STAY TECH & WELLNESS CONNECTED WITH THE LATEST ADDITIONS OF THE REALME AIOT FAMILY

Oktober 07, 2021 Add Comment
STAY TECH & WELLNESS CONNECTED WITH THE LATEST ADDITIONS OF THE REALME AIOT FAMILY

STAY TECH & WELLNESS CONNECTED WITH THE LATEST ADDITIONS OF THE REALME AIOT FAMILY 

realme TechLife expands its tech ecosystem with the launch of smart home appliances


realme Malaysia today launched its newest line of AIoT devices via livestream on realme Malaysia’s Facebook page. The Dare to Leap brand introduced a total of eight devices including smart home appliances that further diversified their range of AIoT products. realme Malaysia showcased the realme TechLife Handheld Vacuum Cleaner, realme TechLife Air Purifier, realme TechLife Robot Vacuum, realme Hair Dryer, and realme Beard Trimmer Plus during its launch earlier. Malaysian fans were also introduced to three other smartphone and laptop accessories.


“Here at realme, we make it our mission to better improve the lives of our fans in terms of home improvement and lifestyle. We are proud to launch our latest AIoT lineup with a selection of smart home devices to revamp our fans' home living experience by connecting Tech & Wellness. We are also grateful to our fans who have been supporting us throughout the years and we believe that these new products will create a safer, smarter and more comfortable living for them,” said Tiffany Teh, Brand Director of realme Malaysia.


realme TechLife Air Purifier

The realme TechLife Air Purifier has a high clean air delivery rate of up to 330m³/h which indicates that the volume of clean air produced per hour is 330 cubic meters to quickly and efficiently provide excellent purification results in a relatively short amount of time. The air purifier is suitable for a maximum indoor area of 419ft²(39㎡). For instance, a standard indoor area of 1059ft³(30m³) only takes 14.4 minutes to complete a single purification process.


realme TechLife Air Purifier is equipped with an industry-leading HEPA H12 filter that is capable of filtering at least 99.5% of airborne particles as small as 0.3 microns and larger in diameter which includes dust, PM2.5 pollution, pet dander, pollen, hair, and common pollutants that affect the quality of air in homes. This filter can achieve up to 99.95% filtration efficiency through its powerful 3-stage filtration system that eliminates pollutants in every stage until it finally releases fresh, clean air through the air duct.


The air purifier also comes with 5 different fan modes, Sleep, Soft, Normal, Strong, and Auto for the user to switch between modes and choose the right solution with just a simple tap. It uses a high-precision air quality detector from SHARP that can accurately detect PM2.5 concentration in the air, that is, solid particles that are 2.5 microns in diameter. Based on the PM.25 detection, the color-coded Air Quality Indicator on the control panel will either show green, orange, or red, indicating that the air quality is either good, moderate, or poor, respectively. This alerts the user on the air quality for them to switch the modes accordingly.


realme TechLife Handheld Vacuum Cleaner

realme TechLife Handheld Vacuum has 2 cleaning modes, Strong Cleaning Mode for quick cleaning, and Soft Cleaning Mode for general everyday cleaning. This vacuum cleaner features a strong 140W motor with 10,500 RPM, providing a suction power of 9.5 KPa for efficient cleaning. The vacuum cleaner has an air duct design with reduced resonance of no more than 80db for a calming cleaning experience along with its excellent suction power.


The realme TechLife Handheld Vacuum comes with 3 different brushes for different cleaning areas. First, a floor brush with soft bristles that provides floor protection while it collects dirt efficiently with an in-built motor that rotates the brush at 2200 RPM. Next, a crevice tool that is ideal for getting dirt out of small areas. Third, a 2-in-1 brush that is suitable for cleaning all kinds of furniture surfaces like sofas and shelves. The vacuum also comes with an extension tube that attaches to all three brushes for cleaning far and high places.


The vacuum cleaner features an environmentally friendly filter that prevents secondary pollution. This highly efficient HEPA filter captures microscopic dust and allergens and is reusable after washing. The realme TechLife Handheld Vacuum Cleaner also features a 0.5L dust cup that is designed with a one-touch opening to avoid dirty hands when clearing the trash collected.


realme TechLife Robot Vacuum

This realme TechLife Robot Vacuum is built to fit seamlessly into your home with its maximum height being slightly above 10cm. It leaves no dust behind with its powerful 3000 Pascals suction and mopping capabilities. Also, it operates at a low 55dB noise level to avoid disturbances.


The robot vacuum is equipped with a total number of 38 different sensor types that help it navigate your home for an efficient cleaning experience. The most crucial of the 38 sensors is the LiDAR sensor for fast and accurate real-time navigation and precise in-app room mapping. This LiDAR sensor helps the robot vacuum calculate the best path to clean a room based on its shape and size, while avoiding objects like large pieces of furniture.


realme TechLife Robot Vacuum is designed to work with realme Link for users to control where, when and how they want a specific place cleaned through their phone. The app also enables real-time monitoring of the robot vacuum and users may define zones or set up virtual walls where they want the robot to avoid when cleaning. The robot vacuum can scan and store up to 5 different maps which make it perfect for multi-level homes.


realme Hair Dryer

The realme Hair Dryer is designed to improve the hair drying process as it features an efficient 1400 watts of power and 19,000 rpm fan speed. This hair dryer blows up to 13.8m/s with a 5-minute quick hair drying experience which provides convenience and ease especially to those with long hair. It also features a low noise operation which is no more than 80db.


