Kenangan manis sepanjang 2017

Disember 31, 2017 9 Comments
Kenangan manis sepanjang 2017
Hanya dengan 3 langkah. Maka terhasillah #2017bestnine tu. Tapi ciktie tak nak cerita pasal #2017bestnine tu..  yang ni certa lain ya. Tapi bagi sesiapa yang nak buat #2017bestnine atau mana-mana tahun untuk best nine tu boleh rujuk kat sini ya.. Hari terakhir di tahun 2017 bukan hari lagi dah ni ciktie oooi !! Detik-detik dah ni hikhik

Banyak kenangan manis sebenarnya dalan tahun ni. Tapi yang tak berapa nak manis pun ada juga. It's ok! Yang manis tu kita bawa tahun 2018 ya. Yang pahit tu pula kita simpan dalam-dalam biar ia jadi penawar. Ehh boleh pulak gitu ya hikhik

Kenangan manis sepanjang tahun 2017

Ciktie

Dapat kursus kat luar pejabat! 2 Kali berturut-turut tau. Walaupun kursus tu hanya buat dekat PCB Resort je aka berdekatan dengan pejabat tapi ia punya rasa cam satu kepuasan hahaha. Kita  join sebagai salah seorang peserta tau bukan sebagai AJK ke apa! Mesti ada pelik kan apasal happy sangat setakat attend kursus je kot sebenarnya sejak balik kerja kat sini nak join kursus /program sebagai peserta ni susah sikit. Asyik kena jadi ahli jawatankuasa je tapi bila dah dapat tu peluang tu seronok la juga.. 

Ciktie

Dapat pergi LIMA !! Siapa sangka kan dah balik kampung baru berpeluang untuk pergi sana.  Sebelum ini cam dah dapat peluang tu cuma bukan rezeki lagi masa tu. Ia punya story tak sempat nak publish lagi. Kononnya nak edit gambar tu dulu sekali phone hilang. Adoiii !! Tak pasal-pasal semua gambar pun habis gitu jugaa. Tapi nanti kita akan keluarkan juga certa pasal LIMA tu. insyaallah

Ciktie

Dapat anak buah baru! Bukan sorang tau..kita dapat 3 orang sekali gus untuk tahun ini je. 2 tu yang kembar tau! Sepasang lagi. Yang sorang lagi tu pula lelaki. Tambah 2 orang yang dah ada tu jadi 5 la semuanya. Itu yang kadangkala riuh serumah lebih dari pasar tu.

Ciktie

Join group Blogger Pantai Timur ! Ini juga salah satu daripadanya. Sebelum ini kita hanya buat blog sekadar blog. Janji ada je camtu!! Pas joint group ni barulah nak ambil bahagian sikit-sikit hehe. Orang ada blog kita nak juga pastu mulalah tak tau menda. Apapun thanks Kak Awa! Sudi invite kita kat group tu.

Ok! Cukup 4 jelah kita kongsi dekat sini ya! Apapun semoga tahun baru 2018 yang akan datang ni akan lebih meninggalkan kenangan manis dalam hidup kita semua. Lebih dipermudahkan dan lebih dimurahkan rezeki. Insyaallah, amiin.

Dalam tahun ini juga ciktie kehilangan 2 orang bapa saudara sekali! Jarak hanya sebulan yang membezakan arwah berdua.  Semoga semua bapa, mak saudara dan insan tersayang yang terlebih dahulu meninggalkan kita ditempatkan bersama mereka yang beriman. Aamiin

Masuk pejabat minggu ini juga ciktie kehilangan geng makan-makan dah la.  Ni sebenarnya bukan setakat geng makan-makan tapi juga geng gosip. Geng berjalan jugaaa hmm it's ok! Setiap pertemuan itu pasti akan ada perpisahan. Apapun all the best kat pejabat baru ya. 








#2017bestnine

Disember 31, 2017 2 Comments
#2017bestnine
Terima kasih pada korang-korang semua yang sudi mewarnai hidup ciktie sepanjang tahun 2017. Sweet 17 pun kejap lagi dah melabuhkan tirainya. Sana sini orang duk kongsi #2017bestnine. Ciktie pun tak terkecuali laa.. Tahun sebelum ni ciktie dah buat dah #2016bestnine tapi terpotong bilangan like nya pula. Tak mengapalah pasni jangan buat lagi. Paling tak boleh juga buat perbezaan like tu kan??


Bagi sesiapa yang nak buat #2017bestnine ni. Ikut 3 langkah ni ya..

Masukkan ID Instagram anda
Tekan Get dan tunggu sehingga selesai


Sunquick dalam pack baru

Disember 31, 2017 1 Comment
Sunquick dalam pack baru
Wahhh sekarang Sunquick dah tambah lagi satu cara pemasaran la. Kalau sebelum ini kita pernah tengok Sunquick stail kordial yang dalam bentuk botol-botol camtu je. Tapi kali ni ianya dipasarkan dalam  bentuk camni pula. Comel sangat!! Sape dah cuba jus Sunquick dalam pack comel ni??

