun ni ye. Ada yang nak tukar lebih untuk belanja anak sekolah sekali tak. Kalau tahun-tahun sebelum ni tak risau sangat bab-bab nak tukar duit sebabnya si adik tu boleh tolong tukarkan. Tapi untuk tahun ni awal-awal lagi dia dah bagitau tak dapat tolong 😔😔

Duit raya

Tarikh untuk tukar duit raya pun dah keluar. Bagi sesiapa yang belum mengetahuinya, kat sini kita ada kongsikan juga. Senang takut terlupa ke macamana. Lepas ni memang gerenti ramailah yang akan berbaris dekat bank tu. Tapi sebelum pergi tu pastikan kita dah tahu nilai berapa-berapa yang ingin kita tukar. Tiadalah pening sangat bila dah sampai dekat kaunter. 

Tarikh Tukar Duit Raya Di Bank

Kebiasaannya minggu ke-2 dan minggu ke-3 ramadan, kebanyakan bank telah menyediakan kemudahan tukar duit raya.

Walaubagaimanapun senarai ini akan dikemaskini sebaik info mengenainya diperolehi. Dan sekiranya korang dah tahu sebar-sebarkanlah yer 

Tukar Duit Raya 2022


MAYBANK - 21 April 2022 hingga 04 Mei 2022

AMBANK - 20 April 2022 hingga 06 Mei 2022

CIMB - 

PUBLIC BANK - Dah boleh tukar

BANK ISLAM - Dah boleh tukar

LAIN-LAIN BANK - 








Share this :

Previous
Next Post »

8 ulasan

  1. Bolehlah LZ standby senarai penerima duit raya.. Tukar awal kalau tidak stok duit baru habis.. by the way thank you for the info Cik Tie..

    BalasPadam
  2. thanks sharing cik tie..:)

    BalasPadam
  3. mesti ramai yang serbu bank :)

    BalasPadam
  4. semoga cukup la untuk semua yg nak tukar tu.

    BalasPadam
  5. Standby utk tukar. Knp bkn time gaji..huhuhu

    BalasPadam
  6. tahun yang akan datang nak plan tukar RM2K untuk duit raya..

    tahun ini belum lagi hahaha

    BalasPadam
  7. Balasan
    1. Tapi boleh je mamapp try pergi kaunter kot-kot masih boleh tukar

      Padam

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

My Ping in TotalPing.com