Apart from fast drying, the realme Hair Dryer offers protection and benefits to hair. The realme hair dryer remains at an ideal temperature of below 55 degrees celsius to keep hair cuticles healthy and hair safe from heat damage while effectively drying hair. For a cool drying, the soft wind setting on the hair dryer will provide air flow that will blow at 45-50 degrees Celsius.


The realme hair dryer also generates 20 million negative ions per cubic centimetre for comprehensive and deeper hair care. The negative ions help in closing the hair cuticles, minimize the loss of moisture from the hair during the hair drying process and make your hair softer and less frizzy.


realme Beard Trimmer Plus

This nifty device comes with a whopping 40 different length settings. It also includes two combs of 10mm and 20mm with a 0.5mm precision. realme Beard Trimmer Plus features a 800 mAH battery that when fully charged can run for 2 hours straight and has a LED battery indicator to keep track of the battery.


The beard trimmer blades are stainless steel for better heat dissipation to ensure the blades remain sharp for optimum performance. It also features IPX7 water resistance and a low noise operation of less than 68dB. All this and more for a fresh and precise beard trim experience.


realme Type-C Hub

The realme Type-C Hub is a light and portable device weighing 35g, that will make working from home or gaming a lot more convenient. It features a USB 3.2 Gen 1 & HDMI 1.4 Dual Ports as well as a Type-C Port. This Type-C HUB is universally compatible and allows for a more stable and fast transfer. This hub also protects against excessive currents and is capable of 4K HD video transfers. The Hub is also compatible with Mac OS, Windows, Linux, Android and IOS.


realme Wireless Mouse – Silent

The realme Wireless Mouse has an ergonomic design for grip comfort and has a silent touch. The mouse also features a long lasting battery backup that can last up to 8 months. The device is also made lightweight and weighs around 62 grams making it easy to carry around. This mouse also features its smooth ride and has a variable DPI adjustment from 800 to 1600 DPI.


realme Type-C Cable 

This cable supports 3A quick charging. The realme Type-C cable also features a durable cable and a comfortable grip for ease of use. The cable comes in the colours yellow and black.


Product Price & Availability

Products

Colour

Warranty Period

Sales Details

realme TechLife

Air Purifier

(RRP: RM 499)

White

1 year

First online sales offer for RM 399 only at realme’s Lazada official store on 18th October.

realme TechLife Handheld Vacuum Cleaner

(RRP: RM 399)

 

White

1 year

First online sales offer for RM 349 only at realme’s Lazada official store on 18th October.

realme TechLife Robot Vacuum

(RRP: RM 1,999)

Black

2 years

Coming Soon!

realme Hair Dryer

(RRP: RM 199)

White

1 year

Coming Soon!

realme Beard Trimmer Plus

(RRP: RM 169)

Black

1 year

First online sales offer for RM 99 only at realme’s Lazada official store on 18th October.

realme Type-C Hub

(RRP: RM 79)

White

1 year

First online sales offer for RM 49 only at realme’s Lazada official store on 18th October.

realme Wireless Mouse - Silent

(RRP: RM 79)

Black,

Yellow (Coming soon)

1 year

First online sales offer for RM 49 only at realme’s Lazada official store on 18th October.

realme Type-C Cable

(RRP: RM49)

Black & Yellow

6 months

First online sales offer for RM 29 only at realme’s Lazada official store on 18th October.

To find out more about realme’s events and promotions, do follow our Facebook page as well as Instagram at @realmemalaysia.


About realme 

realme is a technology brand that specializes in providing high quality tech products and services with Dare-to-Leap experience. The brand was officially established on May 4, 2018 by its founder Sky Li, together with a bunch of young people with rich experiences in the smartphone industry. realme is committed to offering powerful performance, stylish design, sincere services and exploring all the possibilities of tech products. 

According to Counterpoint's Q4 2020 smartphone shipment report in January 2021, young brand realme grew 65% YoY and shipped 42.4 million smartphones last year. realme was also announced as the fastest-growing international smartphone brand in the world for 2020. The brand has leapfrogged over established industry giants and took 7th position in terms of global market share. 

The youngster-focused and online-centric brand, realme has grown rapidly in South East Asia since it entered the market in Q4 2018. realme has expanded globally to 61 markets, such as China, India, Southeast Asia, South Asia, Europe, Russia and Africa. 

You may join realme MY Official Smartphone Community and realme MY Official AIoT Community for more product updates in Malaysia.




Sertai PGMall | Jual Produk Malaysia Ke China

September 27, 2021 2 Comments
Sertai PGMall | Jual Produk Malaysia Ke China

Suka sebenar duk usha-usha emas dekat PGMall ni. Cumanya nak beli macam tak berkenan gan harganya tu lagi hikhik biasalah kita ni, macam-macam sikit kan.


