Selamat Hari Merdeka

Ogos 31, 2018 7 Comments
Selamat Hari Merdeka
Selamat Hari Merdeka | Selamat Hari Merdeka yang ke-61 negaraku Malaysia !! Bertuah sangat kita menjadi salah seorang dari rakyatMu. KeranaMu kita bebas melakukan apa saje. KeranaMu kita tak rasa takut apatah lagi gusar. KeranaMu negara berada dalam aman damai. KeranaMu perpaduan dikalangan warganya terus utuh ! KeranaMu juga negara akan terus aman, makmur dan maju dipersada dunia. In Shaa Allah, semoga apa yang kita kecapi selama ini akan terus berkekalan dan diwarisi oleh keturunan anak cucu cicit kita pula selepas ini. Aamiin.

Negaraku Malaysia

Taksiran merdeka itu sediri pun sebenarnya subjektif. Bergantung kepada kita yang mentaksirkannya. Kalau orang dulu berusaha keras untuk membebaskan negara daripada penjajah. Jadi kita kenalah berusaha berjuang pertahankannya pula. Jangan sesekali biarkan negara kita jatuh ! Diperlekehkan apatah lagi. Barulah kena dengan tema kemerdekaan tahun ni - #sayanginegaraku
Sayangi Malaysiaku

Seronok tengok persembahan perarakan sambutan hari merdeka pagi tadi. Tengok depan tv ajelah tapii rasanya lagi seronok kalau dapat join tu. Ada yang terlibat dengan perbarisan ke tadi?? Kalau ada mesti seronok tu kan ?? Meriah sangat tengoknya tadi. Kalau sebelum ini sambutan dibuat dekat stadium merdeka tapi kali ini ia dibuat di Putrajaya. Kawasannya pun luas je. Lebih ramai yang dapat join.

Fatma

Naufal



Nikmatnya sesekali bila dapat sama-sama bercuti macam ni ! Dapat bersama-sama berkumpul, buat aktiviti bersama tapii aktiviti biasa ajelah hari ini. Bawa anak buah pergi main mainan dekat pasaraya sambil-sambil tunggu mak diorang beli barang sikit. Bukan nak mewahkan diorang dengan mainan dalam pasaraya tu cuma masa itu ajelah yang sempat kita luangkan untuk buat aktiviti bersama hari ni sebelum diorang balik. Dekat taman bukan tak boleh cuma macam tak berapa nak kena lagipun risau juga kalau bawa diorang ke taman tu nanti ada yang meragam tak nak balik. Biasa sangat terjadi ni jadi lebih baik elakkan dulu.

Nazril





Kempen Unity Ribbon by Projek57 | Perpaduan Semarakkan Rasa Cinta Kepada Bangsa dan Rakyat Malaysia

Ogos 28, 2018 7 Comments
Kempen Unity Ribbon by Projek57 | Perpaduan Semarakkan Rasa Cinta Kepada Bangsa dan Rakyat Malaysia
Kempen Unity Ribbon by Projek57 | Perpaduan Semarakkan Rasa Cinta Kepada Bangsa dan Rakyat Malaysia Bersempena Sambutan Hari Kebangsaan dan Hari Malaysia yang akan datang, syarikat sosial, Projek57 secara rasminya telah melancarkan Unity Ribbon baru-baru ini bertempat di Madam Kwan’s, Bangsar.

Unity Ribbon merupakan sebahagian daripada usaha Projek57 untuk menggalakkan rakyat Malaysia meraih semangat Merdeka dan Hari Malaysia dengan bangganya apabila memakai Unity Ribbon dan menyebarkan mesej perpaduan dalam kalangan rakyat Malaysia, satu reben pada satu masa.


(Dari kiri) Syed Sadiq Albar dan Collin Swee, pengasas bersama Projek57 melancarkan kempen Unity Ribbon untuk menyebarkan mesej perpaduan di kalangan rakyat Malaysia.

Semasa pelancaran tersebut, Collin Swee, yang merupakan pengasas bersama Projek57, berkata, “Memandangkan kepercayaan bahawa perpaduan adalah kunci untuk membina Malaysia yang lebih baik, Projek57 sentiasa memberi peringatan kepada rakyat Malaysia sebanyak mana kita telah capai dan sejauh mana kita dapat pergi bersama-sama. Unity Ribbon adalah inisiatif kami untuk memberi inspirasi kepada rakyat Malaysia untuk memakainya dan berasa bangga menjadi rakyat Malaysia - dan dalam proses itu, semangat perpaduan akan terus hidup dan tersebar.”


Collin Swee

Syed Sadiq Albar, pengasas bersama Projek57, menambah, “Ia lebih daripada symbol harapan, Unity Ribbon juga membantu memperkasakan belia Orang Asli dan seterusnya membantu dalam membina Malaysia yang lebih baik - sebahagian daripada keuntungan disalurkan kepada program pendidikan dan pemberdayaan Orang Asli. 


Syed Sadiq Albar

Satu sesi dialog yang bertemakan "Tak Kenal, Maka Tak Cinta" telah diadakan sebagai sebahagian daripada pelancaran Unity Ribbon, di mana ahli panel membincangkan kepentingan perpaduan serta memahami antara satu sama dalam pembinaan Malaysia yang lebih baik.