Ciktie

Rasanya lebih kurang sama je kan! Nak lagi sedap kalau masuk peti ais. Memang terasa sangat nikmatnya tu.



Beli hari tu satu karton ni Rm10. Dalam tu pula ada 20 pack yang comel-comel camni. Kebetulan member kat pejabat nak beli hari tu kita kira sekalikan la. Lagipun tak pernah dengar lagi ianya dipasarkan dalam bentuk camni. Teringin juga nak cuba.

Ciktie

Apapun ia memang comel. Ciut-miut gitu! Bawa masuk beg kecil pun muat 😀😀 Dan kita dapat tahu Sunquick dalam pack ni bukan je tertumpu pada perisa oren je tapi ada penambahan perisa lain juga.

Ciktie
Akak Fatma kongsi sunquick



Dengan atau tanpamu

Disember 30, 2017 17 Comments
Dengan atau tanpamu
Bila tiba waktunya aku harus memilih.. dengan atau tanpamu? Karya Cik D terbitan Penulisan2u. Best jalan ceritanya. Dah lama rasanya tak layan novel best camni.


Sinopsis

Dengan Atau Tanpamu mengisahkan seorang anak gadis iaitu Dian Fatihah yang menerima pinangan secara tidak rasmi daripada kenalan yang ditolongnya sewaktu mengerjakan umrah. Terima pinangan melalui telefon gara-gara ingin mengelak daripada asakan demi asakan abang angkatnya (Jeffry Azman aka Abang Jep) yang juga merupakan cucu jiran rumahnya.

Pertemuan Dian dengan Ryan (Adryan Umar) secara tidak sengaja telah melahirkan satu rasa yang aneh dalam diri kedua-duanya. Kedua-duanya saling  menyenangi kehadiran diri masing-masing. Sebenarnya Ryan tidak mengetahui hasrat sebenar ibunya meminta dia menemani ke rumah Dian. Kebetulan pula masa tu dia ada menyimpan sesuatu yang berharga milik Dian. Apakah itu?? Nak tahu kenalah cari novel ni.

Disebabkan dah sepakat! Ibu Ryan juga memang sudah berkenan sangat dengan Si Dian sejak dari Tanah Suci lagi begitu juga Ryan. Dian sendiri pun ingin menyelamatkan diri dari desakan abang angkatnya yang terlalu ingin memilikinya. Perkahwinan mereka akhirnya berlangsung jua. Itupun selang beberapa hari Ryan dan ibunya mengunjungi keluarga Dian.

Selepas berkahwin Ryan membawa Dian ke kampungnya di Kedah. Untuk memastikan Dian mengikutinya dia telah berjanji untuk tinggal berasingan dengan ibunya. Sepanjang tinggal bersama mood Dian selalu aje spoil! Suatu hari mereka melawat ibu Ryan di kampung. Kehadiran Aishah sepupu Ryan telah menyebabkan Dian cemburu. Bertitik-tolak dari situ, dia mula berubah. Menerima suaminya seadanya.

Sebenarnya Aishah mempunyai perasaan dekat Ryan. Tanpa pengetahuan sesiapa, dia sanggup melakukan apa sahaja untuk memiliki Ryan sehingga sanggup mengupah orang mengianai Dian seterusnya memisahkan pasangan ini.

Dalam keadaan yang tidak begitu jelas, Ryan yang tidak boleh menerima apa yang menimpa isterinya telah menjauhkan diri dari Dian. Dian yang  disisihkan merasa jauh hati dan meminta dihantar pulang ke pangkuan mamnya semula. Setelah ditinggalkan tanpa sebarang berita akhirnya Dian disahkan hamil. Hasil desakan kakak Ryan yang amat menyayanginya dan kehadiran semula abang angkat Dian telah menyebabkan Ryan kembali ke sisi Dian.

Rahsia Aishah akhirnya terbongkar jua. Hanya kerana ingin mendapatkan lelaki  yang diimpikan dia sanggup menggadai  maruah, meruntuhkan kebahagiaan orang  lain meskipun orang itu sepupunya sendiri. 

ishh..ishh apapun jalan cerita novel ni memang best! Tengok tajuk je dah buat kita tertanya-tanya apasal camtu kan??








6 Lagu popular kanak-kanak

Disember 26, 2017 6 Comments
6 Lagu popular kanak-kanak
Bila dah budak kecil dalam rumah secara automatik siaran televisyen pun bertukar. Chanel 611 tu dah sah-sah akan mengambil tempat. Sebelum ini tengok je gelagat anak-anak sepupu semua tu. Terfikir juga tak bosan ke layan channel tu hari-hari tapi sejak dah ada anak buah sendiri ni, baru tau apa rasa sebenarnya. Kadang-kadang tu sampai terjebak sama la. Seronok juga hikhik..