Rangkaian E-dagang PGMall

Sepertimana yang kita semua tahu, PGMall merupakan satu-satunya platform e-dagang tempatan no.1 di Malaysia yang paling dikunjungi ramai, dipercayai serta diyakini sejak ditubuhkan tahun 2017 lagi. Buktinya setelah hampir menjangkau 4 tahun penubuhannya, ia telah tersenarai dalam top 3 raking IPrice Insights sebagai laman web e-dagang paling dikunjungi ramai.


Apa yang bestnya PGMall ini ia mengumpulkan banyak kategori produk termasuklah barangan kemas, fesyen, sukan, Automotif dan banyak lagi dalam satu platform. 

Platform yang dikendalikan oleh PGMall Sdn.Bhd dan disokong oleh Public Gold Marketing Sdn Bhd ini beroperasi di bawah model perniagaan Sharing Economy yang unik, dimana ia menghubungkan penjual tempatan dan pembeli di platform, yang menyediakan perkhidmatan bersambung ke banyak logistik dan penyediaan perkhidmatan pembayaran.


Sertai PGMall | Jual Produk Malaysia Ke China

Jual Produk Tempatan Malaysia Ke China PGMall x JD Worldwide

Ooh ya, korang yang teringin nak menjual dalam PGMall pun boleh ! Sama seperti platform lain juga cumanya sekarang ni lagi untung. Ciktie dapat info, produk kita tu boleh dijual terus ke negara China. Biasa kita yang beli barang diorang sekarang diorang pun boleh direct beli barang kita dah.


Sekarang ini, PGMall telah melancarkan program Sell To China, ushasamanya dengan JD Worldwide, e-dagang terbesar China! Program ini adalah sebagai satu usaha membantu perniagaan yang terjejas kesan daripada pandemik Covid-19 yang berterusan. Gabungan ini juga semestinya membolehkan ramai orang terutamanya pengguna dari negara China menikmati lebih banyak produk tempatan Malaysia.


Bagi menyokong ekonomi tempatan, PGMall sebelum ini telah aktif bekerjasama dengan kerajaan tempatan untuk mendorong aktiviti yang menyokong penjual tempatan dan produk melalui kempen PENJANA seperti Kempen E-Dagang Mikro dan PKS,Belanja Malaysia Online (SMO) dan Kementerian Pembelian Barang Malaysia (KBBM).


Sepertimana tagline nya 'Bridging Local to the World', PGMall kini telah dapat menembusi perniagaan tempatan ke pasaran terbesar di dunia - China, melalui kerjasamanya dengan JD Woridwide.


Selain membantu perniagaan yang terjejas kesan daripada pandemik Covid-19 untuk terus bertahan dan pulih dalam krisis kewangan dengan menawarkan saluran alternatif ke luar negeri, program ini juga melindungi perniagaan mereka daripada ancaman lebih jauh terutamanya kepada Perusahaan Kecil dan Sederhana (PKS) nak-nak pula sejak Perintah Kawalan Pergerakan bulan Mac tahun lalu dikuatkuasa.

Secara rasminya bertempat di Le Meridien Kuala Lumpur Hotel, pada 27 Januari 2021 yang lalu kedua-dua platform ini telah mengadakan satu upacara maya menandatangani usahasama kedua-dua platform nya.

JD Worldwide 

JD.com adalah platform peruncit dalam talian terbesar di China dengan standard tinggi untuk membeli-belah dalam talian melalui komitmennya terhadap kualiti, keaslian, dan penutup produk yang luas semuanya dari makanan dan pakaian hingga elektronik dan kosmetik.


Sell To China

Tidak seperti pasaran online lain yang memasarkan produk dari China, PGMall adalah sebaliknya memasarkan produk tempatan Malaysia ke sana bagi membantu perusahaan kecil (peruncit talian) memperluaskan pasaran mereka. Ia adalah sebagai satu objektif utama untuk membantu perniagaan tempatan berkembang sepenuhnya dan juga membolehkan penjual tempatan mempamerkan dengan bangganya produk buatan Malaysia kepada dunia semasa mereka berkembang dan membina empayar perniagaan yang kukuh. 

Program PGMall Sell to China ini turut menyediakan penyelesaian sehenti untuk memenuhi kesemua keperluan penjual termasuklah :

  • Perkhidmatan pendaftaran jenama di JD,
  • Terjemahan perincian produk ke bahasa Cina, 
  • Bahan pemasaran dan kempen, serta
  • Perkhidmatan pelanggan tempatan. 


Dengan sokongan rasmi JD Worldwide, program jualan ini meningkat lebih besar berbanding kaedah konvensional menjual ke China. Dalam beberapa tahun je PGMall telah mengalami pertumbuhan pesat dari hanya RM300,000 GMV pada tahun 2017, ia berkembang 200 kali ganda kepada RM60 juta pada tahun 2020. Dengan pertumbuhan luar biasa yang dilihat sehingga kini, PGMall akan mencapai sasaran GMV sebanyak RM 600 juta menjelang hujung tahun. 


Dan sehingga kini, PGMall telah berjaya menarik lebih daripada 1 juta pembeli dari lebih 25,000 penjual disertakan dengan sekitar 2 juta produk mulai dari bahan makanan, kecantikan, elektronik, untuk produk gaya hidup. Selain China, PGMall juga sedang memperluaskan lagi platformnya ke Indonesia, pusat e-dagang terbesar di Asia Tenggara.