(Dari kiri) Dirasmikan oleh Azrul Mohd Khalib, Ketua Pegawai Eksekutif Galen Centre for Health and Social Policy, sesi dialog terdiri daripada ahli panel Brig Gen Datuk Goh Seng Toh, pensiunan Jeneral Brigadier Tentera Udara Malaysia dan Pengasas bersama Uncle Lim Kopitiam; Deborah Henry, Tuan rumah TV dan Pengasas Sekolah Fugee; dan Zakri bin Mohd Khir, Ketua Pegawai Eksekutif Allianz Malaysia Berhad yang membincangkan pelbagai perkara bertema perpaduan.

Empat anggota panel itu terdiri daripada Deborah Henry, seorang Pengacara TV dan juga Pengasas Sekolah Fugee, Zakri Bin Mohd Khir, Ketua Pegawai Eksekutif Allianz Malaysia Berhad serta Brig Gen Datuk Goh Seng Toh, seorang pesara Brigadier Tentera Udara Malaysia dan juga pengasas bersama Uncle Lim Kopitiam. Panel ini dikendalikan oleh Azrul Mohd Khalib, Ketua Pegawai Eksekutif Pusat Galen untuk Dasar Kesihatan dan Sosial.

Deborah Henry berkata, “Saya amat gembira menjadi sebahagian daripada inisiatif Unity Ribbon oleh Projek57. Saya yakin bahawa setiap orang mempunyai peranan untuk menjadikan Malaysia sebuah tempat yang lebih baik dan lebih inklusif. Kita perlu tahu bahawa kepelbagaian kita merupakan kekuatan kita - kita akan pergi lebih jauh apabila kita bersatu.”

“Allianz Malaysia berasa bangga dapat menyertai Projek57 dalam projek Unity Ribbon mereka, yang amat bermakna kepada kami kerana ia merupakan peringatan bahawa identiti kami sebagai rakyat Malaysia mendahului perbezaan antara kita. Allianz sentiasa berbangga bagi menyokong inisiatif yang menggalakkan dan memupuk perpaduan di kalangan rakyat Malaysia. Seperti yang pernah dinyatakan oleh Tunku Abdul Rahman, ‘Masa depan kita bergantung kepada bagaimana masyarakat yang berlainan mampu hidup dan bekerja bersama.’ Inilah perpaduan dan kita harus mengingatkan diri kita supaya tidak terlepas pandang akan visi yang dimiliki oleh nenek moyang kita,” kata Zakri Khir, Ketua Pegawai Eksekutif, Allianz Malaysia Berhad.


(dari kiri) Encik Zakri bin Mohd Khir, Dr. Hartini Zainnudin, Brig Gen Goh Seng Toh, Datin Maureen Ooi, Melissa Tan, Sharifah Sofia Syed Hussein, Kwan Swee Lian aka Madam Kwan, Collin Swee, Syed Sadiq Albar, Datuk Santokh Singh, Datin Dian Lee, Deborah Henry, Debbie Choa, Encik Azrul bin Mohd Khalib) menyertai pengasas bersama dalam acara sokongan untuk gerakan Perpaduan Ribbon.



Brig Gen Datuk Goh berkata, “Malaysia amat memerlukan pembina bangsa. Setelah berkhidmat bersama rakyat Malaysia yang terdiri daripada pelbagai kaum dan latar belakang sejak dahulu lagi, saya dapat menegaskan bahawa Malaysia adalah sebuah negara yang dibina berdasarkan pengorbanan kaum-kaum yang berbeza. Seterusnya, saya berharap dapat melihat golongan belia bangkit dan terus membina Malaysia bersama - tanpa mengira kaum dan latar belakang, sama seperti apa yang kita lakukan suatu masa dahulu.”

Dilancarkan pada April 2018, reka bentuk Unity Ribbon telah diilhamkan daripada bendera Jalur Gemilang dengan warna biru yang melambangkan perpaduan, putih bagi integriti dan merah untuk keberanian. Reben ini juga menampilkan satu simbol yang menjadi ikon Bapa Kemerdekaan kita, Tunku Abdul Rahman, dalam warna kuning, yang melambangkan perpaduan, kepelbagaian, penerimaan serta kemajuan.


Syed Sadiq Albar dan Collin Swee berkongsi aspirasi mereka

Unity Ribbon ini boleh didapatkan pada harga RM2.50 setiap satu. RM0.50 daripada jumlah ini akan disumbang kepada belia kurang bernasib baik yang menghasilkan reben tersebut, manakala selebihnya akan disalurkan kepada program pemberdayaan belia Projek57.

Unity Ribbon kini boleh didapati di cawangan Jaya Grocer, Nando’s Malaysia dan MyNews.com seluruh negara, dan juga melalui atas talian di laman web Projek57 melalui laman web https://www.projek57.com/product/unity-ribbon/.

Projek57, sempena Kempen Unity Ribbon ini bekerjasama dengan Allianz Malaysia Berhad, PLUS Berhad, Nando’s Malaysia, MyNews.com, Jaya Grocer, Touch N’ Go, Majalah Pendidik, Madam Kwan’s, CzipLee Books & Stationery, dan Just Heavenly.

