Senarai Lagu Gegar Vaganza Minggu Ke-6 Musim Ke-5

Oktober 29, 2018 6 Comments
Senarai Lagu Gegar Vaganza Minggu Ke-6 Musim Ke-5
Senarai Lagu Gegar Vaganza Minggu Ke-6 Musim Ke-5 | Persembahan malam ini semua best-best belaka walaupun Zamani sakit dan kehilangan suara tapi dia cukup sporting. Sanggup sumbangkan juga suara k.o dia tu. Dan yang lagi best semua semua penonton dalam dewan itu turut sama sporting. Sama-sama nyanyi semasa Zamani membuat persembahan sebagai tanda sokongan kepadanya. Memang terbaiklah korang !!

Untuk minggu depan bertemakan lagu Terbaik boss. Memang terbaiklah lagunya tu..tak sabar pula nak tunggu ! Nak tengok persembahan Maya Sun Flower dan Forteen. Apapun kita tunggu apa yang akan berlaku pada minggu hadapan itu pula. Untuk malam ini tiada penyingkiran kerana Datuk Aliff Syukri telah menggunakan imunitinya untuk membolehkan Zamani membuat persembahan pada minggu hadapan. Lagu apa yang bakal dibawakan oleh Zamani sama-samalah kita nantikan nanti.


Senarai Lagu Gegar Vaganza Minggu Ke-6 Musim Ke-5

  1. Bencinta (Faizal Tahir) - Dia Fadila
  2. Hatinya Tak Tahan (Noraniza Idris) - Maya
  3. Seandainya Masih Ada Cinta (Dayang Nurfaizah) - Noryn Aziz
  4. Satu (Tan Sri S.M Salim) -  Foorteen 
  5. Seroja - Amelina
  6. Back At One (Brian McKNIGHT) - Billy Zulkarnain
  7. Ayat-ayat Cinta (Datuk Rosa) - Farawahida
  8. Korban Cinta (Ziana Zain) -  Hetty Sarlene
  9. ??  - Zamani



Tahniah Perak Juara Piala Malaysia Tahun 2018

Oktober 28, 2018 5 Comments
Tahniah Perak Juara Piala Malaysia Tahun 2018
Tahniah Perak Juara Piala Malaysia Tahun 2018 | Akhirnya selepas berhempas pulas bermain menentang Terengganu (TFC) malam tadi Pasukan Perak dah boleh tersenyum bangga dah !! Tahniah !! Setelah 18 tahun akhirnya tak sia-sia penantian selama ini. Perak menang sepakan penalti (4-1) setelah terikat 3 sama dengan Terengganu. Memang tak sangka minit-minit terakhir berjaya juga samakan jaringan. Games malam tadi dua-dua team best main. Cuma itulah bukan rezeki Sang Penyu menjulang kejuaraannya lagi. Kalau tak dah sah-sah dapat sambung cuti lagi ye. 

Ciktiedotcom

Penat juga sebenarnya tunggu pengakhiran games malam tadi sampaikan tak faham pun ada hahaha banyak sangat tambahan masanya. Seriau pun ada tengok games tu. Dengan pengadilnya macam tu, pemainnya pula memang kecoh dalam padang cuma harapkan para penyokong kedua-dua team tak masuk campurlah. Kalau tak lagi kecoh. Good job pada semua penyokong yang hadir ke Stadium Shah Alam malam tadi..


Merawat masalah kulit kering dan pigmentasi dengan produk Dear Klairs

Oktober 27, 2018 20 Comments
Merawat masalah kulit kering dan pigmentasi dengan produk Dear Klairs
Merawat masalah kulit kering dan pigmentasi dengan produk Dear Klairs | Masalah kulit kering dan pigmentasi !! Semakin meningkat umur semakin menjadi pula masalah kulit kering dan pigmentasi ini. Boleh stress juga sesekali bila terpandang biasan diri di dalam cermin. Buntu tidak tahu nak atasinya macamana. Kena pula kulit ini memang sedikit cerah memang akan nampak ketaralah. Sebenarnya ia boleh diatasi jika kita menjaga kecantikan dengan konsisten sedari awal. Bukan setakat mencuci muka saje tapi juga sapukan toner, krim, serum semua itu tapi nak buat macamana benda dah jadi ! 

Ciktiedotcom

Ciktiedotcom

Baru-baru ini kita telah mencuba produk baru yang diterbangkan khas dari Korea iaitu Dear Klairs !! Produk yang cukup sinonim dengan warna biru. Cuba pun baru lagi tak sampai 2 minggu. Tapi kesannya kita dah boleh nampak dah sikit-sikit terutamanya keesokkan harinya tu. Kulit menjadi lebih lembut, segar, masalah pori-pori terbuka pun semakin mengecil berbanding sebelum ini. Muka pun tiadalah berminyak sangat macam selalu kalau berada dibawah sinar matahari terutamanya masa keluar lunch tengahari tu. Lagi satu yang kita suka produk ini tidak merengsaan kulit sama sekali. Garis-garis halus dekat hujung mata pun dah tiada. Memang berbeza sangat dengan kebanyakan produk yang pernah kita cuba.