Tapi yang tak seronoknya kadang-kadang tu phone kita pun jadi mangsa sama. Mula-mula dulu sampai habis kredit dilayan YouTube olehnya. Tapi sekarang insyaallah tak lagi! Kita download siap-siap kemudian tutup data. Tiadalah risau sangat kredit habis 😅😅 tapi kekadang tu terlepas juga.

6 lagu popular kanak-kanak
  • The Finger Family Song (Finger Colour)

  • Johny Johny Yes Papa


  • Baby Shark Do Do Do

  • Didi & Friends

  • Hana & Omar

  • The Wheels On The Bus Go Round And Round


Jom Cuba Roti Kacang Pool Pertama Di Kelantan

Disember 24, 2017 4 Comments
Jom Cuba Roti Kacang Pool Pertama Di Kelantan

Sebekas rm5. Cod pun disediakan juga bagi area berdekatan ni sebenarnya tapi kenalah order minimum 3 barulah berbaloi diorang nak buat cod.


Ingatkan tengahari tu nak makan kat sana je tapi disebabkan masalah parking terpaksalah tapau.


Sedap juga rasa Roti Kacang Pool ni. Tak menyesal beli.  Dengan roti bakar bermentega ia tebal dan lembut serta kuah kacang Pool yang berempah dan beraroma .. Fuhhh memang terangkat. Nak-nak sekarang ni cuaca sejuk. Lagilah sedap !!

Kuah Kacang Pool dilengkapi dengan telur mata, hirisan bawang dan limau

Siapa yang teringin nak cuba bolehlah singgah gerai Umar Roti Kacang Pool. Lokasinya berdekatan dengan cafe umk. Tak sesusah mana la nak cari. 

Dibuka 9 pagi
Tutup : Jumaat dan Sabtu 

Maklumat lanjut http://www.wasap.my/+60133719639


Sambil-sambil menunggu tu boleh tengok ada abang tu bagi ikan makan dekat kolam sebelah tu. Besar-besar ikannya tau. 









Back to normal

Disember 23, 2017 8 Comments
Back to normal
Back to normal dah! Setelah 13 hari rumah ni dikunjungi pasangan twin -Aira dan Adam. Sunyi pula rasanya tak mendengar bebelan dari mulut si kecil berdua tu. Naufal gan adiknya pun dah balik pagi tadi. Nasib baik la si akak Fatma sorang ni masih disini. Masih lagi menjadi penyeri rumah ni..

ciktie
Kami dah 5 bulan

Dalam tempoh yang singkat singkat ke?? kita dah dapat 5 anak buah. 3 lelaki 2 perempuan. Semoga semuanya sihat-sihat belaka dan membesar menjadi insan berguna bukan sahaja untuk diri sendiri tapi juga pada orang lain. Aamiin.

Ciktie

Ingatkan hari ini tiada sebarang catatan nak diterbitkan tapi rupanya siap juga satu yang ni. Memandangkan hari ini hari minggu. Kita nak berblogwalking ke blog kekawan je lahh. Selain untuk mengikuti perkembangan diorang, ini juga sebagai tanda penghargaan buat mereka yang tak jemu memberi sokongan pada ciktie. Jangan ingat memberi sokongan tu hanya perlu join GA, segmen je tau. Ini juga salah satu daripadanya. Maaflah kalau ada mana-mana blog  kekawan yang tak sempat ciktie kunjungi tu. Nanti kita usahakan supaya tiada yang tertinggal ya.

Hmm ok juga kan kalau dalam seminggu tu ciktie set sehari dua kalau free la untuk berblogwalking ke blog kekawan. Ataupun mungkin juga untuk tahun baru tu nanti kita boleh buat kelainan sikit pada mereka-mereka yang sudi  tinggalkan jejak kat sini ke kan 






Untuk Ibubapa Yang Akan Menimbang Cahaya Mata 2018 - 2022

Disember 21, 2017 4 Comments
Untuk Ibubapa Yang Akan Menimbang Cahaya Mata 2018 - 2022
Ingatan pada sesiapa yang bakal menimbang cahaya mata bermula 01 Januari 2018 ni jangan lupa join ADAM50 tau. Pendaftaran dibuka bermula 01 Januari 2018  ni juga.

Ciktie

ADAM50 sebenarnya singkatan kepada Amanah Dana Rakyat Anak Malaysia 2050. Sepertimana yang dimaklumkan dalam bajet sebelum ini, bayi yang dilahirkan bermula 01 Januari 2018 hingga 31 Disember 2022 layak mendapat dana tabungan permulaan sebanyak Rm200. Tabungan seterusnya sendirian berhad lah ya. Ia dalam bentuk unit amanah ASB (bumiputera) dan AS1M (bukan bumiputera).