Untuk maklumat lanjut layari 
website : www.projek57.com atau www.projek57.com/unity-ribbon/
Facebook : https://www.facebook.com/projek57/
Instagram : www.instagram.com/projek57/ 



Tudung bawal satin

Ogos 27, 2018 7 Comments
Tudung bawal satin
Tudung bawal satin | Tambah 2 helai lagi koleksi tudung kita !! Berkenan tengok corak tepinya itu yang terpikat. Mula-mula tu dah tawar hati dah sebab dah terbeli tudung bawal satin jenis kain yang sedikit keras dan menyebabkan telinga ni rasa tak selesa. Lagipun masa beli tu tudung ni tiada sebarang corak pun dekat tepinya tu. Kemudian lama-lama ada penambahbaikan dah.

Warna nat




Pink belacan

Inipun nasib baik officemate yang tolong belikan. Masa pergi Kuala Lumpur awal bulan hari tu tak sempat nak beli. Main lalu je area Jalan TAR tu sambil-sambil tengok koleksi tudung terkini. Tapiii maa tu dah malam. Sedar-sedar dah terlepas jauh gerai-gerai yang jual tudung bawal ni.. nak patah balik dah sanggup nak melangkah. Penat sangat ! Dari tengahari lagi berjalan tu lagipun dah lama tak berjalan jauh camtu hahaha terasa nak patah jari-jari kaki pun ada hikhik

Koleksi tudung

Sempat nanti kita cerita apa sebenarnya dah jadi hari tu ye. Sekarang kita nak tunjuk tudung bawal satin yang tengah viral sekarang ini. Dekat Jalan TAR sehelai ni dalam rm15 - rm18 camtulahh. Dekat sini pun ada cuma itulah tak sempat nak keluar pusing-pusing pasar apatah nak ke KB. Ada je kerjaan nak dibuatnya.. Lagipun risau juga karang terbeli yang lain. Koleksi tudung kat sini ada macam-macam. Manik, bunga, jenis sarung, riben macam-macam lagilah. Kita pula jenis cepat cair tengok tudung cantik-cantik ni.

Kelabu

Bukan koko

Amacam, cantik tak warna ni?? Sebenarnya ciktie suka warna pink belacan dengan kuning air tu tapi sebab tak tahu nak bagitau warna sebenar kuning air yang kita nak tu terus tukar ke warna kelabu. Sekali officemate snap gambar warna nat. Cantik !! Terus jadi tapi warna pink belacan tu terpaksa jual dekat my sis sebab banyak sangat warna tu dalam koleksi tudung ni.

Tudung yang ni bukan je senang nak bentuk ! Saiznya tak besar dan tak juga kecil. Biasa ajelah..dan yang paling penting ia tak menyebabkan telinga kita rasa terganggu !!

Tudung viral










Sinopsis Drama Alamatnya Cinta | Full House Versi Malay

Ogos 26, 2018 5 Comments
Sinopsis Drama Alamatnya Cinta | Full House Versi Malay
Sinopsis Drama Alamatnya Cinta | Full House Versi Malay | Full House versi Malay dah kembali dah ! Tak sabar nak tengok sebenarnya. Sebelum ini ada tengok sikit promonya dekat ig ! Cam sweet je lakonan Hisyam Hamid dengan Hannah Delisha tu. Tapi masa tu memang taktau pun rupanya ia Full House versi melayu. Sampailah terbaca dekat blog sape tah baru-baru ni. Teringat masa belajar dulu gara-gara Full House sanggup taktidur malam haha tapii adakah Alamatnya Cinta arahan Bernard Chauly dan terbitan Global Station Sdn Bhd ini berjaya membuatkan kita terbuai sama?? Sama-sama kita nantikan.


Bersiaran di Astro Ria dan Ria HD setiap Isnin hingga Khamis jam 10 malam! Kalau ikutkan dua-dua hero dan heroinnya tu kita suka! Harapnya tak mengecewakan.

SINOPSIS DRAMA ALAMATNYA CINTA  
Mengisahkan seorang penulis skrip yang bercita-cita, Ellie Farhana lakonan Hannah Delisha yang tinggal di sebuah rumah yang dibina oleh ayahnya yang dipanggil "Full House".



Namun pada suatu hari, dia telah ditipu oleh 2 orang sahabatnya mengatakan bahawa dia telah memenangi percutian secara percuma. Semasa dia pergi bercuti, mereka telah menjual rumahnya.

Semasa dalam pesawat, dia bertemu dengan seorang pelakon terkenal, Faliq Assad lakonan Hisyam Hamid. Melalui acara komedi, mereka berkenalan semasa bercuti dan sekembalinya dia mendapati rumahnya telah dijual kepada pelakon tersebut.


Pelbagai usaha dilakukan olehnya untuk mendapatkan kembali "Full House" sehinggakan dia sanggup menjadi pembantu rumah. Malahan dia juga bersetuju untuk kahwin kontrak dengan pelakon tersebut. Awal perkahwinan mereka, masing-masing tidak menyayangi antara satu sama lain tapi lama-kelamaan mereka mula jatuh cinta.

Apakah kesudahan yang akan berlaku? Dan adakah Alamatnya Cinta ini betul-betul diadaptasi 100% daripada cerita Korea "Full House" itu? Sama-samalah kita saksikan  kesudahan drama 24 episode ini. Tak sabar nak tengok apapun jangan lupa menonton Drama Alamatnya Cinta yang dah pun bersiaran pada 20 Ogos 2018. Alamatnya Cinta turut dibintangi oleh Fahad Iman, Cik Manggis, Alicia Amin, Adam Amin, Jasmine Suraya, Azhar Sulaiman, Shah Rezza, Dian P Ramlee, Yusry KRU pun ada juga tau ..




