Kejap-kejap ada

Mac 31, 2015 Add Comment
Kejap-kejap ada
aiii korang !! cik tie kembali lagi..tapi cam chipsmore la kejap ada lama tak ada hikhik
hari ni kebetulan lak time lunch ni ciktie guna PC kesayangan ciktie ni so, dapat la ciktie buat karangan jak.

Apa certa korang semua ya? nak terjah blog korang, korang dan korang pun ciktie tak sempat. 
balik-balik tengok orang buat kerja je kerjaan ciktie sekarang ni. nak-nak sekarang ni ciktie tengah belajar kejar masa. Tah sempat or tak tak tau la kejarnya ni huhu

penat juga rupanya kejar masa ni ya..rasa cam tak terkejar pun ada. Tapi usahakan juga la supaya dapat kejar dateline ni. Orang lain kerja smart bukan kerja hard tapi ciktie terbalik lak. 

 




OST Lagu Tema Tabir Zulaikha

Mac 19, 2015 1 Comment
OST Lagu Tema Tabir Zulaikha

Lirik Lagu Mata Kunci Cinta - AishaHanim

Saat aku gembira
Saat aku terluka
Sentiasa kau dihati

Bagai sudah tertulis
Pertemuan olehNya
Untuk kita

Saat ini terfikir
Saat ini terbuka
Mata kunci cintaku
Setelah kian lama cinta tiada di hati
Kini kembali

Hati ini hanya untuk dia
Takkan ada lain selain hatimu
Kerana hatiku yang sukar
Menerima cinta yang lain

Cinta ini hanya untuk dia
Walau luka akan aku ubatinya
Kerana cinta dah tertulis
Dari Dia yang mengerti semua

Saat ini terfikir
Saat fikir terbuka
Mata kunci cintaku
Setelah kian lama cinta tiada di hati
Kini kembali oohhh..

Bagaimanakah terjadi jika tiada cinta ini
Bagai tiada rasa hidupku ini
Aku lemas woah..

Hati ini hanya untuk dia
Takkan ada lain selain hatimu
Kerana hatiku yang sukar
Menerima cinta yang lain

Cinta ini hanya untuk dia
Walau luka akan aku ubatinya
Kerana cinta dah tertulis
Dari Dia yang mengerti semua

Saat ini terfikir
Saat ini terbuka
Mata kunci cintaku
Setelah kian lama cinta tiada di jiwa
Kini kembali
Ohh
Kini kembali (Kini kembali)

Shalalalala
Shalalalala
Shalalalala
Shalalalala


Dan sebenarnya cik tie

Mac 16, 2015 1 Comment
Dan sebenarnya cik tie
Hai,assalamualaikum..
selamat tengahari semua. lamanya cik tie tak tilik blog cik tie ni. dah berkurun rasanya. last tilik kat kampung hari tu sebelum lapor diri kat 8 Briged.mai kolumpo balik terus sibuk gan kertas gan carta bagai. nak on facebook pun dok dang apatah nak karang mengarang kat sini lak.  idea mencurah-curah rasa nak tepek kat sini tapi memang cik tie tak terdaya. Sampai rumah pun, solat asar dah hujung-hujung baru sempat tunaikan. rest kejap selepas/ sebelum solat tu..tolong pegawai cik tie siapkan rencah nak masak untuk menu pagi esoknya tu. tolong potong sayur gan potong fishcake je pun hikhik cam ya je kan??

Tapi seriusly, cik tie tak tipu.. penat benar rasanya dua tiga menjak ni tapiiiii cik tie suka sebenarnya.
cik tie suka sebab dah berjaya settle kan masalah. cik tie juga suka sebab hasil kerja cik tie tu tak sia-sia. suka sebab bos puas hati gan usaha dan hasil kerja cikt tie, walaupun kekadang cik tie rasa cam tak mampu nak puaskan hati semua orang. Susah tau nak puaskan hati semua orang, nak-nak siapa yang ada kat sebelah cik tie ni. Ada je yang menyebabkan cik tie tersentak dan terkilan. Tapi cik tie tau.. cik tie bukannya baik sangat nak kritik orang camni or camtu. cukup la kalau cik tie mampu muhasabah diri sentiasa. itu sudah cukup memandai sebenarnya. 

kenapa harus mengkritik andai diri sendiri juga tidak sempurna.
sesempurna mana yang kita impikan tak kan mampu dikecapi andai kita terus-menerus menidakkan kebenaran.seharusnya kita mampu belajar untuk terus berdiri walaupun hakikatnya kita pernah jatuh tersungkur. benarkah begitu ??









Firstday and firsttime

Mac 02, 2015 2 Comments
Firstday and firsttime
Alhamdulillah, esok cik tie boleh rest kat sini lagi. Tak perlu sibuk-sibuk masuk office cam pagi tadi. Siang tadi dah pergi jengah office baru. Gayat pula apabila sesekali melihat pandangan dari tingkat atas. nak-nak tangga dia camtu, risau takut terjatuh hikhik..

Hmm kira firstday la juga tadi tu kan?? walaupun cik tie balik awal hehe..
ok !! dah tau dah serba sikit skop kerjanya kat sini..
tak ada la teruk mana kalau nak dibandingkan dengan HQ. 

HQ memang sibuk tapi yang sibuk tu lah yang cik tie suka sebenarnya...
nak-nak post cik tie tu sekarang tak ada pegawai atasnya. apa-apa kena berhubung terus gan bos besar. 
tapi kekadang tu kesian juga tengok pegawai yang terpaksa backup kerja ex-boss cik tie ni.
tak pasal-pasal diorang yang kena..

Like Us