Didatangi dengan 3 produk iaitu :-
  1. Supple Preparation Facial Toner Travel Size;
  2. Midnight Blue Youth Activating Drop; dan
  3. Toner Mate 2 in 1 Cotton Pad.
Ciktiedotcom

Kecil-kecil cili padi. Walaupun kecil kesannya cukup besar ! Kalau nak tahu Supple Preparation Facial Toner ini merupakan saiz travel. Maknanya nak bawa ke mana-mana pun mudah. Tak perlukan ruang yang besar. Dalam handbag pun muat. Tak percaya korang boleh cuba tengok saiznya dan rasai sendiri kesan penggunaan produk Dear Klairs ini. Dengan saiz yang macam ini memang cukup senang dibawa kemana-mana.

Untuk mendapatkan kelembapan yang diperlukan oleh kulit wajah dan memastikan tekstur kulitnya menjadi segar dan lembut, pemakaian toner adalah sangat penting.

Dengan Supple Preparation Facial Toner, ia bukan saje bertindak memberikan kelembapan sepenuhnya ke dalam kulit tetapi juga mengimbangi ph kulit kita serta mencegah kekeringan kulit dan kerengsaan kulit.

Ciktiedotcom

Masa mula-mula menggunakannya langsung tak terasa pedih ke apa. Ia memang sesuai untuk semua jenis kulit, baik kulit sensitif, berminyak apatah lagi kulit kering ! Bertindak meresap dengan cepat. Sekali imbas ia macam toner yang lain juga seperti air berwarna jernih tetapi pekat. Lagi 1 ia berbau tau. Bau macam rumput pun ada..macam rempah pun ada juga hehe tapi memang sesuailah dengan kita yang sukakan bau-bauan ini. Baunya pun tiadalah ketara sangat. Biasa-biasa je.

Ciktiedotcom

Ciktiedotcom

Ia terdiri daripada 3 kandungan utama iaitu
  • Phyto-Oligo - membantu melembapkan kulit secara menyeluruh bagi membantu mengatasi kekeringan kulit. 
  • Wheat Amino Asid - membantu mengurangkan keradangan kulit dan memberikan penghidratan yang mendalam kepada kulit.
  • Tidak mengandungi alkohol, wangian tiruan ataupun bahan berbahaya.
Ciktiedotcom

Cara Menggunakannya 
Macam biasa selepas membersihkan muka ! Gunakan toner untuk menyegarkan kulit. Tapi untuk kulit kering digalakkan untuk menggunakannya banyak kali 😍😍
Caranya :-
  • Letakkan toner pada tapak tangan ataupun pada cotton pad.
  • Kemudian sapu lembut ianya ke seluruh wajah macam biasa pakai toner (daripada dalam ke luar contohnya dari tepi hidung ke tulang pipi)
  • Kemudian sapukan sekali lagi toner pada tapak tangan ataupun cotton pad tapi kali ini tepek ke tampal ke tepuk orang panggil ni ye ke seluruh muka. Buat macam kita memakai bedak sejuk (tepek pap..pap..pap camtu je ke seluruh muka)
Ciktiedotcom

Isi kandungan : 30ml
Harga : RM 20

Produk yang ke-2 ini, kita suka sangat !! Dear klairs Midnight Blue Youth Activating Drop.  Ia bertindak sebagai serum di malam hari ! Bukan setakat membantu menghilangkan wajah keletihan / kepenatan terutamanya kalau tak cukup tidur tetapi juga bertindak memperbaiki keadaan kulit. Mengurangkan garis-garis halus di tepi mata, mengecilkan pori-pori terbuka dan yang paling penting mengurangkan pigmentasi dekat wajahku ini.

Ciktiedotcom

Ciktiedotcom

Hadir dalam bentuk botol ! Pada bahagian penutup atasnya itu ada macam pemicit yang boleh penyedup cecair dalam bentuk silinder kaca dari botol Midnight Blue Youth Activating Drop.

Ciktiedotcom

Ciktiedotcom

Digunakan pada sebelah pagi dan malam tapi kita guna malam je. Ia tidak melekit !  Sesuai untuk semua orang. Cecair ianya berwarna biru. Antara kandungannya adalah sh-Oligopeptide-1, sh-Polypeptide-1, Butylene Glycol, Vaccinium Angustifolium (Blueberry) Fruit Extract, Sorbitan Sesquioleate, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Chlorphenesin, Guaiazulene, Ethyhexylglycerin, Adenosine.