Untuk maklumat lanjut mengenai PGMall dan produk atau perkhidmatan lainnya, korang boleh layari

Website : www.pgmall.my

Facebook : www.facebook.com/PGMallMalaysia

Instagram : www.instagram.com/pgmall.my

Tiktok : https://vt.tiktok.com/ZSJW1T1yG/

Atau sekiranya korang berminat untuk menyertai program jual-ke-China, boleh mendaftar melalui

>>> https://pgmall.my/JD-Worldwide


#PGMall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #shopnew #shoponline #Selltochina #PGMallxJDWorldwide

Jalinkan hubungan erat dengan secawan teh sempena Hari Teh Tarik bersama Lipton!

September 26, 2021 1 Comment
Jalinkan hubungan erat dengan secawan teh sempena Hari Teh Tarik bersama Lipton!

Teh Tarik cukup sinonim sebagai sebahagian daripada budaya negara kita. Tidak kira dimana-mana sahaja, samada semasa perjumpaan keluarga mahupun ketika berjumpa kawan-kawan di kedai mamak untuk bersimbang ataupun bersama kenalan baharu. Setiap perhubungan mampu dieratkan sambil menikmati secawan Teh Tarik.


Hari Teh Tarik bersama Lipton | Jalinkan hubungan erat dengan secawan teh

Namun, penguatkuasaan kawalan pergerakan yang berlanjutan di seluruh negara telah mengganggu sesi mengeteh yang menjadi budaya rakyat Malaysia. Memisahkan kita bukan sahaja daripada menikmati keenakan teh susu berkrim yang enak tetapi juga masa yang diluangkan bersama yang tersayang.


Di bawah kempen ‘Sekuat Rasa Teh, Seerat Ikatan Kasih’ yang bermula 15 September lalu, Lipton telah menjemput semua rakyat Malaysia untuk meraikan Hari Teh Tarik untuk kembali mengeratkan hubungan yang telah terjalin dengan perkongsian mesej-mesej unik di laman www.liptontehtarikday.com


Diinspirasikan dari rakyat Malaysia yang gemarkan teh tarik sejak tahun 2017, jenama teh terkemuka dunia ini telah meraikan Hari Teh Tarik dengan tujuan untuk membina jalinan erat sambil menikmati secawan teh enak. Seperti temanya, ‘Sekuat rasa teh, seerat ikatan kasih’, Lipton amat menyedari kepentingan untuk berhubung dan mengembalikan ikatan mesra khususnya pada saat yang mencabar ini. 


Cara unik galakan menjalinkan kembali perhubungan erat bersama insan tersayang 

Sempena sambutan Hari Teh Tarik tahun ini, Lipton telah memperkenalkan sebuah platform yang membolehkan rakyat Malaysia meluahkan isi hati mereka kepada keluarga dan rakan-rakan dengan cara yang unik, iaitu hanya perlu menyatakan mesej yang ingin diluahkan dan Lipton akan menganimasikan mesej tersebut kepada mereka yang tersayang dan teristimewa.


“Semasa Pandemik tentunya telah menjejaskan kualiti dan kuantiti masa yang dihabiskan bersama orang tersayang. Walaupun kita perlu mengambil langkah berjauhan secara fizikal semasa era pandemik ini tetapi kami di Lipton juga percaya meluangkan masa sekurang-kurangnya 15 minit untuk berhubung dan eratkan ikatan bersama yang tersayang adalah penting walaupun hanya secara atas talian. Ada kalanya kita memerlukan lebih daripada sekadar ayat untuk menggambarkan isi hati kita tambahan pula rakyat Malaysia lebih dikenali melalui tingkah laku berbanding bicara untuk menggambarkan perasaan mereka. 

Oleh demikian, Lipton telah mewujudkan kempen ini bukan sahaja untuk menggalakkan perkongsian mesej khas kepada mereka yang teristimewa dalam kehidupan kita, tetapi juga peluang menebus hadiah untuk dinikmati ketika meluangkan masa bersama,”

kata Callista Fernandez, Ketua Pemasaran Teh di Asia Tenggara, ekaterra (Sebahagian syarikat Unilever).    


'Sekuat rasa teh, seerat ikatan kasih'

Hari Teh Tarik pastinya tidak akan  sempurna tanpa secawan teh dan Lipton telah menambahkan keistimewaan saat-saat kita menikmatinya dengan set hadiah Hari Teh Tarik Lipton. Pasangan yang berhubungan melalui laman www.liptontehtarikday.com akan dipilih untuk menerima dua set hadiah - satu untuk pengirim dan satu lagi untuk penerima mesej, bagi menggalakkan kesinambungan hubungan kedua-duanya! 


Set hadiah berkenaan juga direka dengan kerjasama Stickerrific, yang telah menganyam uncang teh Lipton dan daun teh kepada ilustrasi batik pada kotak set hadiah Hari Teh Tarik. Ia dilengkapi lagi dengan cawan edisi khas oleh Lipton bersama pelbagai pilihan teh Lipton termasuk Teh Tarik Milk Tea Latte 3 in 1 yang pastinya akan memberikan keenakan berkrim dalam setiap hirupan.