Kelayakan Memohon
  • Hanya terbuka kepada bayi warganegara Malaysia yang dilahirkan pada 01 Januari 2018 atau selepas sahaja yang layak menerima insentif ini. 
  • Ibubapa / penjaga bayi itu juga mestilah warganegara Malaysia. Berumur 18 tahun ke atas semasa pendaftaran dibuat. Sekiranya pendaftaran dibuat selain ibubapa bayi tersebut, dokumen sokongan seperti surat pertalian darah atau Perintah Mahkamah perlu dibawa bersama.
  • Ibubapa/penjaga bayi itu tidak diisytiharkan muflis sepanjang tempoh percubaan.

Tempoh pendaftaran adalah setahun dari tarikh kelahiran bayi tersebut. Lama kan tu 

Cara Memohon

Ibu bapa / penjaga yang sah boleh pergi ke Cawangan ASNB atau mana-mana ejen ASNB berdekatan di seluruh negara dengan membawa dokumen berikut :-
  • Dokumen pengenalan diri (MyKad) ibu/bapa/penjaga berdaftar
  • Dokumen pengenalan diri (MyKid) bayi atau Sijil Kelahiran (sekiranya MyKid masih belum diterima)
  • Sebarang dokumen sokongan seperti Surat Pertalian Darah, perintah mahkamah dan lain-lain jika penjaga berdaftar bukan dalam kalangan ibu atau bapa bayi.

Ejen ASNB 
  • Maybank
  • Maybank Islamic
  • CIMB
  • CIMB Islamic
  • RHB
  • RHB Islamic
  • Pos Malaysia
  • Bank Simpanan Nasional (“BSN”)*
  • Affin Bank
  • Alliance Bank*
  • AmBank
  • AmBank Islamic
*BSN & Alliance Bank masih tidak dapat melaksanakan urus niaga ASB dan AS 1Malaysia sehingga dimaklumkan kelak

Untuk maklumat lebih jelas rujuk http://www.asnb.com.my/v3_/asnbv2_5faq.php#adam50

Jadi apa tunggu lagi!!
Jangan lepaskan peluang yang terhidang ini ya



Alhamdulillah, kemenangan Cikgu Azizan

Disember 19, 2017 3 Comments
Alhamdulillah, kemenangan Cikgu Azizan
Alhamdulillah.. hari ini cikgu Azizan atau nama sebenar Azizan Manap (44) Penolong Kanan  Hal Ehwal Murid (PK HEM) di sebuah sekolah di Seremban yang telah dituduh mencederakan muridnya Oktober lalu dilepas tanpa dibebaskan oleh Mahkamah Majistret Seremban. Hmm dilepas tanpa dibebaskan camne sebenarnya tu ya?? Dok faham sangat istilah tu..

Syukur sangat! Rasa seperti satu kejayaan bila mendengar khabar gembira itu pagi tadi. Dianggarkan 300 orang ramai tu yang terdiri daripada ibubapa, guru, penduduk setempat, ahli Kesatuan Perkhidmatan Perguruan Kebangsaan Malaysia (NUTP) telah menghadiri perkarangan mahkamah Seremban seawal 8.00 pagi tadi.

Menurut satu akhbar ni, Cikgu Azizan  telah ditahan selepas dipercayai mendenda muridnya kerana kesalahan menghidu gam dan mempengaruhi rakannya, buli, memukul murid serta ponteng sekolah sebelum dituduh di mahkamah pada 31 Oktober lalu.

Difahamkan lagi, dakwaan ke atas cikgu itu dibuat pihak ibu bapa yang tidak berpuas hati terhadapnya yang mengenakan tindakan tegas kepada anak mereka yang dikatakan terlibat masalah disiplin di sekolah. 

Berikut adalah kronologi kes Cikgu Azizan sebelum ini. Semoga menjadi iktibar buat kita semua.

Kronologi Kes Cikgu Azizan 

Kes Cikgu Azizan bukanlah kes pertama dalam dunia pendidikan dimana guru disaman oleh penjaga. Sebelum ini juga terdapat beberapa kes ibu bapa menyaman guru atas pelbagai sebab. Ada juga yang dimemihak kepada guru dan ada juga yang tidak memihak kepada guru. Ramai yang bertanya, bagaimana kronologi kes Cikgu Azizan yang tular di media sosial, apakah punca beliau didakwa di mahkamah, dan banyak lagi persoalan yang timbul.
Kes Cikgu Azizan bukanlah kes pertama dalam dunia pendidikan dimana guru disaman oleh penjaga. Sebelum ini juga terdapat beberapa kes ibu bapa menyaman guru atas pelbagai sebab. Ada juga yang dimemihak kepada guru dan ada juga yang tidak memihak kepada guru.
Nasib Cikgu Mohd Azizan yang menampar seorang murid yang didakwa oleh pihak Sekolah Kebangsan Taman Semarak sering kali melakukan kesalahan berat bakal ditentukan pada 19 Disember ini. Apabila beliau akan dihadapkan ke Mahkamah Majistret Seremban 2A Selasa ini atas tuntutan saman yang dilakukan oleh ibu bapa pelajar tersebut.
Berikut adalah serba sedikit perjalanan kes beliau:
31 Oktober 2017: Sebutan Kes. Berhadapan dengan pertuduhan di bawah Seksyen 323 Kanun Jenayah di Mahkamah Majistret Seremban.
Beliau tidak menyangka disabitkan atas seksyen tersebut. Mengaku tidak bersalah di atas tuduhan itu sebaik sahaja Hakim membicarakan dan dibenarkan ikat jamin sebanyak RM500
Semasa proses ikat jamin oleh seorang rakan, beliau telah di tempatkan di lokap mahkamah bersama-sama pesalah jenayah lain yang terlibat dengan dadah dan lain-lain.
Dalam lokap itu ada lebih kurang 13 org pesalah.Tangan beliau DIGARI bersama seorang pesalah dadah sepanjang perjalanan dari lokap mahkamah ke lobi mahkamah untuk urusan ikat jamin yang jaraknya 100 meter.