Salam Aidiladha

Ogos 25, 2018 5 Comments
Salam Aidiladha
Salam Aidiladha | Salam Aidiladha semua ! Dan selamat berhujung minggu. Hari ini dah raya 13 Zulhijjah 1439H bersamaan dengan 25 Ogos 2018. Para perantau dah pun kembali semula ke tempat bertugas. Mana yang dahpun selamat tiba ke destinasi tu, alhamdulillah dan yang mana baru je nak bertolak atau bakal nak bertolak tu hati-hati di jalanan. Pandulah secara berhemah jangan mengejar masa sangat ye. Biar lambat asalkan kita selamat sampai ke destinasi yang dituju ye. In Shaa Allah, aamiin.

Blog Ciktie

Rumah kita ni pun kejap lagi dah mula kembali asal. My bro dah kena bertolak balik ke Paka dan my sis pula akan bergerak ke Machang dulu sebelum balik ke Penang. Tinggallah budak Fatma ni dengan si naufal dan si Nazril. Kalau tiada hal bolehlah tinggal lama sikit budak naufal dengan Nazril tu kalau tak hmmm memang tinggal budak Fatma ajelah kacau nenek dia. Dua hari semua pakat balik. Riuh rendah satu rumah hahaha dan kini semua dah mula kena beransur pulang ke destinasi asal.



 Hmmm rasanya setiap rumah camni kan? Bila dapat cuti semua pakat-pakat balik kampung. Tak kira cuti apa pun. Nak-nak orang Kelantan kan. Cuti sehari pun sanggup balik walaupun jauh kemain rasanya. Penat usah cakaplah. Ia punya semangat nak balik memang berkobar-kobar. Nak-nak lagi cuti perayaan, cuti sekolah macam sekarang ! Tak dapat balik serentak dapat balik asing-asing pun dah ok. Dah nak buat macamana, setiap orang punyai tuntutan tugas tersendiri.

Terasa rindulah pula dengan telatah si twin tu. Si Adam dah boleh berjalan dah walaupun masih tak berapa nak boleh sangat. Habis semua tempat nak ditawafnya. Si akaknya Aira masih lagi takut-takut tapii manis je orangnya. Pantang kita pandang dia tersenyum ajelah dia ni. 

Hmm dah lama tak pergi Penang ! Plan nak ke sana sentiasa ada tapi masa je yang tak berapa nak kena. #teringinnakpergipestapulaupinang tapi entahlah berjaya atau tidak tak tahulah tahun ni. 






Persiapan Raya Last Minit

Ogos 21, 2018 7 Comments
Persiapan Raya Last Minit
Persiapan Raya Last Minit | Iya ke camni gayanya persiapan raya last minute?? Sebenarnya tak tahulah nak kata iya ke tak ! Yang pasti baru sempat nak take five sekejap. Penat haha balik je kerja tadi dekat 3 kali rasanya asyik pusing kereta gara-gara  salah faham. Harapnya tiada yang tertinggal lagilah, In Shaa Allah, aamiin..

Sekejap je rasa esok dah raya. Rasa macam baru lagi sambut raya puasa. Rupanya esok dah raya haji. Raya kali tak sempat nak buat apa-apa persiapan pun. Itu yang banyak main serang je. Kebetulan pula hari ke-2 ni my family buat sambutan ulang tahun untuk anak-anak saudara. Jemput datang siapa yang lapang ye. Menu simple-simple je kebetulan tarikh ulang tahun jatuh pada hari tu. Cuma menu untuk esok je masih lagi belum jelas.


Dan mesti kebanyakan dari korang tengah sibuk  sekarang ini kan?? Kalau tak sibuk dekat depan mesti sibuk dekat dapur tu kan? apapun semoga persiapan saat akhir ini berjalan dengan lancar, aamiin. Sebelum ciktie join rombongan dekat dapur tu ciktie nak ucapkan selamat hari raya. Masak sedap-sedap ye..

Eehhh kejap !! Berapa hari korang cuti raya  kali ni?? Dah ada yang terpaksa bertolak balik ke tempat bertugas ke esok tu?? Alahaiii apa boleh buat tak dapat cuti. Banyakkan bersabar ye. Kepulangan korang sekejap ini pun dah cukup bermakna buat insan tersayang tu. Dan yang tak dapat pulang tu, selamat beraya ditempat orang. Jangan dilupa insan tersayang yang jauh dimata tu..


Line slow

Ogos 18, 2018 4 Comments
Line slow
Line Slow| Tah kenapa line Maxis hari ini macam ni. Slow yang amat !! Signal pun  banyak terbang tah kemana-mana dulu. Sedih plus geram juga nak buat transaksi dekat website Shopee pun tak lepas-lepas dari tengahari tadi. Alamaknyaa terpaksa postpone jugalah nak shopping online kali ni. 