Jom daftar dan karyakan sebuah mesej peribadi kita dengan Lipton untuk dikongsi bersama insan tersayang dengan 4 langkah mudah

  • Langkah 1 : Hantarkan butiran dan mesej peribadi anda ke www.liptontehtarikday.com 
  • Langkah 2: Tunggu sebentar. Benarkan pasukan Lipton untuk memberikan sentuhan magis pada mesej kita itu!
  • Langkah 3: Satu pautan unik akan dihantar kepada orang tersayang menerusi SM 
  • Langkah 4: Klik pada pautan yang diberikan dan mesej yang tercipta akan dipaparkan. Penerima mesej istimewa itu diberi pilihan untuk memuat turun mesej berkenaan atau berkongsinya di media sosial.

Mudah aje kan untuk berhubung!

Untuk maklumat mengenai kempen ini, boleh layari laman sosial rasmi Lipton di Facebook dan Instagram


Uncang Teko Teh Extra Kaw Lipton dan Teh Tarik 3-1 Lipton boleh juga didapati di kebanyakan pasar raya di seluruh negara selain secara online di Shopee dan Lazada.





Uncang Teko Teh Extra Kaw Lipton

92g (40 uncang teko)

RM5.30




Teh Tarik 3-in-1 Lipton

252g (12 uncang)

RM14.25

Solitaire.org | Website Game Mengimbau Kenangan Dulu-Dulu ?? Betul ke

September 20, 2021 1 Comment
Solitaire.org | Website Game Mengimbau Kenangan Dulu-Dulu ?? Betul ke

Akhirnya berjaya juga clear kan separuh daripada fail yang menimbung bawah meja tempohari ni. Kalau tak alahai dari sehari bawa ke sehari umpama langsung tak tersentuh tapi sekarang dah lenang dah sikit. Dah boleh tarik nafas panjang dah sikit. Dah boleh hora horey semula dah sementara nak clear kan baki fail selebihnya ni. Orang kata kenalah cepat bertindak sebelum benda lain pula yang tiba ni. Kan tak pepasal menimbung lagi la jawabnya.


Bila dah macam ni terasa macam teringin nak main game Zuma yang selalu main dekat HQ dulu la. Itupun curi-curi main dekat komputer member. Komputer kita tak sempat nak install nak-nak pula kedudukan workstation kita tak berapa strategik untuk layan game hikhik. So, layan dekat komputer dia ajelah sementara dia tinggalkan workstation dia sekejap. Kiranya santai-santai taknak stress sangat.


Pernah jugalah simpan game tu dalam pendrive tapi pendrive tu dah tak boleh buka dah. Terkubur camtu ajelah dalam tu tapi baru-baru ni kita tengok ramai yang share tentang game dalam website https://www.solitaire.org/ Macam bestlah pula.

 


Solitaire.org | Website Game Mengimbau Kenangan Dulu-Dulu ?? Betul ke 

Orang kata kalau tak dicuba macamana nak tahu kedudukan sesuatu perkara itu kan. Bila dah cuba haa barulah tahu. Tapi memang betullah. Banyak game mengimbau kenangan dekat Solitaire.org ni. Pelbagai dan macam-macam jenis ada. 

 

Game percuma, tak payah install, tak payah download, tak payah register

Yang bestnya buka je dah boleh main. Tak payah susah-susah nak kena install, nak kena download ataupun register bagai. Iklan pun takda. PERCUMA a.k.a free pula tu. Komputer pun tak adalah berat terutamanya kalau layan candy house tu. Nak main bila-bila pun boleh, tiada batasan masa mahupun medium perkakasnya. Dengan phone pun boleh buka selain tablet ataupun komputer. 


Selain mempunyai puluhan jenis permainan berasaskan Solitaire yang berasaskan kad, website ini juga ada permainan lain tau. Antaranya :- 


3 Pilihan Game Untuk Tenangkan Fikiran 

Jenis permainan Solitaire 

#1 : Solitaire

Kalau nak tahu Solitaire ini sebenarnya sebuah permainan menyusun kad mengikut turutan K, Q, J, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, A. 

Tak dinafikan permainan ini memang memerlukan kemahiran berfikir dan kepantasan. Jenuh juga kita nak menyusun ni nak-nak tak berapa nak tahu cara mainnya itu macamana sangat. Dua tiga kali asyik ulang benda yang sama 🙈🙈 walaupun dah pilih jenis Spider Solitaire dan yang paling mudah dalam 3 kategori tu (Easy, Medium, Hard) 


Aishh, kalau tengah stress main permainan yang ni agak-agak makin stress ke macamana ye?? 😄😄 

Mula diperkenalkan pada abad ke-17 di utara Eropah dan ianya cukup popular pada awal kemunculan komputer desktop kerana, ianya sedia dipasang secara percuma pada aplikasi Microsoft Windows

 

#2 : Candy House 

Permainan yang ini memang dah selalu sangat main sebenarnya selain yang Zuma tu. Antara permainan paling santai kot yang ini. Santai-santai pun ada kalanya k.o juga la hikhik.