Dakwaan ke atas beliau dibuat atas tuduhan mendenda seorang murid. Untuk pengetahuan sahabat semua, beliau mendenda murid tersebut atas kesalahan:
Menghidu gam dalam kawasan sekolah dan turut mempengaruhi murid lain (3 orang) supaya turut serta.Kesalahan tersebut dilakukan sejak 2016. Buli. Memukul murid lain. Ponteng dengan memanjat pagar sekolah.
27 November 2017: Dokumen pertuduhan telah diserah kepada beliau.
19 Disember 2017: Perbicaraan akan bermula.
NUTP Mohon Sokongan Moral Orang Ramai Kepada Cikgu Azizan
Ayuh, sokongan kita kepada Cikgu Azizan terus diperluaskan.
Kesatuan Perkhidmatan Perguruan Kebangsaan Malaysia (NUTP) memohon sokongan moral orang ramai terhadap seorang guru yang akan dihadapkan ke mahkamah kerana tegas dalam isu disiplin pelajar.
Kita doakan beliau tabah dan bersabar atas ujian ini, walau kita tidak mengenali tetapi kita semua tetap bersama. Ini hari beliau, mungkin nanti tiba hari kita.
Walau di mana pun kita berada zahirkan sokongan anda, biarpun tidak dapat hadir ke mahkamah, kita gunakan semaksimanya media yang ada, gunakan hastag #PrayForCikguAzizan


Kerana ketegasan seorang guru mengajar dan mendidik anak muridnya, beliau kini bakal dihadapkan ke Mahkamah pada 19 Disember 2017 Selasa ini.
Beliau yang dikenali sebagai Cikgu Azizan merupakan guru yang tegas dalam disiplin murid-murid, kes yang berat dan berulang seperti menghidu gam, membuli, bergaduh dan banyak lagi.
Kes ini juga mendapat sokongan daripada YDP Sekolah berkenaan, dengan turut merasa bimbang dengan sikap ibu bapa yang mengambil langkah membesarkan kes hingga ke mahkamah sedangkan kesalahan datang dari anak sendiri.

Sokongan Moral Untuk Cikgu Azizan

Sokongan Moral Untuk Cikgu Azizan
Berdasarkan kenyataan NUTP, pihaknya akan menyediakan peguam bagi membela beliau. Pihak NUTP memohon semua guru memberi sokongan moral dengan hadir ke mahkamah pada hari dan ketetapan berikut:
Tempat: Mahkamah Majistret Seremban 2A, Negeri Sembilan.
Tarikh: 19 Disember 2017 (Selasa)
Masa: 8.30 pagi
Sementara itu, Presiden NUTP, Kamarozaman Abdul Razak ketika dihubungi Ismaweb.net mengesahkan kenyataan itu.
Beliau berkata, pihaknya bersama penduduk Taman Semarak akan melaksanakan solat hajat bagi Cikgu Azizan, pada malam ini.
Sumber : pendidik2u dan ismaweb


Pematah Hati by Nabila Razali

Disember 19, 2017 1 Comment
Pematah Hati by Nabila Razali

Jujurnya aku suka masih pada dirinya
Walau pernah berbeza langit dan udara !!
best lagu pematah hati ni kan hehe.. baru sempat nak layan youtube :)

