CABUTAN BERTUAH VITS KEMBALI LAGI

Oktober 27, 2020 6 Comments
CABUTAN BERTUAH VITS KEMBALI LAGI

Hiii, selamat tengahari korang.. lamanya kita tak bersiaran masa-masa sebegini. Hari ini sempat mencelah sikit la nampaknya. Sambil-sambil buat Laporan Nilaian Prestasi Tahunan (LNPT) dan JD, Deskripsi Tugas dalam hrmis sesekali kita mencelah masuk ke sini.


Berpinar mata lama-lama tengok mypotfolio sorang-sorang camni 😵😵


CABUTAN BERTUAH VITS KEMBALI LAGI 

Baru-baru ni sebuah pengeluar produk berasaskan mi segera yang bertapak di Malaysia sejak tahun 1975 telah melancarkan sebuah program Cabutan Bertuah berkolaborasi dengan sebuah pasaraya terbesar di Malaysia iaitu AEON telah mendapat sokongan yang sangat menggalakkan. Seramai 54 orang telah berjaya memenangi VIT'S AEON CABUTAN BERTUAH yang telah berlangsung dari 13 Ogos hingga 16 September 2020.



Kita nak join sama pun boleh tau. Caranya mudah je kita hanya perlu membeli produk VIT'S dari Pasaraya AEON seluruh Malaysia dan imbas kod yang terdapat di paket. Nombor bertuah akan di cabut secara live di Facebook Vits pada setiap hari Khamis jam 12 tengahari. 


Jika terlepas tawaran ni, jangan risau jangan sedih. Jangan juga berasa kecewa kerana Vit’s sekali lagi telah melancarkan program cabutan bertuah untuk musim kedua. Berlangsung sehingga 26 November ini dan pelbagai hadiah menarik sehingga  RM 20,000.00 untuk dimenangi setiap minggu. 


Jangan lupa join VIT’S EXCLUSIVE LUCKY DRAW. Tapi macamana nak menang tu ???


Cara Untuk Sertai Vit's Exclusive Lucky Draw

  • Dapatkan produk 2 pek Vits Italian Mi Goreng Bolognese dan Aglio Olio di pasaraya terdekat anda atau secara online 
  • Scan QR code untuk sertai cabutan bertuah ini.
  • Isi infomasi di dalam borang tersebut 
  • Nyatakan 5 angka bertuah anda 
  • Masukkan resit pembelian 2 produk VITS ITALIAN MI GORENG 
  • Nantikan setiap Khamis di facebook live untuk undian secara live

Mudah aje kan ??




Hadiah untuk Vits Exclusive Lucky Draw 

Grand Prize: Vespa Sprint 150 

1st Prize: Iphone 11 Pro Max / Samsung Galaxy Z Flip 

2nd Prize: Nintendo Switch / Realme 6 Pro 

3rd Prize: Buffalo Pro Chef Plus Air Fryer / Toros 6L Pressure Cooker 

Consolation Prize: MiGor Facemask + Vit’s Italian Mi Goreng Series


Haaa jadi jangan lepaskan peluang hebat ini yer..





Giveaway makcik bawang by www.nieylanadia.com

Oktober 24, 2020 9 Comments
Giveaway makcik bawang by www.nieylanadia.com

Terasa macam dah lama tak join segment ataupun Giveaway dekat blog ataupun dekat mana-mana sosial media ni. Kebetulan kita dah blogwalking ke blog niey ni. Kita join terus ajelah sementara tengah free ni.


Giveaway makcik bawang by www.nieylanadia.com


Siapa yang nak join giveaway blog niey ni boleh klik banner atas ni ye. Tarikh tutupnya 31 Oktober ni. Nak kata lama lagi tempohnya pun macam dah tak lama dah kot.


Neelofa dah berniqab !

Oktober 21, 2020 5 Comments
Neelofa dah berniqab !

Subhanallah ... Suka tengok perubahan Lofa ni. Daripada awal penglibatannya dalam industri seni sampailah sekarang. Sedikit demi sedikit dia punya improve diri dia tu. Daripada freehair ke bertudung dan sekarang dia dah pun berniqab. Alhamdulillah ! Orang kata ini juga menandakan dia dah bersedia untuk melangkah ke fasa yang seterusnya. Tak pastilah apa maksudnya tu sebenarnya samada akan melangkah ke alam berumahtangga ataupun akan mengundurkan diri dari dunia seni.


