Calendar Bergambar Sendiri !!

Februari 27, 2014 6 Comments
Calendar Bergambar Sendiri !!
Semalam dalam duk sibuk kira perjawatan.  
Officemate bagi surat
Mak aaaiii besarnya sampul.. 20x18 tak silap saiznya 
tah dari sape yang hantar. 
Tarikh hantar 25hb..petang semalam terima dari Bahagian Pos.


Rupanya dari wani or Syazwani Mazlan
Thank You !! Saya suka..saya suka..
sebenarnya ni adalah calendar percuma darinya tuk 
semua blogger yang join contest calendar 2014 yang lalu. 


Tak sangka die tunaikan juga hajat nak dapatkan calendar bergambar sendiri sebabnya dah lepas daripada tarikh yang diberi tuk hantar alamat kepadanya..lepas dua tiga hari baru boleh on blog. Tu yang baru tau :) 

blog..blog juga kan tapi kerja tetap kerja :)
periuk nasi sendiri harus dijaga juga
 


Sinar or Hot FM ??

Februari 25, 2014 5 Comments
Sinar or Hot FM ??

Sinar or Hot FM ??
Antara kedua-dua radio ni...mane jadi pilihan??


hehe..ni certa dari minggu lepas. Officemate tukarkan chanel dari hot ke sinar fm. Alahhh sinar yang dikatakan muzik orang lama-lama tu. Lagu yang diputarkan sebenarnya banyak mengimbau kenangan. Tu sebab orang kata muzik orang lama-lama kot tah..Hmm biasanya sinar ni akan menjadi pilihanku di waktu malam. Susah nak tidur inilah kerjanya...sambil-sambil menyelak majalah. sedap di dengar sebagai halwa telinga. 


Tetapi hot fm pun best juga kekadang tu..
leh senyum sorang-sorang mendengar celoteh DJ yang berudara.



Susu Kambing Ubati Penyakit Hepatitis B

Februari 20, 2014 3 Comments
Susu Kambing Ubati Penyakit Hepatitis B
Pokok yang kecil jangan di sangka tiada hasil. Kecil-kecil banyak guananya tu..tapi hingga kini, ramai yang beranggapan ianya hanya menganggu tumbesaran pokok lain je. Hmm Pokok dukung Anak ! namanya cukup unik. Dan ianya banyak didapati di sekitar rumah. yang penting ianya dapat mengubati mereka-meraka yang menghidap penyakit Hepatitis B. 

Dukung anak dari encik google !!
 
Dengan cara :-
  • Ambil dan bersihkan daun dukung anak (sekali gan akar) sebelum di rebus. 
  • Campurkan air rembusan dengan susu kambing

Amalkan 3 kali sehari,
Insya Allah dengan izinya penyakit ini akan beransur pulih tapi harus di ingatkan jua, jangan lupa dapatkan nasihat doktor untuk langkah terbaik.


Souvenir Magnet

Februari 18, 2014 1 Comment
Souvenir Magnet

Tengok..tengok..
 ko ada? hehe..lawa tak magnet peti ais ni. big boss bagi pagi tadi masa masuk bilik die. Die suh pilih sebenarnya nak keychain or magnet cam ni.

Tengok terikat cantik la keychain tu tak moh la buka ikatannya tu hehe
Mekasih puan,
saya suka...saya suka pinjam memei punya diolag.

Korang nak tau tak?
Aku orang first di beri peluang tuk pilih
 souvenir dari Hong Kong ni tau. bukan nak kata tapi nak kabo je...
ni bukan first time di beri peluang tuk memilih !

Alhamdulillah...hehe megah jak rasa diri ni
tapi tuk pengetahuan korang lagi souvenir dari HK ni belum  agih lagi kepada sesape kat office.

ps :- Alhamdulillah, ingat juga pegawai dan housemate kat kita time keluar kawasan or melancong ke tempat orang. Ada je buah tangan dari mereka tanda ingatan tuk kita semua.



Giveaway 5 Hari je

Februari 11, 2014 8 Comments
Giveaway 5 Hari je
Selamat pagi !!
hari ni sebelum baru satu kerja settle. Settle tapi tak sepenuhnya. Tunggu boss besar sign then baru settle betul-betul kalau tak still surat tu patah balik ke sini kena buat pindaan. Apapun semoga surat tu 'pas' :>

Ok sebelum buat kerja lain..nak celah GA ni dulu. Dah 2/3 hari tak jengah sini...tak sempat ummm ok, apa-apa join GA ni dulu..cam menarik lak time singgah blog Syuhada Salleh tadi. 
so, ni la GA yang dah join tu :)

http://sitizawiah95.blogspot.com/2014/02/giveaway-5-hari-je.html

dan ni lah hadiahnya :)



Tolong Tinggalkan Jejak Korang !!

Februari 07, 2014 5 Comments
Tolong Tinggalkan Jejak Korang !!
Alhamdulillah, dah selamat kembali bertugas selepas 5 hari bercuti. cepat betul masa berlalu pejam celik pejam celik dah habis 5 hari kat sana then dah masuk hari ke-3 menjalankan tugas kembali. 

Insha Allah, kalau tiada aral melintang...kalau tak sibuk la hari ni akan kembali menjengah kembali blogger-blogger yang sudi singgah di sini. Yang tak singgah pun akan ku jengah juga nanti hehe tapi ingin di ingatkan jua walaupun tiada sebarang komen or jejak yang ku tinggalkan kat sana nanti tak semestinya blog korang tak ku terjah tau.. dan mulai sekarang blog sesiapa yang sudi singgah sini akan ku masukkan ke dalam senarai " JOM BACA " kat blog kesayanganku ini.

So, sekarang nak settle kan apa yang patut dulu sebelum operasi menjengah blog korang dapat di lakukan. Kosongkan meja dulu, betul tak??


Like Us