Kau Mencuba lagi

Memanggil Kembali
Disaat Kau sunyi
Lagi Kau cuba lagi ku tak peduli


Aku Tak mengerti

Apa Kau mahu lagi
Kau Pematah hati
Mahu Tak mahu mahu dirimu lagi


Jujurnya Aku suka

Masih Pada dirinya
Walau Pernah berbeza
Langit Dan udara


Jujurnya Aku suka

Masih Pada dirinya
Pasti Kau tak tahu aku tahu
Tentang Perangaimu


Kau Mencuba lagi

Memanggil Kembali
Disaat Kau sunyi
Lagi Kau cuba lagi ku tak peduli


Aku Tak mengerti

Apa Kau mahu lagi
Kau Pematah hati
Mahu Tak mahu mahu dirimu lagi


Jujurnya Aku suka

Masih Pada dirinya
Walau Pernah berbeza
Langit Dan udara


Jujurnya Aku suka

Masih Pada dirinya
Pasti Kau tak tahu aku tahu
Tentang Perangaimu


Mungkinkah Suatu hari kau

Akan Berubah
Mungkin Juga saat itu
Kembali Cinta kita


Jujurnya Aku suka

Masih Pada dirinya
Walau Pernah berbeza
Langit Dan udara


Jujurnya Aku suka

Masih Pada dirinya
Pasti Kau tak tahu


Kadang Ku mahu

Kadang Tak mahu
Kadang Ku rindu
Kadang Tak rindu
Kadang Ku cinta
Kadang Tak cinta
Kamu


Kerna Ku cinta

Akhir Terluka
Pernah Janji untuk setia
Pasti Kau tak tahu aku tahu
Tentang Perangaimu




Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0

Disember 16, 2017 6 Comments
 Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0
Tajuk : Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0


Dalam kepesatan zaman teknologi yang semakin canggih, ramai peniaga suka berniaga secara online untuk menambah pendapatan mereka disebabkan oleh taraf hidup yang semakin hari semakin meningkat. Jika harapkan duit gaji bulanan tanpa melakukan kerja tambahan, agak sukar untuk menampung perbelanjaan seharian.




Bagi menjamin kewangan yang kukuh dalam jangka masa yang panjang, anda perlu menjadi seorang yang bijak dalam merancang perniagaan anda. Melabur adalah satu urusniaga paling mudah yang boleh dilakukan oleh sesiapa sahaja dan keuntungannya adalah berlipat kali ganda daripada modal yang dikeluarkan.


Disebabkan oleh keuntungan yang lumayan inilah yang membuatkan ramai orang mengambil keputusan untuk melaburkan wang dalam pasaran kewangan terbesar di dunia iaitu pasaran pertukaran asing (Forex). Tambahan lagi dengan adanya kuasa internet yang meluas dapat memudahkan lagi urusniaga pelaburan di pelusuk dunia.


Apakah Itu Forex?



Forex adalah singkatan nama bagi FOReign EXchange atau lebih mudah difahami dengan urusniaga perdagangan/transaksi matawang yang boleh dilakukan selama 24jam secara berterusan tanpa henti. Perdagangan/transaksi ini memperdagangkan mata wang sesebuah negara terhadap mata wang negara yang lainnya yang melibatkan pasaran wang utama di dunia.


Dikatakan pasaran Forex ini mempunyai pasaran yang sangat kukuh sehingga mampu mengalahkan mata wang asing yang terbesar dan nilai transaksi pasaran forex mencapai nilai trilion sehari. Oleh kerana itu juga lah ramai prospek yang semakin ramai melabur dalam perdagangan Forex kerana ianya sangat menguntungkan.

Kenapa Anda Perlu Memilih Forex?

1. Modal Kecil.



Untuk mula melabur dalam pasaran Forex tidak memerlukan modal wang yang banyak. Anda hanya perlu membeli sejumlah minimum saham yang ditetapkan sebagai permulaan pelaburan anda. Dengan jumlah minimum ini dapat memberikan peluang kepada anda yang berminat dalam pelaburan Forex.

2. Untung Besar.

Tidak dinafikan lagi bahawa pasaran Forex memberikan lebih banyak faedah serta keuntungan daripada kerugian. Dengan melabur secara rasional dapat membantu anda menikmati pulangan keuntungan  yang berlipat kali ganda dan lebih lumayan daripada apa yang anda jangkakan.

Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0

Forex telah menjadi satu alternatif pelaburan yang semakin hari semakin popular diperkatakan oleh pelabur. Ini disebabkan oleh ROI ( Return On Investment) daripada Forex memberikan keuntungan yang cepat. Akan tetapi, sekiranya anda tidak mempunyai ilmu pelaburan Forex yang mencukupi akan menyebabkan anda berhadapan dengan risiko kerugian.


Bagi menguruskan kewangan yang baik, anda perlu mempunyai pengetahuan yang secukupnya terutamanya dalam pelaburan Forex ini. Sebagai persediaan untuk memulakan pelaburan, anda perlu mendapatkan ilmu dan maklumat pelaburan yang betul untuk menjadikan anda seorang pelabur yang bijak. Antara perkara-perkara yang perlu anda fikirkan ialah :  


1. Mempunyai modal melabur yang mencukupi.
2. Ketahui matlamat atau tujuan pelaburan.
3. Mendapatkan ilmu yang betul daripada sumber yang sahih dan dipercayai.
4. Fahami apa yang diajar dan dapat menguasai ilmu sepenuhnya.
5. Mampu membuat keputusan sendiri.
6. Sentiasa mengikuti per­kem­bangan semasa pelaburan.
7. Membuat pembelajaran sendiri dengan membaca.