Neelofa Selamat Dirisik PU Riz

Haaa terjawab sudah ! tanggal  01 November 2020 (Ahad), dia  dah selamat dirisik oleh pelakon dan pendakwah yang juga seorang guru, PU Riz ataupun nama sebenarnya Hariz Ismail dalam satu majlis sederhana.


Alhamdulillah, tahniah buat kedua-duanya. Dengar-dengar majlis mereka bakal berlangsung Mac 2021. Tahun depan tapi tak pastilah tu..empunya diri belum bersuara lagi kan


Neelofa dah berniqab !

Suka tengok perubahan yang dibuat oleh duta jenama kosmetik antarabangsa Lancôme ini. Cukup manis dan tak jemu dipandang. Sejuk je mata memandang pun. Para peminatnya pun turut berbangga dengan imej dan penampilan terbarunya ni. 




Tidak dinafikan bukan sesuatu yang mudah untuk berubah apatah lagi untuk mengekalkannya kecuali dengan izin Allah Taala dan keinginan yang tinggi untuk melakukannya. In Shaa Allah, semoga dia terus istiqomah dalam memperbaiki diri dan semoga langkah baiknya ini mampu diteladani dan diikuti kita semua dalam memperbaiki diri. In Shaa Allah, aamiin.


Bertuahnya rasa pemilik nama Noor Neelofa binti Mohd Noor ini. Dia bukan sekadar wanita muslimah pertama yang dilantik sebagai duta produk jenama kosmetik mewah, Lancôme tetapi dia juga merupakan sumber inspirasi wanita Islam bertudung untuk terus berjaya. 


Semoga kita juga diberikan keizinan untuk berubah ke arah yang lebih baik lagi dan semoga semua pemakai purdah, niqab ataupun burqa dapat terus istiqomah dalam berhijrah.  Aamiin.

Perbezaan Purdah, Niqab dan Burqa

PURDAH 

Tutup separuh muka dari hidung sampai ke bawah kecuali mata dan dahi. Pemakaiannya lebih cepat dan senang. Biasanya dipakai belah dalam tudung.


NIQAB 

Tutup dahi, hidung sampai ke bawah. Hanya nampak mata je. Diikat di bahagian luar tudung. mungkin nampak lebih kemas dan senang kot. 


BURQA’ 

Semua bahagian tertutup termasuklah mata tetapi lapisan pada bahagian mata itu agak jarang sikit berbanding bahagian lain. Penglihatan pun mungkin terbatas sikit sebab tak berapa jelas sangat (kabur tak clear).




 


Sinopsis Ryan Aralyn Drama Pukul 7 di TV3

Oktober 14, 2020 4 Comments
Sinopsis Ryan Aralyn Drama Pukul 7 di TV3

Tak miss lagi drama yang ditayangkan pukul 7 ni. Walaupun selalu je tengok dekat YouTube gara-gara waktu yang ditayangkannya lewat petang. Tak daya nak kejar la. Lagipun nasib baik ianya ada disiarkan melalui YouTube. Takde lah tersangkut sangat nak tengok pakwe office mate kita berlakon ni.


Sekarang ini dah masuk episode ke-13 rasanya. Panjang lagi dramanya. Panjang lagi kita boleh tengok gelagat Zarul dan isterinya tu. Macamana la gelagat Zarul buat-buat gila tu nanti kan hahaha tapi memang kena sangatlah dengan Si Zarul yang nakkan kesempurnaan sangat tu. Haaa kan tak pasal-pasal dapat isteri camtu..


Maknya pun hahaha dah takde idea dah nak tolong anaknya tu. Buat-buat gila pun boleh la. Kita tengok camne gaya..menjadi ataupun tidak.


Sinopsis Ryan Aralyn Drama Pukul 7 di TV3

Drama Ryan Aralyn mengisahkan Ryan (Zul Ariffin) yang diperangkap oleh Hanis (Fify Azmi) anak bekas majikan neneknya sehingga terpaksa menjadi pak sanggup kepada anak dalam kandungan hanis. Tanpa unsur periksa dan percayakan kata-kata anaknya, dia memaksa Ryan mengawini anaknya. Dan walaupun telah berkahwin anaknya itu masih lagi berhubungan dengan teman lelakinya itu, Alif (Kodi Rasheed)  dibelakang Ryan.

