Random Giveaway by Fatin Diana

Ogos 19, 2013 6 Comments
Random Giveaway by Fatin Diana
Senarai hadiah

Coklat & teddy bear x 2
Printed tee / tshirt x 1
Bawal tone x 2
Bawal roses x 1
Crumple shawl x 1
Printed wide shawl x 1
Inner jersey 2 tone x 1
Kpop stuff (such as cap, mug and poster/choose 1 and mention with idol) x 2

Hadiah Pilihan

Printed tee / tshirt
Bawal roses
Printed wide shawl


Tamat: 1 September 2013
*mungkin akan dicepatkan*

Seperti Dia - Amylea

Ogos 19, 2013 4 Comments
Seperti Dia - Amylea
Ku lakukan semua hanya untukmu
Biar kau tak mengerti apa maksudku
Namun masa terlalu singkat
Untuk aku buktikan padamu
Untukku... buktikan padamu

Ku jejak tiap haluan dia tuju
Kerna ku hanya mahu menjadi seperti dia
Ku harap malam tak muncul bintang
Kerna mereka tahu aku tak sama

Ku harap malam tak muncul bintang
Kerna mereka tahu aku tak sama

Jalani hidupku jadi dirimu
Mencari sesuatu yang pernah hilang
Namun hidup terlalu singkat
Untuk aku buktikan semua
Untukku... buktikan semua

OST Ramadan Yang Hilang

Kad Raya Cawangan

Ogos 16, 2013 5 Comments
Kad Raya Cawangan
Wahhh..cantik gak kad raya CP tahun ni. kecil je tapi comel :>
kalau nak di banding tahun sebelum-sebelum ni rasanya ini yang paling kecil.
Memang save budget la.

Tapi comel maybe sebab kita sukakan menda yang kecil kot.
Nampak cute je hehe..
pedulikan tanggapan orang janji kita happy.
betul tak?? hik..hik..


Kad raya by Jai a.k.a Wak a.k.a  Mohd Huzaimi

Gelora Di Mesir

Ogos 16, 2013 3 Comments
Gelora Di Mesir
bakar sini bakar sana

Semua dah sedia maklum apa yang telah berlaku di Mesir saat ini. Semua mengutuk tindakan tentera Mesir dan juga kerajaan tidak sah pimpinan Adli Mansour yang telah melancarkan serangan ganas ke atas rakyatnya yang berhimpun secara aman di dataran Rabaah dan dataran Nahdhah.  



Mereka yang berhimpun secara aman di dataran Rabaah dan Nahdhah telah diserang melalui pembunuhan rambang, pembakaran dan juga pembunuhan terancang yang berlaku dalam masa yang sangat singkat bermula pagi 14 Ogos 2013, dua hari yang lalu. Dikhabarkan lebih ribuan rakyat Mesir yang telah menyertai perhimpunan pro Morsi sebelum ini telah terkorban, dibunuh dengan kejam oleh pasukan keselamatan mereka sendiri. Masya Allah.

Semua menjadi mangsa !!


Semoga Allah memberi kekuatan dan kemenangan kepada Umat Islam di sana dan seterusnya menghancurkan perancangan mereka yang zalim
, aamin.


Nora Danish & Fasha Sandha Beraya Bersama

Ogos 13, 2013 5 Comments
Nora Danish & Fasha Sandha Beraya Bersama


Selamat Hari Raya.. 
Suka tengok picture Nora Danish bersama Rayfal, anak Fasha Sandha 

Ini pula gelagat anak-anak diorang berhari raya sesama sendiri. abang kasi kat adik kecil-kecil lagi dah pandai hulur duit raya :) Time kecil-kecil memang seronok kumpul duit raya dah besar-besar turn diorang pula tuk memberi..tapi kat KL yang besar lagi banyak dapat duit raya kan hehe..nanti leh kumpul duit banyak-banyak. Betul tak??

Rayqal menghulurkan duit raya kepada adiknya, Rayfal




Alhamdulillah. dapat juga berkumpul ramai-ramai beraya bersama. Seronoknya beraya bersama  jeng..jeng..jengggggg

ngantuknya !! dah tak sampai sejam lagi tuk balik




Penawar Darah Tinggi

Ogos 04, 2013 2 Comments
Penawar Darah Tinggi
Sebenarnya maklumat ini aku baru je tau. Itu pun setelah terbaca kat blog mane tah tadi. Dah lama rasanya  tak menyingah mane-mane blog selepas balik dari bercuti my sister kawin hari tu. Nak menulis pun tah la, cam tak da semangat lak. Banyak benda tengah berligar-ligar dalam kepala ni. Hmmmm..macam-macam masalah timbul. nak lari boleh je tapi masalahnya bila mau settle kan..

Darah Tinggi
merujuk kepada tahap tekanan darah yang meningkat lebih tinggi dari tahap biasa secara kronik dimana seseorang itu mempunyai sekurang-kurangnya tiga bacaan tekanan darah yang melebihi 140/90 mmHg semasa berehat.
Tekanan darah tinggi/Hipertensi (HTN), juga disebut hipertensi arteri, adalah kondisi medis kronis dengan tekanan darah di arteri meningkat. Peningkatan ini menyebabkan jantung bekerja lebih keras/cepat dari biasanya untuk mengedarkan darah melalui pembuluh darah. Tekanan darah melibatkan dua pengukuran, sistolik dan diastolik.

Tekanan darah normal semasa berehat adalah dalam kitaran sistolik (bacaan atas) 100–140 mmHg dan diastolik (bacaan bawah) 60–90 mmHg. Tekanan darah tinggi terjadi bila terus-menerus berada pada 140/90 mmHg atau lebih.

Cincau Penawar Darah Tinggi !!