Mungkin agak sukar untuk anda memikirkan semua ini sekiranya anda tidak mempunyai ilmu dalam pelaburan. Lebih-lebih lagi sukar untuk mencari maklumat yang boleh dipercayai. Adalah lebih mudah sekiranya anda belajar Forex dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0 yang dianjurkan oleh PIPSEMPIRE ACADEMY.

Kenapa Anda Perlu Menyertai Forex Masters Summit 1.0

1. Yuran Hanya Bayar Sekali Sahaja.

Dengan bayaran yuran sekali sahaja, anda akan dapat sertai kelas Forex berkali-kali. Tawaran istimewa ini hanya untuk mereka yang menyertai kelas anjuran Pips Empire Academy sahaja dan anda boleh bandingkan yuran kelas lain yang hanya menawarkan kelas secara on off dengan bayaran yuran yang mahal.

2. Kelas Selama setahun.

Dengan kadar yuran yang murah sekali bayar, anda akan menikmati kelas penuh selama 3 hari dan kelas pada setiap hari Isnin selama setahun. Dalam masa setahun ini anda boleh belajar sampai pandai dan boleh bertanya apa-apa soalan pada guru yang mengajar. Sangat menguntungkan bukan?

3. Silibus Yang Mudah Faham.

Kelas Forex Master  menyediakan silibus yang mudah difahami dengan strategi yang ringkas dan terbukit berkesan. Pembelajaran juga dilakukan secara bersistematik dan mempunyai silibus bagi memudahkan lagi pelajar memahami Forex dalam jangka masa selama setahun bagi menguasai ilmu Forex sepenuhnya.

4. Kemudahan Pembelajaran Yang Lengkap dan PERCUMA.

Selain mempunyai silibus yang mudah difahami, anda juga akan diberikan analisis percuma, signal percuma serta webinar percuma. Tambahan lagi anda akan dapat menyertai networking komuniti yang mempunyai sistem yang mantap dan berterusan daripada aplikasi telegram, whatsapp dan facebook.


Lebih menarik lagi sekiranya mempunyai Trading Floor di Singapura, Shah Alam, Melaka, Sabah dan tempat-tempat lain, anda boleh pergi bercuti sekali. Malahan kalau kebetulan berada di Shah Alam atau Melaka, boleh masuk kelas di sana secara percuma. Paling penting ialah dilengkapi dengan kemudahan “Auto Trade Management” (systematic trading by professional traders).

5. Tenaga Pengajar yang Berkemahiran Dan Berpengalaman.



Untuk berjaya, anda perlu belajar daripada mereka yang mahir dan berpengalaman dalam sesuatu bidang. Disebabkan itu, PipsEmpire Academy menyediakan tenaga pengajar yang berkemahiran serta berpengalaman dalam pasaran Forex untuk kelas belajar Forex ini.

6. Mempunyai Kelas Fast Track Trader.

Kelas Fast Track Trader Ini adalah satu satunya kelas untuk menjadikan anda seorang professional dan international trader dalam masa yang singkat. Pendek kata, ia adalah shortcut journey of Trade dimana anda boleh mengikuti kesemua program PipsEmpire Academy secara percuma tanpa perlu membayar apa-apa.

Kelebihan Kelas Fast Track Trader.

  • IB Training PERCUMA.
  • Daily Signal PERCUMA.
  • Maklumat PERCUMA.
  • Webinar PERCUMA.
  • Silibus yang MUDAH difahami.
  • Perkongsian lebih 50 strategi yang mudah dan ringkas serta terbukti berkesan.
  • Pengajaran secara sistematik dan bersilibus.
  • Tenaga pengajar yang berkemahiran dan berpengalaman.
  • Support sistem yang mantap dan berterusan (telegram, whatsapp dan facebook).
  • Kemudahan pembelajaran yang lengkap!
  • Business To Business
  • Kemudahan “Auto Trade Management” (systematic trading by professional traders)
  • Secret Techniques

7. 6 Speaker Hebat.



Pada Forex Masters Summit 1.0 akan menampilkan 6 speaker hebat dalam bidang pelaburan pasaran Forex ini untuk berkongsi pengalaman mereka kepada anda. Antara 5 speaker yang hebat ialah Mario Singh, Wayne Ko, Ahmad Zaki, Ibrahim, Zulhilmi dan Aun Khairul.


Mario Singh.



Mario Singh merupakan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Fullerton Markets dan pengurus Forex yang terkenal diserata dunia sebagai pendidik FOREX. Beliau telah mendapat latihan perbankan swasta dari Julius Baer (Bank Swiss yang terbesar di dunia dengan aset 340 Billion di bawah pengurusan CHF) dan perbankan ICBC (salah satu perbankan komersial terbesar di dunia dengan permodalan pasaran pada 269 Bilion.