Cara nak main pun mudah je, kita cuma perlu pecahkan kepingan berkunci dengan mengabungkan 3 atau lebih kepingan warna candy yang sama samada secara menegak ataupun melintang. Anak buah kita pun suka permainan yang ni tau

 


Kalau tak silap ada 50 level semuanya tapi kita baru je mula ni. Nanti kita tengok macamana boleh lepas semua level ataupun tak yer

 

#3 : Garden Secrets Hidden Objects

Cari objek yang tersembunyi ! Ok jugalah permainan yang ini. Sebenarnya kita memang menyukai permainan camni. Gambarnya pun lawa. Apap yang perlu kita buat, kita hanya perlu mencari 12 objek yang dikehendaki dalam masa yang ditetapkan. Tapi kalau tidak berjaya ia akan ulang semula level tersebut dengan pencarian objek yang berlainan pula. 

 

 

Untuk bantuan pencarian, kita cuma perlu klik butang [?] je. Sebagai balasanya 100 mata akan di tolak dan sekiranya kita tersilap meneka kedudukan objek tersebut, setiap kali tekaan salah 5 saat akan dipotong. Jadi untuk mengelakkannya kena tekan objek tu betul-betul. 


Ok, inilah antara permainan game yang berjaya membuatkan kita rilex tak berapa nak stress. Sebenarnya ada lagi cumanya sekarang tak sempat nak share. Dah nak kena sambung kerja semula dah. Kalau korang permainan mana yang korang suka dan rasa-rasa boleh membantu hilangkan stress sekarang ni. Kalau diikutkan banyak dalam Solitaire.org ni. Kongsilah satu taknak banyak pun. Tapi yang nyata orang kata sekali masuk memang akan ralit a.k.a leka terus la jawabnya. Tak gitu ..

 


Jejak Wira Merdeka Bersama Vits

September 16, 2021 Add Comment
Jejak Wira Merdeka Bersama Vits

Di waktu negara sedang bergelut dengan isu pandemik yang melanda dunia, Vit’s, pengeluar dan pengilang jenama mi kering, mi segera, mi segar Udon dan Ramen serta yang terbaru Mi Segera berperisa Itali, Bolognese, Aglio Olio dan Carbonara ini telah mengambil pelbagai inisiatif murni untuk bersama-sama membantu rakyat Malaysia yang terkesan akibat pandemik ini.



Jejak Wira Merdeka Bersama Vits

Wira Merdeka

Sempena bulan kemerdekaan ini, Vit’s telah bersama-sama Sinar Harian untuk menjayakan satu program bagi membantu meringankan beban "Wira Negara" di waktu pandemik ini. Mereka telah berkhidmat kepada negara bagi mempertahankan tanah air dan sewajarnya kita menghargainya. Kolaborasi yang dijalankan bersama Persatuan Veteran.my dan Persatuan Penyayang Warga Emas Malaysia ini turut mendermakan sejumlah bantuan makanan kepada wira negara yang terkesan pada waktu pandemik ini.


“Terima kasih kerana memberi peluang kepada Vit’s untuk berkerjasama dalam kempen ini. Kami amat berbangga dan terharu kerana dapat berjumpa dengan wira negara yang telah banyak berjasa kepada negara kita. 


“Tanpa jasa mereka (wira negara), kita tidak akan rasai segala kesenangan yang ada di Malaysia kini,”

Lai Yeah Tat


Aktiviti sempena kempen CSR kali ini adalah yang paling bermakna sekali buat Vit’s kerana dengan adanya program seperti ini, kita sebagai rakyat Malaysia akan lebih mengingati dan menghargai jasa para pejuang yang telah mempertahankan tanah air.


Wira Merdeka


Vit’s turut mengunjungi salah seorang bekas wira negara yang disantuni dalam program ini iaitu Bohari @ Abu Bakar Razali, 62, yang pernah berkhidmat sebagai salah seorang anggota Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM). Pelbagai kenangan pahit dan manis yang masih segar dalam ingatannya semasa masih bertugas dulu. Nyaris-nyaris beliau menjadi korban peluru semasa melakukan rondaan di kawasan terumbu.


Beliau yang disantuni dalam program Jejak Wira Merdeka  ini menerima bantuan berupa wang ringgit serta bantuan makanan sebagai penghargaan di atas jasa dan pengorbanannya sebagai salah seorang anggota tentera laut yang menjaga keamanan negara di kediamannya di Sabak Bernam, Selangor.  


“Dengan keadaan sekarang, saya memang selalu ulang alik ke Hospital Sabak. Sejak lepas pembedahan jantung tiga “bypass” saya selalu kena semput." 

“Nak kena pakai oksigen, bukannya murah. Jadi, terpaksalah ke hospital. Waktu Covid ni, tak berani nak keluar. Hampir setahun duduk di rumah,” ujarnya yang  kini semakin uzur dan menghidap penyakit kencing manis, asma, buah pinggang dan paru-paru kronik. Beliau juga terpaksa menggunakan lampin pakai buang untuk mengurangkan pergerakan disebabkan faktor kesihatannya ini.