Caranya :-
- makan cincau, setiap dua hari sekali. 
- makan tiap-tiap hari, dalam 3 hari sebelum berjumpa doktor

nak senang, blender cincau dan minum (kalau rasa susah nak dapatkan cincau ni...dapatkannya dari Pasaraya Tesco yang dah siap packing tu. lagi senang nak sukat sebab diorang jual dalam bentuk packing silinder kecil hehehe iklan tak berbayar lak kat sini. Tapi harus diingatkan bahawa cincau tu sejuk. jangan di makan tiap-tiap hari. tak elok untuk kesihatan nanti semput beb..

Apapun, selamat mencuba.

Sumber : Hanifidrus


Roh Yang kembali Di Bulan Ramadhan

Ogos 03, 2013 Add Comment
Roh Yang kembali Di Bulan Ramadhan


Apabila tiba bulan Ramadhan, semua roh berkumpul di Luh Mahfuz memohon kepada Allah S.W.T untuk kembali ke bumi. Ada roh yang dibenarkan pulang ke bumi dan ada yang tidak dibenarkan.

Roh yang dibenarkan pulang adalah kerana amalan baik mereka semasa hayat mereka ataupun ada penjamin-penjamin yang mendoakan mereka. Manakala roh-roh yang tidak dibenarkan pulang disebabkan kesalahan mereka semasa hayat mereka akan terus di penjara di Luh Mahfuz.

Apabila roh dibenarkan pulang, perkara pertama yang mereka lakukan adalah pergi ke tanah perkuburan untuk melihat jasad mereka. Kemudian mereka akan pergi ke rumah anak-anak mereka, orang yang mendapat harta pusaka mereka dan ke rumah orang yang mendoakan mereka dengan harapan orang yang mereka lawati itu memberi hadiah untuk bekalan mereka.

Perkara ini akan berlarutan sehinggala tibanya Hari Raya Aidilfitri. Pada saat ini mereka akan mengucapkan selamat tinggal kepada jasad dan pulang semula ke Luh Mahfuz dengan bekalan yang diberikan oleh mereka-meraka yang masih hidup.

Di sini diberitahu hikmah adanya alam kubur. Alam kubur membuktikan bahawa Allah itu Maha Penyayang. Orang yang melakukan kesalahan semasa hayatnya boleh dibantu dengan doa orang-orang yang masih hidup. Alangkah bahagianya jika seseorang yang telah meninggal dunia masih mendapat bekalan dari orang-orang yang masih hidup.

Oleh itu wahai sahabatku, jangan biarkan orang-orang yang kita sayang, yang mengadap Allah terlebih dulu daripada kita sepi tanpa doa dan sedekah daripada kita. Sesungguhnya apabila mati seseorang anak adam itu, terputus ia semua hal kecuali 3 perkara iaitu doa anak-anak yang soleh, ilmu yang bermanfaat dan sedekah amal jariah.

Sumber : Fb

Subhanallah, Sebelum ini betul-betul ingatkan semua roh akan kembali pada bulan ramadhan.. 


Cara Menggunakan bedak Tanaka

Ogos 02, 2013 Add Comment
Cara Menggunakan bedak Tanaka
Bedak Tate by D.E.A (edaran Danish Emphire Association) diperbuat daripada sumber alam semulajadi, kayu tanaka (sandalwood tree) yang sangat berkesan untuk :

- mengecut dan menghapuskan jerawat
- mennggalkan sel-sel mati, melembut serta menghaluskan kulit
- memudarkan parut serta mencerahkan kulit
- melindungi dari sinar UV matahari (sapuan nipis as a foundation) juga mengurangi tanda2 penuaan awal seperti kedutan halus dan jeragat
- menyejukkan kulit (akibat cuaca panas/terik/demam) dan mengawal lebihan minyak di kulit wajah
- mampu menyelesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan.

Bedak ni memiliki haruman yang menyegarkan.

TANAKA LEMON



- ekstrak lemon sesuai untuk mereka yang berjerawat, berparut tebal, berminyak, gelap/kusam dan tona tidak sekata.
- Ia mencerah, menghalus dan membaiki tekstur kulit.
TANAKA ROSE


- ekstrak rose sesuai untuk kulit kering dan mempunyai tanda2 awal penuaan seperti tompok2 gelap, jeragat/kedutan halus dan kendur
- Ia melembab, menganjal dan menjadikan kulit tampak lebih bermaya dan awet muda


Cara Guna   

Untuk jadikan sebagai foundation cuma sapukan bedak tanaka secara nipis dan rata ke seluruh wajah menggunakan jari atau span muka.

*Tips: Renjiskan sedikit air pada wajah sebelum dicalit bedak agar sapuan licin dan nipis

Untuk jadikan sebagai bedak sejuk cuma basahkan jari atau ambil sedikit bedak tanaka, letakkan ke dalam piring. Campurkan ia dengan sedikit air (usah terlalu pekat/cair), kemudian sapu kan ke wajah. Biar kering 30 minit sebelum di scrub/cuci. Boleh juga di pakai sepanjang malam sewaktu tidur sebelum dicuci keesokannya.

Selamat Hari Raya

Ogos 02, 2013 Add Comment
Selamat Hari Raya
Hari ini last day kerja. Minggu depan dah bermula cuti raya hehe..syoknya walaupun cuti tak lama :) Tak sabar nak balik kampung. Apapun kena sabar juga menanti detik itu tiba. Dan sekarang sna nak wish raya awal-awal awal ke?? hehe sebelum cuti sebabnya time cuti nanti tak boleh nak online dah. Jaga diri dan hati-hati di jalan raya,..nanti jumpa lagi selepas itu :)



Like Us