Ciktiedotcom

Keistimewaan Midnight Blue Youth Activating Drop
 ✓ Menganjalkan kulit
✓ Memperbaiki struktur kulit / membina tisu kulit baru
✓ Membantu penghasilkan kalogen
✓ Mengurangkan pigmentasi / bintik-bintik hitam
✓ Mengecilkan pori-pori terbuka
✓ Mengurangkan kedutan/ garis-garis halus
✓ Membantu mengurangkan wajah keletihan/ kepenatan/ kusam/ tidak bermaya

Cara menggunakannya
  • Titiskan beberapa titik Drop Blue pada muka kita
  • Kemudian lakukan sedikit urutan agar ia meresap masuk ke dalam kulit dengan berkesan.
  • Akhir sekali tepuk-tepuk sedikit kulit wajah kita tu. Pap..pap..pap macam tu hahaha
Ciktiedotcom

Kandungan : 20ml
Harga : Rm 122

Yang ini pula Dear Klairs Toner Mate 2 in 1 Cotton Pad ! Tanpanya susah juga kita nak cuba dua produk Dear Klairs tu. Memang special sikit yang ni. Dicipta khas untuk kegunaan Klairs Supple Preparation Facial Toner. Lain dari yang lain. 100% cotton. Tebal dan tak mudah melekat pada wajah terutamanya semasa kita menggunakan toner.

Ciktiedotcom

Sesuai untuk kulit sensitif. Untuk menanggalkan kotoran dan sel-sel kulit mati. Ia juga mudah serap ! Sesuai digunakan semasa mengenakan serum ataupun toner.

Ciktiedotcom
Kiri : Compressed cotton pad
Kanan : sponge cotton pad

Kiri : sponge cotton pad
Kanan : Compressed  cotton pad
Mempunyai 2 jenis iaitu :-
  • Compressed cotton - bertindak untuk menyingkirkan kotoran, minyak berlebihan dan sel-sel kulit mati.
  • Sponge cotton - bertindak meningkatkan penghidratan.

Selepas wajah dibersihkan ! Basahkan Compressed cotton pad dahulu dengan toner untuk menanggalkan kotoran, minyak berlebihan dan sel-sel mati. Seterusnya dengan menggunakan sponge cotton pad pula, basahkan ianya dengan toner untuk memberikan kelembapan kepada kulit wajah kita.

Walaupun kita telah menyingkirkan kotoran dan sel kulit mati menggunakan Compressed cotton pad tetapi sebenarnya  ia juga meninggalkan kelembapan yang berada pada toner yang diserapnya sebelum ini.


Kulit wajah kita pun akan menjadi lebih bersih, licin dan lembut selepas menggunakannya. Kira macam perantaraanlah ! Kita letak toner dekat cotton pad itu. Cotton pad itu  bertindak menarik sel-sel kulit mati ataupun kotoran yang melekat dekat wajah kita. Tetapi dalam waktu yang sama ia meninggalkan kelembapan toner yang berada padanya tu. Ia tidak menyerap sepenuhnya toner tadi tu seperti kebanyakan cotton pad yang biasa kita guna !! Ia juga tidak mengubah bentuk  fizikal cotton pad ini tau. Menarik bukan !

Sekotak ni ada 120 keping ! 60 keping Compressed dan 60 keping lagi Sponge.


Harga : rm 28

Kita dah cuba dah ketiga-tiga produk Dear Klairs yang ini. Memang puas hati sangat. Nanti lepas ini kita nak dapatkan set ia dalam saiz yang besar itu pula. Korang yang mempunyai masalah pigmentasi, garis-garis halus ataupun kulit kering tu memang kita suggest sangatlah guna produk ini. Memang berbaloi tau.

Untuk maklumat lanjut korang boleh layari

Website 

Facebook 
https://Facebook.com/altheakorea

Instagram 

Aplikasi Cannis Bakal Disenaraikan Dalam Nasdap

Oktober 24, 2018 10 Comments
Aplikasi Cannis Bakal Disenaraikan Dalam Nasdap
Aplikasi Cannis Bakal Disenaraikan Dalam Nasdap | Tahniah Cannis -  Sebuah Aplikasi Yang Mengabungkan Elemen E-Dagang 7 Dalam 1 bakal disenaraikan dalam sebuah bursa saham Amerika Syarikat (Nasdap) pada tahun 2021 tak lama lagi. Ini merupakan satu kejayaan yang cukup besar bagi sebuah aplikasi terutamanya dalam Malaysia apabila berjaya mendapat tempat di dalam bursa saham. Bukan calang-calang aplikasi ianya ni.  Dalam masa kurang dari dua bulan ia dilancarkan, ia berjaya mengumpulkan 100,000 pengguna. Woww memang hebat !!