Bukan main beriya kita pilih barangnya tadi last sekali tak boleh buat pembayaran 😰😰  Bukan setakat nak buat transaksi. Nak on blog, on FB pun bagai bercinta dibuatnya ni. Nasiblah masih guna prepaid. Kalau bil dapat perkhidmatan macam ni lagilah haru. Dengan semua kerja tak jadinya !! Memang gerenti stress lah


Unboxing Althea Angel's Welcome Gift Box

Ogos 18, 2018 6 Comments
 Unboxing Althea Angel's Welcome Gift Box
Unboxing Althea Angel's Welcome Gift Box | Bila dah terpilih menjadi salah seorang daripada Althea Angel's ni sah-sahlah ciktie happy. Lebar je senyum ni tau. Ialah kalau sebelum ini tengok je blogger lain share tentang parcel pink yang comel lagi cute ni. Bila dah dapat tu, perasaan mengujakan sebaik saje terima parcel pink yang diterbangkan khas dari Korea ni sebenarnya tak dapat nak gambarkan ! I'm so excited ! Tak sabar nak buka. Nak tengok apakah isi kandungan Althea Angel's Welcome Gift Box

Althea Angel's Welcome Gift Box

Ok, sebelum ciktie tunjukkan apa yang terdapat dalam box pink ini, ciktie nak kongsikan dulu beberapa kelebihan ataupun keistimewaan yang bakal dinikmati oleh sesiapa yang terpilih sebagai Althea Angel's #janganjealoustau !! Antaranya adalah :-
  • Welcome Gift
  • Montly K-Beauty Giveaway
  • Seasonal Annual Shopping Credits
  • Exclusive Discount Code
  • Birthday Credit
  • Exclusive Althea Review
  • Studio Access
  • Dan banyak lagi lah


Ini pula antara barangan yang terdapat dalam box pink yang comel tu.




Amacam banyak kan? Kalau korang nak tahu, Althea baru je menyambut ulang tahunnya dan sempena menyambut Ulang Tahun Ke-3 Althea telah melancarkan satu lagi produk baru keluarannya iaitu Real Fresh Skin Detoxer, hasil gabungan dan kerjasama dengan Get It Beauty iaitu suatu rancangan TV K-Beauty nombor 1 di Korea yang memperkenalkan produk Althea kepada semua peminat K-Beauty yang bakal bersiaran bulan September ini. Ia mempunyai 2 jenis iaitu :-
  • Real Fresh Skin Detoxer Rose; dan
  • Real Fresh Skin Detoxer Green Tea.


Real Fresh Skin Detoxer, kedua-duanya mengandungi bahan semulajadi dan bahan sebenar iaitu kelopak bunga ros dan daun teh hijau. Bertindak sebagai Pembersih muka 2 in 1 yang berkesan menanggalkan kotoran dalam masa 10 saat dan kedua-duanya ciktie dah cuba. Best tau !! Sesuai untuk semua jenis kulit. Bau ianya pun ciktie suka. Rilex je rasa ! Langsung tak membebankan fikiran. Selepas guna tu terasa kulit lebih licin, lembut, segar dan berseri. Berbeza sangat sebelum gunanya tu. 



Cara penggunaannya pun ringkas je iaitu :-
  • Picit dan sapukan sedikit pada tapak tangan. Ratakan dulu sebelum disapukan ke seluruh wajah
  • Biarkan seketika selama 10 saat
  • Kemudian basahkan tangan dan urut seluruh wajah mengikut pergerakan secara membulat sehingga keluar buih 
  • Akhir sekali bilas ianya sehingga bersih !
 

Dah siap ! Mudah je kan ☺️☺️ Korang boleh dapatkan Real Fresh Skin Detoxer ini di website www.althea.kr..  Sekarang ini ada promosi untuk 2 produk ni dengan harga RM77 je sempena ulang tahun ke-3 Alther berbanding harga asal RM43 setiap satunya. Jadi tunggu apa lagi sementara stok masih ada ni cepat-cepatlah rembat ! 



Sebelum itu ciktie nak bagitau dulu, Real Fresh Skin Detoxer Rose ini disarankan digunakan pada waktu pagi. Ia mengandungi ekstrak semulajadi daripada bunga ros bermusim yang berasal dari Grasse, Perancis Selatan. Ros ini hanya mekar sekali setahun je iaitu pada bulan Mei dan berfungsi secara mendalam menghidrat kulit. Formula ini juga membantu memperbaiki kulit, melembapkan dan mengimbangi ph kulit selain mampu menyingkirkan kotoran untuk memastikan kulit kekal lebih segar, lembut dan cerah berseri.




Manakala Real Fresh Skin Detoxer Green Tea pula disarankan digunakan pada sebelah malam untuk membersihkan segala kotoran yang melekat pada kulit sepanjang hari. Berasal dari pulau Jeju yang baik, menggunakan ekstrak dari daun teh hijau muda. Kaya dengan vitamin C dan antioksidan yang bertindak membantu melindungi dan mencerahkan kulit. Dengan kepingan teh hijau yang sebenar dan serbuk teh hijau yang dibalut dengan halus, ia membantu untuk membersihkan dan menghidrat kulit, menyingkirkan kotoran yang tidak diingini yang menyumbatkan liang-liang pori pada kulit. 



Selain menerima welcome Gift box ni, Althea Angel's juga akan menerima mata ganjaran (reward point) sebanyak USD30 bersamaan Rm120. Point itu kita kena redeem dalam masa 30 hari. Kalau tak ia akan burn camtu. Rugilahhh banyak tu. Box comel hasil redeem point hari tu pun ciktie dah dapat dah. Memang cepat dan pantas sekali penghantarannya. Tapi yang tu next entri kita cerita ye. 

Sekarang ini ciktie nak bagitau korang pasal miniature box ni. Kalau korang perasaan, kat sini ada 3 miniature box yang kecil molek tapiii ia bukan sebarangan box tau. Itu sebenarnya miniature birthday book yang melayakkan korang untuk join contest "Fly Me To Korea Contest !"