Kesusahan Ryan dalam menjaga  neneknya yang lumpuh dan Amir yang selalu tidak sihat ditambah pula dengan perangai Hanis yang keras kepala, tidak menghormati dirinya dan selalu mengambil dan menghabiskan duit gajinya diterima dengan sabar. Walaupun hidup dalam kesusahan, Ryan mempunyai pendirian dan tahu membezakan antara yang halal dan sebaliknya. Ini juga menyebabkan dia tidak dapat menghantar Amir ke hospital untuk mendapatkan rawatan sewajarnya.


Suatu hari, Amir (Ummar Dzariff) pengsan dan tidak sedarkan diri. Dalam keadaan tergesa-gesa untuk mendapatkan rawatan, mereka  telah terlibat dalam kemalangan dengan kenderaan yang dipandu oleh Aralyn (Raysh Rizrose). Dalam serba salah, Ryan terpaksa meninggalkan Aralyn yang cedera parah tanpa menghulur apa-apa bantuan demi mengutamakan Amir yang telah dianggap sebagai anaknya sendiri. Bagaimanapun Amir tidak dapat diselamatkan. Kecewa dan sedih dengan kematian Amir, Hanis bertindak memberitahu siapa sebenarnya bapa Amir dan bapa kepada kandungannya itu sebelum melarikan diri bersama kekasihnya.


Rasa bersalah yang menguasai diri menyebabkan Ryan berusaha mencari Aralyn sehingga ke Kuala Lumpur untuk meminta maaf. Dan dengan bantuan kak ruby (Raja Azura) iaitu kakak angkatnya itu juga dia diterima kerja sebagai pengawal peribadi Aralyn aka Ara. Peluang ini telah diguna sebaiknya oleh Ryan untuk membantu memulihkan semangat Ara seterusnya membantu Ara supaya kembali pulih seperti sebelum kemalangan.


Semakin hari hubungannya dengan Ara semakin baik dan semakin mesra sehingga menimbulkan bibit-bibit percintaan. Mereka akhirnya berkahwin walaupun pada awalnya hubungan mereka itu tidak diperkenankan oleh Puan Nora tetapi akhirnya puan Nora terpaksa mengalah demi menjamin keselamatan dan kebahagiaan anak tunggalnya itu setelah rumahnya cuba dipecah masuk.

Walaupun Ryan cuba untuk berterus terang mengenai kemalangan itu tetapi dia tidak sanggup. Walaubagaimanapun, dia cuba juga untuk menyampaikannya melalui nota-nota kecil yang sering dilakukannya. Selepas satu..satu di renjukkannya  dalam tak sedar notanya itu telah dibaca oleh Ara. Zarul pula kembali untuk mendapatkan Ara walaupun dia telah mengetahui Ara telahpun berkahwin. 


Ryan masih lagi berusaha menyembunyikan perkara sebenar walaupun nyaris-nyaris rahsianya itu terbongkar.  Kesempatan ini telah diambil oleh Hanis dan Aliff untuk memeras ugut Ryan bagi mendapatkan wang setelah mereka berjaya mendekatkan diri dengan Aralyn sebagai tukang urut profesional. Hmmm..tak pasal-pasal timbul masalah lain dah pula yer Ryan..

Tak berjaya juga Ara memahami disebalik nota kecil 'maafkan saya itu kan. Tapi agak-agaknya bila dia dah tahu tu, tegarkah dia jika tidak memaafkan suaminya itu?? orang yang telah banyak membantu dan sentiasa ada bersamanya di saat-saat dia memerlukan. Tapi orang itu juga sebenarnya yang telah menyebabkan dia lumpuh? Dia kemalangan, dikecewakan dan putus tunang?? Adakah dia akan termakan hasutan dan pujukan Si Zarul ?? Lelaki yang hanya mengharapkan kesempurnaan. Yang telah meninggalkan dirinya disaat dia memerlukan? 

 

Ryan pula..Bersedialah dia untuk kehilangan Ara setelah rahsianya ini terbongkar ?? Agak-agak siapakah yang sebenarnya yang akan membongkarkan rahsia sebenar disebalik semuanya itu ?? Hanis dan Aliff ataupun melalui Ryan sendiri?? Nak tahu kenalah tengok drama 28 episode ini.