Nasdap
Ialah pasaran perdagangan sekuriti ekuiti berskrin elektronik terbesar di Amerika Syarikat. Dengan kira-kira 3,700 syarikat dan perbadanan, bursa saham ini menikmati jumlah dagangan sejam yang terbanyak di kalangan semua bursa saham di dunia.

Nama sebenarnya ialah National Association of Securities Dealers Automated Quotation (Sebuk Harga Automatik Persatuan Peniaga Sekuriti Kebangsaan).

Aplikasi Cannis apa itu?
Merupakan Sebuah Aplikasi Yang Mengabungkan Elemen E-Dagang 7 Dalam 1 ! Gabungan itu merangkumi live broadcasting, e-commerce, diskaun membeli-belah, social networks, short videos, games dan payments. Semuanya ini boleh diperolehi melalui Cannis App.


Sejak awal tahun 2018 lagi, Cannis terus melabur dalam industri yang disukai ramai iaitu teknologi, filem, kecantikan, ubat-ubatan preventif, teknologi terkini dalam pertanian dan sebagainya. Dengan kerjasama dengan rakan strategik mereka, Cannis telah berjaya mengembangkan pasaran mereka di banyak negara Asia Tenggara dan dijangka akan tersenarai di Nasdaq tidak lama lagi.


Ketua Pegawai Eksekutif Dato 'Ching Eu Boon semasa persidangan  menyatakan "The Upcoming Greatest Star in Nasdaq" bersama 3000 peserta Cannis bahawa perkongsian Cannis tidak terhad kepada teknologi terkini, seperti teknologi digital, pangkalan data yang besar, kecerdasan buatan, tetapi juga dengan penggambaran, ubat-ubatan  preventif dan industri kecantikan. Kami sangat berharap perkongsian strategik dengan industri-industri tersebut dalam memenangi kepercayaan pengguna dan meningkatkan pengalaman pengguna akhir lancar O2O."

Muat turun Aplikasi dan Perbelanjaan Pengguna telah mencipta rekod baru dalam sejarah, Cannis dilahirkan pada era yang tepat dan terbaik.

Suku ketiga tahun 2018 telah menjadi musim yang paling menguntungkan untuk 'App Store' dimana jumlah muat turun aplikasi yang komprehensif pada musim tersebut di App Store dan Google Play telah melebihi 29 bilion, kenaikan 10% berbanding terdahulu. Walaupun perbelanjaan pengguna global telah mencapai hampir 20 bilion dolar AS, kenaikan 20% berbanding dengan musim yang sama pada masa lalu, kedua-duanya mencipta rekod sejarah baru.

Melalui analisis yang dilakukan, terdapat peningkatan dalam kategori aplikasi dibawah muat turun, permainan, hiburan dan aplikasi penyiaran video telah menjadi antara jenis aplikasi  yang paling banyak dimuat turun.

Prestasi yang mengalakkan dari dua jenis Aplikasi yang sama memerlukan kandungan kreatif  bagi memenuhi permintaan pasaran


Pada keseluruhannya, suku ketiga tahun 2018, App Store dan Google Play kedua-duanya mempunyai sejarah muat turun yang lebih tinggi dalam perbelanjaan pengguna. Ini menunjukkan trend pasaran App, yang terus meningkat bergantung kepada populariti penggunaan telefon pintar, menyediakan pembelanjaan tanpa henti dan potensi pembangunan yang besar. 

Disebabkan itu, Cannis memberi tumpuan kepada industri yang paling cepat berkembang, menyediakan platform integrasi, mewujudkan fungsi 7-dalam-1 yang kuat.

Mod Maya-Realiti yang digabungkan dengan Mod O2O

App Cannis bukan sahaja menggabungkan fungsi inovatif setiap bulan tetapi juga melaburkan dana besar secara selektif di industri tren luar talian, dengan  jangkaan menyambung aliran perbelanjaan keseluruhan pengguna luar talian dengan pangkalan data dalam talian, untuk memulakan membina model O2O, mengadakan promosi pemasaran terdahulu, pembekal ahli dalam talian dan luar talian dengan cekap, dan perkhidmatan penghantaran barangan 'back-end' menjadi lebih lancar.

Ahli Cannis boleh menggunakan diskaun dalam talian termasuk pembelian di kedai runcit dan rakan kongsi strategik Cannis. Mata ganjaran dalam talian boleh digunakan sebagai diskaun untuk membantu pengguna menjimatkan wang. Penyertaan dalam pertandingan yang direka oleh Cannis juga membolehkan ahlinya memenangi hadiah utama  melalui perkongsian.