Lai Yaeh Tat turut menyifatkan program Jejak Wira ini amat bermakna bagi memperingati wira-wira yang telah berjuang demi keamanan negara. Vit’s turut mendermakan 400 pek Mi kering kepada Persatuan Veteran.my dan Persatuan Penyayang Warga Emas Malaysia sebagai tanda terima kasih kepada rakyat Malaysia yang telah menyokong Vit’s dari dulu sehingga kini. Ujarnya lagi yang merupakan generasi ke-2 legasi Vit’s.


“Kami berharap bantuan ini dapat meringankan beban wira-wira negara di waktu pandemik ini,” ujarnya.


Untuk makluman lanjut anda boleh layari laman sesawang di www.vitsnoodles.com 

Selamat Hari Kebangsaan Yang Ke-64 Malaysia

Ogos 31, 2021 Add Comment
Selamat Hari Kebangsaan Yang Ke-64 Malaysia
Tanggal 31 Ogos datang lagi. Alhamdulillah, kita masih lagi berpeluang untuk sama-sama meraikan sambutan kemerdekaan negara kita yang ke-64. Walaupun suasana dan keadaanya sudah berubah tidak sama seperti sebelum wabak covid-19 tetapi tanggal 31hb ini ianya cukup bermakna buat kita semua. Lambang keteguhan, perpaduan dan sehati kita semua rakyat Malaysia walaupun berbeza agama dan bangsa. 
 

Selamat Hari Kebangsaan Yang Ke-64 Malaysia 

Negaraku Malaysia

Ini merupakan tahun ke-2 kita meraikan Hari Kebangsaan secara sederhana dengan cara kita sendiri. Tiada sambutan perarakan mahupun persembahan macam tahun-tahun sebelum ini. Masa pun banyak dihabiskan di rumah ialah kita pun masih lagi dalam suasana memerangi wabak covid-19. Bilangan kes pun masih lagi tinggi. Semoga usaha dan kesungguhan kita semua memeranginya berhasil. Aamiin.


Malaysian Prihatin 

Sepertimana tahun lepas, tema sambutan Hari Kemerdekaan masih lagi sama, Malaysia Prihatin sebagai tanda keprihatinan kita sesama sendiri  ! 


Selamat menyambut hari kebangsaan Ke-64 semua. Semoga negara kita akan terus aman, damai dan harmoni. Dan semoga negara kita juga akan berjaya bebas dari wabak covid-19 ini. Aamiin


Tapi kan tadi tak sempat pun nak tengok lintas langsung sambutan merdeka. Ada ulangan tak?? 

Hansaegee Nature CC Cream Gold Nano | Nampak simple tapi glowing, tak bercapuk dan kulit nampak lebih segar

Ogos 17, 2021 Add Comment
Hansaegee Nature CC Cream Gold Nano | Nampak simple tapi glowing, tak bercapuk dan kulit nampak lebih segar

Sejak dulu lagi kita memang tak berapa suka sangat nak pakai krim muka ni. Nak-nak pula kalau siang hari. Melekit, berminyak, belengas bagai. Aishhh memang tak senang duduk la dibuatnya. Kejap-kejap lap kejap-kejap lap kadang-kadang terfikir juga camnelah orang yang pakai mekap ni. Tak cair, tak bercapuk pun mekap dia..maintain cantik. Cun sampai habis waktu kerja.


Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream | Nampak simple tapi glowing, tak bercapuk dan kulit nampak lebih segar

Baru-baru kita telah diperkenalkan dengan satu krim jenama Hansaegee Nature dari Korea iaitu Gold Nano CC Cream ! CC Cream ini sebenarnya krim all in one days. Ia bertindak mengimbangi dan memperbaiki tona kulit secara semulajadi serta melindungi kulit daripada pancaran sinaran matahari yang berbahaya. Hasilnya kulit akan kelihatan lebih cerah dan bercahaya secara semulajadi (Colour control + Brightening) 

3 Bahan Utama CC Cream 

Water 'Air Mineral' - bertindak mengimbangi PH kulit, menguatkan kedalaman penembusan kulit serta meningkatkan keanjalan kulit.

'Ekstrak Budaya Ipomoea Hederacea Callus - meredakan kerengsaan kulit, kesan bakteria serta melegakan masalah kulit.

'Nona Gold' - mempunyai antioksidan yang tinggi yang bertindak mencegah penuaan, melindungi kulit dari sinaran inframerah serta aktiviti antimikrob tinggi. 




Apa yang bestnya krim ini ia sebenarnya berwarna putih. Memang tak nampak putih pelik pun bila kita pakai. Teksturnya pun lembut dan ringan. Macam kita tak pakai apa-apa dan mudah di blend. Bila kita dah pakai dekat muka ataupun kulit automatik ia berubah mengikut warna tone kulit kita. Langsung tak bercapuk, melekit, berminyak lagilah tak. Nampak natural aje, kulit pun kelihatan lebih segar, halus dan cerah semulajadi. Tiadalah kusam sangat. 