Contest ini sedang berlangsung dari 02 Julai lagi hinggalah 31 Ogos 2018 ni. Sempena Ulang Tahun Ke-3 Althea, mana tahu rezeki korang, dapat tajaan sepenuhnya untuk terbang ke Korea ke kan. Siapa tahu.. nak join tu korang boleh klik dekat >www.althea.kr<

Dan bagi korang yang ingin dapatkan produk Real Fresh Skin Detoxer ataupun apa-apa produk keluaran Althea Korea boleh dapatkan segera sebelum terlambat. Apa yang menariknya tiada kos penghantaran dikenakan untuk pembelian rm50 keatas. Lagi satu harga ia pun mampu dimiliki. Tak percaya korang boleh usha sendiri dekat website ia ni.




Flower Bouquet Murah Di Flower Chimp

Ogos 17, 2018 4 Comments
 Flower Bouquet Murah Di Flower Chimp
Flower Bouquet Murah Di Flower Chimp | Masih lagi tercari-cari website yang menyediakan perkhidmatan penghantaran bunga?? Sebenarnya ciktie dah jumpa dah satu website ni yang menyediakan perkhidmatan penghantaran bunga terutamanya sebagai hadiah untuk seseorang ! Rambang mata sebenarnya tengok macam-macam jenis bunga tu sampaikan taktau nak pilih. Dengan harga serendah Rm89 sahaja memang berjaya memenuhi kehendak kita. Dari jambangan untuk sambutan ulang tahun sampailah ke kiriman bunga sebagai tanda penghargaan, titipan istimewa sempena Hari Kekasih, Hari Ibu dan sebagainya. Memang sukalah tengok. Cantik !!


Penghantaran PERCUMA pula tu ke lebih 80 daerah seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Siapa tak suka kan?? Lagi satu penghantaran tu dibuat pada hari yang sama sekiranya tempahan diterima sebelum pukul 1 tenghari !!



Flower Chimp Menerima Pelaburan Berjumlah RM 6 Juta Berikutan Prestasi Cemerlang Di Asia Tenggara

“Ucapkan dengan bunga!” Kemajuan industri e-dagang di peringkat global telah memacu perkhidmatan penghantaran bunga dan membolehkan pengguna mencipta kenangan indah bersama insan tersayang. Bayangkan, betapa mudahnya kita memilih jambangan bunga kegemaran kita dan merancang penghantarannya semudah di hujung jari sahaja.



Daripada pemilihan jambangan sempena hari lahir hingga ke kiriman bunga sebagai tanda ucapan tahniah, titipan istimewa sempena sambutan Hari Kekasih dan Hari Ibu, Flower Chimp akan memenuhi keperluan bunga-bungaan kita dari harga serendah RM89 sahajaMelangkah setapak ke hadapan berbanding pesaing mereka, Flower Chimp menawarkan perkhidmatan penghantaran ke seluruh negara yang meliputi lebih daripada 80 daerah di dalam Malaysia termasuk di Sabah dan Sarawak. Dengan rangkaian meluas seperti itu, tidak hairanlah perkhidmatan penghantaran bunga dalam talian tersebut menjadi pilihan utama pelanggan yang turut menikmati penjimatan menerusi penghantaran secara percuma ke atas semua tempahan tanpa had perbelanjaan minimaMalah, pelanggan juga boleh menjadualkan penghantaran pada hari yang sama bagi semua tempahan yang dibuat sebelum pukul 1 tengah hari untuk mengejutkan insan tersayang mereka.








“Walaupun kami masih baharu dalam perniagaan penghantaran bunga ini, Flower Chimp telah berkembang sehingga menjadi jenama terkemuka dalam industri ini. Dalam tempoh kurang daripada dua tahun, kami telah menjadi pilihan nombor 1 dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian di Malaysia, Indonesia dan Filipina dengan rekod pertumbuhan lima (5) kali ganda berbanding tahun lepas,” kata Maximilian Lotz yang juga Pengasas Flower Chimp.


Berikutan prestasi memberangsangkan mereka dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian, Flower Chimp  telah berjaya menambat pelaburan berjumlah RM 6 juta daripada sekumpulan pelabur termasuklah Asia Venture Group (AVG) iaitu sebuah syarikat persendirian yang telah menilai potensi besar Flower Chimp menerusi model perniagaan dan strategi pemasaran mereka yang unik. Syarikat yang sama turut membuat pelaburan dengan syarikat lain seperti iMoney, Happy Fresh dan iPrice“Kami mensasarkan untuk mengembangkan rangkaian kami di Singapura menjelang pertengahan bulan Ogos 2018 dan di negara Asia Tenggara yang lain termasuklah Vietnam, Thailand dan Hong Kong pada tahun 2019,” tambah Lotz.

Lotz dan rakan kongsinya yang juga Ketua Pegawai Operasi, Niklas Frassa mendalami sendiri perniagaan bunga-bungaan berhasrat untuk menggunakan pelaburan yang diterima untuk mengukuhkan operasi mereka di Indonesia dan Filipina, di samping meningkatkan infrastruktur teknikal untuk memanfaatkan pelanggan kami dengan ciri-ciri pintar termasuklah sistem penjejakan secara langsung bagi setiap pesanan. “Dalam masa yang sama, kami menjalankan kajian ke atas pasaran semasa secara berterusan dalam mencari idea untuk produk dan promosi baharu untuk pelanggan kami yang kembali untuk mencari sesuatu yang bersesuaian dengan keperluan mereka,” kata Frassa. 