Ketua Pegawai Operasi Cannis, Encik Mohammad Mustaqim Bin Abdullah menegaskan bahawa platform itu secara aktif akan menjalankan susun atur yang komprehensif untuk perkhidmatan dalam talian dan luar talian, supaya gedung yang sedia ada tidak lagi dibatasi oleh saiz atau sekatan serantau ruang. Melalui mod Cannis e-commerce dan  keutamaan belanja, maklumat pedagang boleh diperolehi dengan kos terendah ke pasaran sasaran yang tepat, oleh itu memaksimumkan keberkesanan pengiklanan.

Rakan Strategik Cannis


Rakan-rakan strategik yang hadir pada hari tersebut termasuklah Dr. Eco-Dr. Coco Alex; Produser Syarikat Produksi Da Motion, Encik Along; Pengarah Kreatif (ε‡― 优 影视 ζŽ§θ‚‘ ζœ‰ι™ε…¬εΈ), Miss Bo Bo; LongTV Sdn. Encik Chis Yen; Weber PDT Pusat Kesihatan Rawatan Kanser Prof Madaya Dr. Martin E. Roberts; Ketua Pegawai Eksekutif (名 θ΅„ θ‚‘δ»½ζœ‰ι™ε…¬εΈ), Encik (θ”‘ι€ΈηΎ€) dan Dr. DNA Encik Jannings Lee.

Konsul Kehormat Republik Slovakia, Tan Sri Datuk Sri Tee Keat berkata bahawa Cannis mempunyai ketajaman idea terhadap perkembangan trend. Melalui analisis pangkalan data yang besar, mereka secara tepat mempelajari keperluan sebenar pengguna. Budaya etnik yang kaya di Malaysia juga membantu mengembangkan perniagaan ke seluruh dunia bagi menarik rakan strategik pada masa hadapan, sama ada dalam pemasaran media atau strategi pembangunan. Persembahan mereka sangat luar biasa !

Cannis yakin bahawa mempunyai pelbagai kumpulan etnik dan budaya Malaysia sebagai titik permulaan, lebih mudah untuk mengembangkan Cannis dari Asia Tenggara ke seluruh dunia.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai Cannis, sila layari http://cannis.app.



Jadilah pemandu berhemah di Jalan Raya

Oktober 23, 2018 22 Comments
Jadilah pemandu berhemah di Jalan Raya
Jadilah pemandu berhemah di Jalan Raya | Saban hari boleh dikatakan setiap hari di mana sahaja kita terdedah kepada kejadian-kejadian yang tidak diingini yang melibatkan kenderaan di jalan raya ataupun di lebuh raya. Mengikut statistik lebih 80% kemalangan jalan raya adalah berpunca daripada kecuaian kita selaku pemandu!

Walaupun tidak dinafikan terdapat juga sesetengah faktor seperti keadaan jalan raya dan cuaca tetapi ianya segelintir sahaja. Majoritinya disebabkan oleh pemanduan melebihi had laju, pemandu yang mengantuk atau letih dan tak kurang juga di bawah pengaruh dadah dan alkohol ketika memandu.


Terlintas juga di fikiran ni apalah yang dikejarkannya sangat tu sampaikan macam tu sekali gaya kenderaan itu dibawanya. Had laju langsung tak diikuti, double line (jalan berkembar) dan lampu isyarat tu main langgar je.

Yang perlahan pun satu hal juga sebenarnya haha. Terlalu slow la. Kalau iya pun masuklah lane kiri, tiadalah kita yang kat belakang ini stress sangat kan opss.



Ok, ada hari tu kita ternampak akak sorang ni sambil-sambil drive sambil-sambil mekap. Tak adalah sambil drive sebenarnya, sementara kereta berhenti dekat traffic light dia ambil kesempatan mekap dulu. Mungkin dah terlambat kot ! Itu yang terpaksa mekap dalam kereta. Tapi memang pro lah akak ni tapiii risau juga karang ada benda yang terjatuh ke camne dalam kereta tu ke, tertekan minyak ke macamana.

Tahukah anda, bermula pada 1 Julai 2017, Bank Negara Malaysia telah meliberalisasikan premium insurans/sumbangan takaful motor. Untuk makluman, Tarif adalah senarai set harga tetap di mana syarikat insurans/takaful tidak dibenarkan untuk mengubah harga yang dikenakan ke atas polisi insurans/sijil takaful itu.

Ini penting bagi membolehkan kita layak menikmati kadar tarif premiun/ sumbangan takaful yang lebih rendah dan adil.

Bagi kumpulan berisiko rendah, premium/sumbangan takaful dijangka menjadi lebih rendah. Sebaliknya, bagi kumpulan berisiko tinggi, premium/ sumbangan takaful yang dikenakan dijangka akan lebih tinggi tetapi ini boleh disederhanakan oleh faktor pengurangan risiko yang diamalkan oleh pemegang polisi/sijil. Sebagai contoh, cara pemanduan kita yang lebih selamat untuk mengurangkan kemalangan, pemasangan telematik kereta atau peranti anti-kecurian untuk kereta yang diiktirafkan bagi membantu mengurangkan kecurian.