Jadi memang sesuailah dengan kita yang tak berapa gemar bersolek dan hanya sukakan solekan natural ni. Calit aje sedikit lipstik dan pembayang mata dah siap. Simple dan mudah. Warna lipstik dan pembayang mata pun akan lebih pigmented. Melekat elok dan tahan lama tak perlu nak sapu tebal-tebal. Kekal berseri walaupun seharian berada kat pejabat. 


Selain dijadikan base makeup, ia juga bertindak sebagai premier untuk menyeimbangkan warna dan menjadikan mekaup lebih tahan lama. Jadi pada siapa yang suka mekaup tebal, tak perlu risau mekaup tetap akan melekat elok dan tidak bercapuk. Tahan lama dan mudah dibersihkan.  Tak perlu nak sapu mekaup berlapis-lapis dah.


Tidak dinafikan dengan cuaca panas terik sekarang ini menyebabkan kita teragak-agak memilih krim muka. Tapi dengan CC Cream ini tiada masalah lagi, ia bukan sahaja mampu bertindak melindungi kulit kita dari pancaran sinar UV yang berbahaya dan mengekalkan kelembapan sepanjang hari tetapi juga membuatkan kulit muka kita kelihatan lebih cantik dan glowing ketika berpeluh. 


5 sebab kenapa perlu pilih CC Cream 

Membantu bersiap lebih cepat dan menjimatkan masa

Tak memerlukan banyak masa atau peralatan lain seperti span ataupun berus untuk bersiap. Cukup sekadar calit dan blend menggunakan jari aje. 



Mudah dibawa 

Dengan packaging yang comel dan dilengkapi penutup jenis twist-lock ia memudahkan untuk dibawa kemana-mana tanpa risau ia terbalik ataupun terpicit. Masuk beg dan boleh kemana-mana tanpa perlu membawa macam-macam 



Ada perlindungan SPF50 PA +++  

Bertindak sebagai mekaup base dan juga premier yang mampu melindungi kulit daripada sinaran UVA dan UVB yang berbahaya. Dah tak perlu nak kena pakai sunscreen atau moisturizer dah cukup sekadar menggunakan CC Cream. Disamping itu ia juga mengandungi bahan anti-kerut yang boleh merawat kulit daripada garis-garis halus serta penuaan.





Sesuai untuk semua jenis warna kulit 

Secara fizikal ia berwarna putih tetapi apabila di blend ia berubah mengikut warna warna tone kulit kita. Langsung tak nampak warna putih pelik. Memang sesuai untuk semua warna kulit - sawo matang, kuning langsat, gelap, natural?? Tiada masalah lagi nak dapatkan krim muka yang sesuai dengan warna kulit. Kulit pun kelihatan lebih natural, berseri dan halus. 


Haaa siapa yang terpaksa berlama-lama di bahagian kosmetik satu-satu pasaraya untuk memilih warna tone yang sesuai untuk kulit pun dah tak ada masalah lagi dah. Dah boleh jimat masa untuk memilih.




Mekaup tahan lama dan mudah dicuci 

Walaupun seharian berada di luar dengan cuaca panas berbahang dan berpeluh, mekaup kita kekal cantik tak bercapuk malahan lebih glowing terutamanya ketika kulit berpeluh ataupun berminyak. Nampak berseri aje 



Cara menggunakan Gold Nano CC Cream

Cara menggunakan CC Cream ini mudah je, picit dan letakkan pada tangan dan sapu rata pada kulit tanpa menggunakan apa-apa berus. Guna 2 jari pun boleh. 


 


Simple dan mudah aje kan.


Secara peribadi selepas hampir sebulan mencuba Cc Cream ni, kita betul-betul dah jatuh hati. Setiap hari wajib sapu walaupun hanya berada di rumah. Tiadalah kulit muka pun nampak kusam ataupun berminyak sangat. 


Tapi yang kita paling suka sebenarnya ia betul-betul membantu memudahkan kita untuk bersiap dengan cepat. Biasalah sekarang ini BDR. Kadang-kadang bila tiba giliran untuk masuk pejabat, masa itulah terlajak. Terlambat bangun ! Masa tu tak usah cakaplah memang kelam kabut la. Tak tergapai segala macam benda dah. Tapi dalam lambat-lambat tu nak jugak bersolek kan 🙈🙈. Kena juga pakai bedak, pembayang mata, lipstik semua tu. Barulah betul gaya nak masuk kerja orang kata. 

 


Pembayang mata pun dah perlu lagi nak kena sapu tebal dan berlapis-lapis macam sebelum ini. Ia dah kekal menyerlah dan pigmented tak bercapuk walaupun dah masuk waktu makan tengahari. Kulit pun nampak lebih glowing ketika berpeluh meskipun penat berkejar naik tangga tu. 


Selepas solat satu lagi yang kita suka. Cukup sekadar sapukan Cc Cream dah buat kita rasa confident dah. Kulit muka pun nampak fresh macam kita dah pakai bedak. 


Untuk korang yang ingin dapatkan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ini, korang boleh layari 

Hansaegee Nature

Hansaegee Nature

Website 

 www.hansaegee.com/shop 

IG page 

https://www.instagram.com/hansaegeenature/ 

FB page 

https://www.facebook.com/HansaegeeNature 

Youtube page 

https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia 
















My Ping in TotalPing.com