Kata Frassa lagi, “Dengan kuasa pemasaran dalam talian dan media sosial, kami mahu mengukuhkan penjenamaan kami dan menjadi pilihan pertama dalam kalangan pelanggan yang semakin lama semakin bijak mengendalikan perkata berkaitan teknologi. Kami yakin, dalam tempoh dua belas (12) bulan akan datang, dari Suku Keempat (Q4) 2018 hingga ke Suku Keempat (Q4) 2019, Flower Chimp akan berkembang sehingga tiga (3) kali ganda menerusi sumbangan daripada empat pasaran utama iaitu Malaysia, Singapura, Indonesia dan Filipina”. 



Jadi kalau korang berminat untuk dapatkan perkhidmatan penghantaran bunga, gubahan ataupun nak dapatkan apa-apa perkhidmatan dari Flower Chimp ini boleh layari

Flower Chimp di Malaysia 
Instagram: @flowerchimp

Flower Chimp di Indonesia
Instagram: @flowerchimp.id

Flower Chimp di Filipina
Instagram: @flowerchimp.ph



Mengenai Flower Chimp


Flower Chimp telah ditubuhkan oleh dua usahawan dari Jerman, iaitu Maximilian Lotz dan Niklas Frassa yang telah lama bertapak di Asia Tenggara. Selepas menghabiskan masa di Belanda yang terkenal sebagai pusat perkembangan bunga-bungaan dunia, mereka mengambil keputusan untuk menceburi bidang perniagaan berkaitan bunga dan meletakkan penanda aras baharu dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian. 



Dengan mengutamakan kepuasan pelanggan, Flower Chimp telah memenuhi keperluan terhadap bunga berkualiti tinggi pada harga berpatutan yang turut disokong dengan perkhidmatan penghantaran percuma ke seluruh negara. Sejajar dengan peningkatan perniagaan tersebut, mereka terus meningkatkan perkhidmatan dan menjalankan penyelidikan dan pembangunan untuk menawarkan lebih banyak pilihan bunga-bungaan kepada pasaran yang semakin berkembang. 

Buat masa ini, Flower Chimp beroperasi di Malaysia, Indonesia dan Filipina. Dalam masa terdekat, dua usahawan bercita-cita tinggi ini bakal melancarkan platform mereka di Singapura dan negara Asia Tenggara lain. 


Shopping Baby Brooch Di Lazada

Ogos 16, 2018 8 Comments
Shopping Baby Brooch Di Lazada
Shopping Baby Brooch Di Lazada | Dengan harga Rm34.50 - 100 biji baby brooch mampu menjadi milik anda !! Hahaha mula-mula tu ingatkan brooch ni diorang campur-campur dengan pelbagai saiz tapi rupanya campuran pelbagai design. Tapi oklah setiap daripadanya jarum ia ok, tajam, tak berkarat ataupun tak sekata aka mengeligih camtu haha. Tiadalah yang bakal merosakkan mana-mana tudung kita nanti.

Kalau beli dekat luar ni mau dapat rm5 3 biji ataupun rm1 sebiji. Dengan duit minyak nak bertapak dekat sana lagi.  Tenaga nak memilih lagi hehe shopping camni lebih mudah. Klik situ klik sana buat pembayaran kemudian tunggu barang sampai je.


Amacam banyak tak baby brooch kita ?? Sebenarnya brooch ini kita shopping minggu terakhir bulan puasa hari tu. Sempat jugalah rasmikannya raya pertama tu. Bila dah ada banyak-banyak macam ni tiadalah risau sangat kalau tersalah letak ke macamana. Tapii itulah walaupun baby brooch ini dah ada banyak camni, brooch yang bersaiz sedang ataupun besar pun kenalah dapatkan yang baru juga. Kalau tak macam tak bestlah pula nak hiasi tudung kita sehari-hari. Brooch sama je. Sesekali tukar tak salah kan



Tapi sekarang ini harga ia lagi murah !! RM27 je selepas diskaun 66 % .. memang jauhlah berbeza dengan harga yang ciktie dapat masa beli hari tu..






Giveaway by vitaminsyaza.blogspot.com : Teka Tong yang Mana

Ogos 14, 2018 12 Comments
Giveaway by vitaminsyaza.blogspot.com : Teka Tong yang Mana
Giveaway by vitaminsyaza.blogspot.com : Teka Tong yang Mana | Alhamdulillah, dah sampai rumah dah ! Penat haha sebenarnya tiadalah penat sangat. Biasa je cuma bahang cuaca kat luar ni yang membuatkan kepala ni terasa berat sikit. Exam PSL pun dah selesai dah tadi walaupun tak berapa nak boleh jawab sangat. Rasanya inilah buat pertama kalinya keluar awal haha. 

Gara-gara tak sempat sarapan, selesai je exam terus je pergi makan. Sedap juga kuew tiew sup dekat Kem Desa tu. Tapi tak adalah nak snap gambar macam biasa. Segan pula dengan pakcik tu 🙈🙈 apapun all the best buat semua yang ambil exam untuk esok tu. Buat yang terbaik dan sehabis baik ye. Mana tau tahun depan takyah ambil dah.