Dengan liberalisasi, tidak akan ada lagi kadar premium tetap berdasarkan kepada model, usia dan kapasiti enjin kenderaan yang diinsuranskan/dilindungi. Premium kini juga dikenakan berdasarkan profil risiko setiap individu misalnya tabiat pemanduan, sejarah tuntutan, dan lain-lain. Dengan penilaian subjektif sebegini, pasti akan ada perbezaaan dalam premium/sumbangan takaful di kalangan syarikat-syarikat insurans/takaful. Jadi tugas kita sebagai pengguna buat je perbandingan dan pilih perlindungan insurans/takaful yang dapat memenuhi keperluan kita pada harga yang tepat.

Semua pengguna jalan raya kenalah mempunyai kesedaran dalam mengamalkan tabiat memandu yang baik bukan hanya sekadar untuk menikmati premium yang lebih rendah je tetapi juga untuk melindungi keselamatan diri kita sendiri. Untuk maklumat lanjut sila layari laman web berikut:

Senarai Lagu Gegar Vaganza Minggu Ke-5 Musim Ke-5

Oktober 22, 2018 3 Comments
Senarai Lagu Gegar Vaganza Minggu Ke-5 Musim Ke-5
Senarai Lagu Gegar Vaganza Minggu Ke-5 Musim Ke-5 | Wahh lagu yang akan dibawa oleh Maya minggu depan tu best juga. Bertemakan Lama Tak Dengar ! Memang betul-betul dah lama tak dengar lagu-lagu yang akan dinyanyikan oleh kesemua peserta #gv5 tu. Lagu-lagu 70 dan 80an..lagu Fauziah Latiff pun ada juga tu. Kalau nak tahu, itulah antara penyanyi fav kita tu masa sekolah dulu-dulu 😁😁 Tapi macam sedihlah pula Shafie Rio terkeluar.


Senarai Lagu Gegar Vaganza Minggu Ke-5 Musim Ke-5
  1. One Night Only - Noryn Aziz 
  2. Sekadar Di Pinggiran - Maya
  3. Menghitung Hari - Dia Fadila
  4. Hatiku Luka Lagi -  Foorteen
  5. Kau Merubah Segalanya - Farawahida
  6. Mengapa Perpisahan Kau Pinta - Zamani
  7. Mawar Putih Untuk Mama - Hetty Sarlene
  8. Pelangi Petang -  Amelina
  9. Antara Anyer & Jakarta - Billy Zulkarnain


TEKNOLOGI URUTAN 4 TANGAN OSIM

Oktober 21, 2018 2 Comments
TEKNOLOGI  URUTAN  4  TANGAN  OSIM
TEKNOLOGI  URUTAN  4  TANGAN  OSIM, uLOVE2 MENJANJIKAN KESERONOKAN DAN KEPUASAN BERGANDA | uLOVE2,  kerusi  urut pertama  di  dunia  yang  didatangkan  dengan teknologi  empat  urutan  tangan  yang  hampir sama  dengan  urutan  manusia/  tukang  urut profesional  Kuala  Lumpur ,



4 Oktober 2018 :  OSIM kini tampil mencipta terapi urutan terkini dengan melancarkan kerusi urut terbaharunya, uLove 2 yang mempunyai ciri-ciri revolusi Teknologi Urutan 4 Tangan di One Utama. Sekali lagi, ikon pop popular, Andy Lau (yang sebelum ini pernah menjadi jurucakap pertama kerusi urut UDivine OSIM pada tahun 2010), telah terpilih untuk menjadi duta uLove2. Tiada yang lebih baik untuk menggambarkan kualiti yang luar biasa dan inovasi daripada revolusi kerusi urut ini selain daripada Andy Lau sendiri, malah beliau berterusan mencipta kebaikan untuk diri sendiri dan berani menembusi benteng dalam industrinya. Andy yang sudah sinonim dengan jenama OSIM turut mengungkapkan kegembiraanya dalam meneruskan legasi ini dan menjadi sebahagian ciptaan ini.  

Saya  sangat  berterima  kasih  kepada  OSIM kerana  memberi  saya  peluag  untuk mewakili  inovasi  menarik  dalam  terapi urutan  moden  ini.  Saya  tidak  pernah merasa  sesegar  dan  lebih tenang seperti  ini  terutama  selepas melakukan  urutan    dengan  uLove  2 dan  revolusi  teknologi  urutan empat tangan  ini.  Sememangnya  ini  adalah kesihatan  pertama  dunia bagi  meremajakan keseluruhan  anggota  badan.