 





 

Lagu Gegar Vaganza Musim Ke-7 Minggu Ke-2

Oktober 12, 2020 7 Comments
Lagu Gegar Vaganza Musim Ke-7 Minggu Ke-2

Wahhh lagu GV untuk minggu depan semua best-best la. Bertemakan sama naik ! Dinyanyikan oleh peserta gv7 mengikut zaman masing-masing. Kiranya lagu itu sezaman dengannya. Ini yang membuatkan tak sabar nak tunggu ni.. Aishh gv ni kan



Lagu Gegar Vaganza Musim Ke-7 Minggu Ke-2

Nabil Ahmad / Jihan Musa - Sesaat kau datang

Noraniza Idris - Akulah Kekasihmu 

Mus - Cinta Kristal 

Cliff Umar - Hanyut (Faizal Tahir)

Eva - Cinta antara benua 

Yantzen - Duit (Kembara)

Ayu Damit - Ke Hujung Dunia

Haslinda - Kerana Terluka

Linda Nanuwil - Mungkinkah

Ashira - Sempurna 

Nomad - Bila Tiba (Ungu)

Oja - Sepenuh Hati (spoon)

Indigo - Hadirlah kasih

Aju Sukses - sambutlah kasih

Rozita Izlyn - Hajat 





Angan Merintih by Iqa Nizam

Oktober 11, 2020 2 Comments
Angan Merintih by Iqa Nizam

Siapa dah dengar lagu baru Iqa Nizam?? Macamana ok ke idak?? Boleh lawan tak lagunya yang sebelum ini??


Masih baru lagi dilancarkan iaitu 25 September 2020 hari tu. Kalau nak tahu Iqa Nizam ini bukanlah pendatang baru dalam industri seni suara. Buktinya hampir setiap hari officemate kita putarkan lagu duetnya bersama Thomas Arya, Izinkan tu. Lirik dan lagu dari El Hadam. Jom kita sama-sama dengarnya.



Angan Merintih by Iqa Nizam


Telah Tercipta, Saat Dirasakan

Tiba Menjunjung Nikmat Bahgia 

Tanpa Duga Namun Terselit Sesuatu

Yang Menyakitkan Tanpa Segan Silu


Mana Mungkin, 

Ku Kan Menjadi Sasaranmu Lagi

Kerana Ku Tahu Kau Hanya Membuatku

Ku Berangan Dalam Beradu - !!!


Tonton Bulan Indah Cantik Mengambang 

Temani Hatiku Sepinya Dibunuhmu

Bicara Katamu Membuatku Akur 

Kisah Tersimpan Hanya Mimpiku


Biar Sakit Dalam Diri Ku Sendiri

Takku Biar Mereka Menangis Untukku 

Kerana Ku Yakin Disebalik Kisahku 

Tersimpan Harga Tiada Ternilai


Muat Turun Nada Dering

Maxis CallerRingtones - Dail * 131 * 669926 # tekan Call / Hantar

DiGi CallerTunes - Dail * 233 * 1373151 # tekan Hantar / Call 

Celcom CallMeTones - Dail * 323 * 738750 # tekan Call / Hantar

U Mobile ColourTones - Taip CRM 10051619 dan hantar ke 28383


Kedai Muzik Dalam Talian

http://www.i-musicland.com


Spotify  

https://open.spotify.com/album/5OLPulAgzgNWWadgohYnQS 


Joox 

https://www.joox.com/my-en/album/bnJ3QBXmSF4yMLtWGQEM8Q== 

Apple Music/iTunes

https://music.apple.com/my/album/angan-merintih-single/1533050889


Deezer

https://www.deezer.com/us/album/174906392 


Akazoo

https://www.akazoo.com/album/27755405/thomas-arya---iqa-nizam--slow-rock


KKBox

https://www.kkbox.com/my/ms/album/wGaayIRHqNiFo0F5HRnZ009H-index.html 


TikTok : https://vt.tiktok.com/ZSmVQcEQ/


Album : Iqa Nizam - Angan Merintih 

℗ & © 2020 INSICTECH MUSICLAND SDN BHD 

Publishing: MEDIA ASIA PRODUCTION SDN BHD Merintih


#IqaNizam #AnganMerintih #InsictechMusicland #ICSYVMY #slowrock #Indonesia #malaysia























Like Us