Memandangkan hari ini tak sempat nak up apa-apa entri. Ciktie nak join giveaway Syaza ajelah. Kalau ikutkan senang je ni tapi tah betul ke tak tekaannya tak taulah kan. Apapun jom kita sama-sama support giveaway pertama dia tu.


Jawapannya : No. 5 kot 




Rambut Harum Dan Segar Sepanjang Hari Bersama Carrie Junior Odour Buster

Ogos 13, 2018 8 Comments
Rambut Harum Dan Segar Sepanjang Hari Bersama Carrie Junior Odour Buster
Rambut Harum Dan Segar Sepanjang Hari Bersama Carrie Junior Odour Buster | Pernah alami tak bila bau yang kurang menyenangkan hadir dari kulit kepala dan rambut mana-mana anak buah ataupun anak korang sendiri yang berpeluh akibat bermain dekat luar ataupun setelah balik dari sekolah?? Pening lalat jugalah ciktie kadang-kadang tu bila ada dekat anak buah yang semakin aktif sekarang ini. Nak-nak bila diorang itu seperti minta dipeluk alahai haha 

Satu-satunya cara untuk menghilangkan bau yang tidak menyenangkan ini adalah dengan memastikan mereka mencuci rambut mereka selepas bermain dekat luar. Ini penting bagi mengekalkan kebersihan rambut agar dapat mengurangkan risiko jangkitan kulit kepala selain memastikan mereka berbau segar. 

Carrie Junior Odour Buster

Penting bagi setiap ibubapa untuk mengetahui bahawa syampu orang dewasa tidak digalakkan untuk kegunaan kanak-kanak. Penggunaan syampu orang dewasa pada kanak-kanak akan menyebabkan masalah kulit kepala dan rambut terutama bagi kanak-kanak berumur antara 6-12 tahun. Disebabkan kulit kepala dan rambut kanak-kanak yang halus amat sensitif, maka cara yang terbaik adalah menggunakan syampu yang dirumus khas agar rambut dan kulit kepala yang sihat dapat dikekalkan.


Carrie Junior Odour Buster

Memahami keperluan kanak-kanak terhadap produk yang lembut dan selesa pada kulit, CARRIE JUNIOR telah memperkenalkan CARRIE JUNIOR KIDS SHAMPOO ODOUR BUSTER, iaitu syampu yang selamat di gunakan setiap hari dan mampu memberikan keharuman pada rambut sepanjang hari. Ia merupakan syampu baharu yang di rumus khas bagi menghilangkang bau yang tidak menyenangkan secara berkesan, tanpa mendatangkan kesan buruk pada rambut dan kulit kepala. 

Carrie Junior Odour Buster

Dengan aroma buah-buahan yang berkekalan selama 24 jam, semestinya si kakak kekal segar dan berbau wangi walaupun setelah seharian bermain dan berseronok di luar rumah. Diperkaya dengan minyak zaitun, produk ini dapat menyuburkan dan melembutkan rambut agar mudah di urus dan di sikat. 

Carrie Junior Odour Buster

CARRIE JUNIOR KIDS SHAMPOO ODOUR BUSTER hadir dalam aroma Perky Peach Fruity Burst yang cukup menyenangkan serta mempunyai pH seimbang, lembut dan tidak menghakis. Sesuai sangat untuk kegunaan seharian. Ia boleh didapati dalam dua saiz, iaitu pek 280g yang dijual pada harga RM10.10* di Semenanjung Malaysia dan RM 10.60* di Sabah & Sarawak. Manakala CARRIE JUNIOR KIDS SHAMPOO ODOUR BUSTER yang bersaiz 700g dijual pada harga RM20.70* di Semenanjung Malaysia dan RM 21.70* di Sabah & Sarawak. 

Carrie Junior Odour Buster

Rangkaian produk CARRIE JUNIOR ini boleh didapati di kedai runcit, pasaraya, pasaraya besar dan farmasi utama seluruh negara. 

Dan kini, tiada masalah lagi untuk memeluk si kecil kita selepas mereka bermain walaupun berpeluh namun mereka masih kekal segar dan berbau aroma buah-buahan sepanjang hari! 

*Harga tertakluk kepada perubahan berdasarkan cukai yang akan diumumkan oleh Kerajaan. 




Tentang CARRIE JUNIOR
CARRIE JUNIOR merupakan rangkaian premium penjagaan diri si manja yang membantu merapatkan hubungan ibubapa dengan si manja melalui waktu mandian yang menyeronokkan. Rekaan pembungkusan yang menarik dan berwarna-warni membantu kanak-kanak mencetusi maginasi di dalam bilik mandi.

Rangkaian CARRIE JUNIOR di formulasikan dengan Fruito–E, kombinasi ekstrak buah semulajadi yang diperkaya dengan nutrient dan vitamin bagi membantu menyuburkan, melembapkan dan melindungi rambut dan kulit lembut si manja. Rangkaian CARRIE JUNIOR memberikan anda pelbagai pilihan wangian buah-buahan bagi memastikan si manja sentiasa berbau segar dan bersih sepanjang hari.  Carrie Junior yang bertindak membersih dengan lembut dan efektif ini sangat sesuai untuk kegunaan harian.

Diiktiraf  HALAL, rangkaian Carrie Junior termasuklah Baby Bath, Baby Shampoo, Hair & Body Wash, Baby Powder, Baby Lotion and Baby Oil. Ia juga hadir bersama baubuah-buahan yang digemari kanak-kanak.

Like Us