Inovasi  kali  ini  adalah  yang  paling  terbaik (cemerlang)  yang  mana  teknologi Urutan  4  Tangan  ini  menyediakan 4  set  roller  urutan  berkuasa yang  direka  khas  untuk mempunyai fungsi  selari  mengurut  dari  atas dan  bawah  badan  anda  secara serentak.  Mekansime  ini  sebenarnya mirip  dengan  teknik  cengkaman urutan  empat  tangan  yang dilakukan oleh  tukang  urut  professional  di kebanyakan  negara  di  Asia  Tenggara.   

Teknik  ini  dilengkapi  dengan  urutan  V-Hand  yang  sempurna  bagi  melancarkan dan  memberi  lebih  fleksibiliti urutan;  Ia  berfungsi  dengan  sempurna seperti  urut cengkaman  tangan manusia  yang  memberi  lebih rasa mendalam  terhadap  titik  otot penting.  Bola  roller  yang  membentuk  720 darjah  juga  membolehkan  ia  berputar 360  darjah  di  kedua-dua  arah  dan membantu  mencapai  kontur  badan  lebih menyeluruh.  



Pengalaman  bertahun  saya  dalam  rawatan  urutan  ini  memberikan  saya  pandangan  jauh  tentang  keperluan  pengguna  dan  pengetahuan  untuk  merekabentuk  program  urutan gaya  hidup  yang  berkesan,  ia  bukan  sahaja  memenuhi  keperluan  tersebut  tetapi  juga  memberi  keseronokan,  kata  Sato  Tsuyoshi,  Pakar  Urut  Kiropraktik  Jepun  dan  pencipta  kerusi  urut  uLove  2.  

APAKAH  SEBENARNYA  URUTAN  EMPAT-TANGAN?


Urutan  empat-tangan  ialah  urutan  yang dilakukan  oleh  dua  tukang  urut menggunakan  teknik  pencerminan  pada  dua bahagian  tubuh  badan  pada  masa yang sama-  biasanya  atas  dan  ke  bawah   bagi memberi  anda  hasil  yang  sama  seperti mendapat  dua  urutan  badan  penuh sekaligus. 

MENYAMPAIKAN  PENGALAMAN URUTAN KELAS PERTAMA DARIPADA KEPALA SEHINGGA IBU JARI  



OSIM  telah  mengkonfigurasi  reka  bentuk dan  ciri-ciri  teknikal  kerusi  urut  uLove  2 untuk  memberi  pengalaman  yang  memberi kelegaan  dan  memanjakan  badan  seperti yang  lain.  Program  urutan  kerusi  urut  uLove 2  ini  telah  disesuaikan  untuk  memenuhi pelbagai  keperluan-  daripada  gaya  hidup sibuk  sehinggalah  mereka  yang  aktif-  dan membantu  melegakan  kesakitan dan  ketegangan  otot  daripada  kepala sehingga  ke  hujung  jari  kaki.



Program  urutan  uLove  2  memaksimumkan penggunaan  teknologi  terkini  dan canggih,  bagi  V-Hand  dan  empat  tangan yang  membantu  memberi  kelegaan  kepada empat  titik  utama  badan:  kepala  &  leher, leher  &  bahu,  bahagian  tulang  belakang  &  punggung,  dan punggung  &  peha.    

Anda juga  boleh  memuat  turun  program urutan baharu  melalui  aplikasi  kerusi  urut uLove  2  secara  percuma.  Aplikasi uLove  2  dipadankan  dengan  peranti  pintar anda  yang  membolehkan  anda dengan mudah  memilih  program  urutan  anda  dan menentukan  pilihan  pengalaman  kerusi  urut yang  sesuai  dengan  anda.  



Antara  ciri-ciri  menarik  uLove  2  adalah sistem  audio  surround  3D  yang  canggih, fungsi  audio-visual  bletooth  tanpa  wayar ini  memberi  pengalaman  tenang  dan  santai baharu  dan  pembesar  suara  kerusi  urut uLove  2  yang diposisikan  dengan  teliti dan  dioptimumkan  bagi  memberi  bunyi menarik  serta  menenangkan  pendengar. 

Anda  juga  boleh  memuat  turun  lagu original  daripada  Aplikasi  kerusi  urut  uLove  2  untuk menikmati  pengalaman  bunyi  yang  penuh harmoni.  Untuk  membantu  meningkatkan pengalaman  hiburan  anda,  anda  boleh menonton  video  pada  peranti  pintar  anda menerusi  Entertainment  Stand  sambil mencajnya  melalui  port  USB  uLove  2.

REKAAN  YANG  ELEGAN  DAN  SOFISTIKATED

Apabila  menyentuh  mengenai  estetik  atau menarik,  kerusi  urut  uLove  2 ini  mempamerkan  hasil  kerja  yang  luar biasa  dengan  penggabungan  kulit  berkualiti tinggi  yang  didatangkan  dalam  pelbagai warna.  