Beliau juga adalah seorang pakar yang sentiasa mendapat perhatian ramai di dalam industri FOREX ini. Beliau juga telah muncul lebih 40 kali dalam rancangan CNBC dan Bloomberg. Seramai 350 juta penonton diseluruh dunia menonton setiap kali beliau menampilkan diri dalam berkongsi tentang pelaburan Forex ini.      


Wayne Ko.



Wayne KO adalah Ketua Penyelidikan dan Pendidikan di Fullerton Market. Beliau memberikan perkhidmatan “thought-provoking analysis” dan idea perdagangan kepada beribu pelanggan di seluruh dunia. Beliau sendiri adalah perdagang yang ternama yang mesra dan bersemangat membuatkan ramai orang dari seluruh dunia ingin mempelajari rahsia kejayaan beliau.


Sebagai seorang penceramah di peringkat antarabangsa, beliau telah berucap di depan beribu perdagang dan pelabur dari pelbagai negara di seluruh dunia termasuklah Singapura, Malaysia, Indonesia, Thailand, Vietnam, Kemboja, Australia dan China. Ucapan beliau dalam berkongsi pengalaman berdagang tidak pernah membosankan para pendengar.  


Ahmad Zaki.



Ahmad Zaki merupakan Pengasas akademi SIMPLYFX FOREX dengan lebih 10 tahun pengalaman dalam industri FOREX. Beliau juga telah dianugerahkan tempat pertama untuk dua tahun berturut-turut di dalam pertandingan FOREX yang di adakan di Singapura. Beliau juga adalah orang kuat di belakang penubuhan jutawan “SUPER SCALPER TRADERS”.


Selain itu beliau juga adalah seorang pengasas teknik/strategi khas yang telah terbukti berjaya di dalam perdagangan FOREX. Beliau juga baru sahaja dianugerahkan sebagai GRAND CHAMPION 2017 daripada Fullerton Markets.  Bukan calang-calang orang beliau ni.


Ibrahim.



Ibrahim adalah perdagang profesional dan pengurus dana proprietari. Beliau adalah orang yang tepat untuk berkongsi dan belajar strategi perdagangan. Beliau juga adalah pengarah pendidikan di SIMPLYFX. Beliau mula berdagang di dalam pasaran FOREX pada 2012 dan mempunyai rekod peribadi yang baik dengan 1000% pulangan pelaburan dalam masa hanya dua bulan. Beliau telah melatih lebih daripada 3000 perdagang dari Malaysia, Indonesia dan Singapura.


Zulhilmi.



Zulhilmi Yusoff adalah pedagang forex sepenuh masa dan merupakan salah seorang mentor di PipsEmpire Academy selepas tiga tahun menjadi ejen Unit Trust. Beliau mempunyai dua tahun pengalaman dalam FOREX. Pengasas teknik membunuh FusionFIBO yang diasaskan daripada FIBO yang asal, yang mana ia sudah terbukti sebagai satu strategi yang sangat efektif untuk perdagang scalping, intraday dan swing. Beliau telah mengajar dan membangunkan ramai pedagang yang konsisten dan berjaya.


Aun Khairul.



Aun Khairul diibaratkan sebagai kisah klasik “Zero To Hero” di dalam FOREX. Beliau telah diperkenalkan kepada Forex oleh SIMPLYFX Malaysia. Setelah berjaya, beliau kini adalah mentor dan menguruskan PIPS EMPIRE MALACCA TRADING FLOOR hanya selepas dua tahun aktif di dalam perdagangan FOREX. Beliau juga turut dikenali sebagai pakar perdagangan emas dengan memberikan analisis harian yang tepat dan hampir sempurna untuk perdagangan emas.  

8. Lokasi Yang Strategik.



Forex Masters Summit 1.0 2018 akan diadakan di IDCC (Ideal Convention Centre) Shah Alam yang merupakan tempat yang sangat strategik dan selesa untuk semua peserta. Antara kemudahan yang ada dan berdekatan di sini adalah :  
  • Parking Percuma
  • Makan 3x (Breakfast, Lunch, Tea Break)
  • Dekat dengan hotel (Mewah / Murah) From RM108/night
  • Budget Hotel RM86/night.
  • Easy access Federal Highway
  • Wifi Percuma

Daftar Minat Anda Percuma SEKARANG!!!
Berminat untuk melabur dan ketahui lebih lanjut tentang Forex? Rebut peluang ini dengan menyertai Forex Masters Summit 1.0 sekarang kerana tempat adalah terhad. PipsEmpire Forex class dan Fast Track Trader Program juga menawarkan pakej dengan harga yang tak masuk akal. Jadi, daftar minat anda percuma sekarang juga. Jangan tunggu lama-lama.

Nama Penuh
Email:
No Telefon:

We respect your email privacy


Like Us