Kerusi  urut  uLove  2  edisi  terhad  berwarna biru  ini  melambangkan  biru  langit  dan dihiasi  dengan  lukisan  tangan  bunga  peony khususnya  dicipta  sempena  pelancaran  ini, serta  dilengkapi  dengan  cetakan  mahkota diraja.  Sejak  zaman  purba,  lukisan  bunga peony  telah  dikenali  sebagai  simbol keberuntungan  dan  keindahan,  ia  sesuai dipadankan  dengan  kesempurnaan  uLove  2. Kerusi  urut  edisi  terhad  ini juga  terdapat dalam  pilihan  warna  merah  jambu.



Selain  itu,  terdapat  pilihan  warna  lain antaranya,  Bold  Green Sophisticated  Brown dan Chic  Purple.  Setiap  warna  ini  dipilih untuk  melengkapi  reka  bentuk  degan lukisan  tangan  bunga  Magnolia  ia melambangkan  kemuliaan  dan  kesucian - yang  menghiasi  sisi  kerusi.  Diilhamkan  oleh rekaan  hiasan  dalaman  popular yang menggunakan  palet  yang  memperlihatkan kehalusan  ciptaanya,  uLove  2  pastinya melengkapi  dan  menonjolkan  setiap  ruang kediaman  dan  sesuai  berada  di  dalam rumah  anda.

TERBANG  BERSAMA  KELAS  PERTAMA DENGAN  OSIM  KE  DESTINASI  MISTERI

Sempena  pelancaran  kerusi  urut  uLove  2, OSIM  Malaysia  telah  menjemput  rakan-rakan  media  dan  orang  ramai  untuk merasai sendiri  pengalaman  penerbangan  kelas pertama  di  acara  OSIM  First  Class  yang berlangsung  di  Pusat  Beli-Belah One  Utama (Tingkat  LG,  Oval).  

Dijemput  hadir  untuk  ke  detinasi  misteri  di bandar  dan  alami  pengalaman  rawatan kelas  pertama  anda  bermula  3  hingga  14 Oktober  2018!  Tempat  duduk  adalah  terhad, tetamu  yang  mendaftar di  http://bit.ly/2xqoWs4 akan  menerima pemegang  pasport  istimewa.

Kerusi  Urut  uLove2  
Harga  Runcit:  RM20,888  
Promosi  Pengenalan  @  RM377  sebulan 

Mengenai  OSIM  (Malaysia)  Sdn  Bhd
OSIM  (Malaysia)  Sdn  Bhd  ditubuhkan  pada tahun  1992.  OSIM  Malaysia  merupakan sebuah  syarikat  produk  gaya  hidup  sihat terkemuka  yang  memperolehi  peningkatan bahagian  pasaran  dan  pengukuhan  status kepimpinan  yang  berterusan. 

Dengan  lebih  daripada  47  cawangan  di seluruh  negara  dan  masih  berkembang  lagi, OSIM  Malaysia  memberikan  keutamaan kepada  inspirasi  individu  bagi  mengawal kesejahteraan  mereka  dan  berusaha  ke arah kesihatan  and  kehidupan  yang  sempurna. Perniagaan  holistik  OSIM  pada  masa  ini memberi  penekanan  kepada  empat  fokus pelengkap  Relax  and  Relieve  (melegakan badan  dan  urut);  Tone  and  Shape  (toning and  membentuk  badan  serta  mengurangkan kalori);  Check  and  Measure  (pemantauan kesihatan);  serta  Clean  and Purify  (penulenan  udara,  memerangi kekotoran,  alergen  dan  bakteria).

Selama  ini,  OSIM  Malaysia  telah  menerima senarai  anugerah  dan  penghargaan atas pencapaian  cemerlang  mereka  dan  ini termasuk  diiktiraf sebagai  ͞Rantaian  Runcit Peralatan  Kesihatan  dan  Penjagaan Terbesar di  Malaysia͟  oleh  Malaysia  Book  of  Records pada  tahun  2001;  selama  tiga  tahun berturut-turut  2002-2004  OSIM  Malaysia dipilih  sebagai  Superbrand  Malaysia; serta  dianugerahkan  sebagai  2006,  2007 dan  2008  Jenama  Terbaik  dalam penjagaan  kesihatan  dan  gaya  hidup kategori  untuk  Kerusi  Urut  oleh  Organisasi The  Brand  Laureate.  Baru-baru  ini, OSIM  juga  telah  memenangi  kedudukan perak  dalam  Kategori  Kesihatan  PUTRA Brand  Awards  pada  tahun  2010  dan  2011. 

Untuk  pengetahuan  lanjut,  temuduga  atau gambar-gambar  kegunaan  media,  sila hubungi Chan di chan@greatworksmarketing.com atau telefon 012-362 7205. 
al

My Ping in TotalPing.com