SINOPSIS CEREKARAMA TV3 : TERIMA KASIH IBU - Ciktie Dot Com

Breaking

Sunday, May 12, 2019

SINOPSIS CEREKARAMA TV3 : TERIMA KASIH IBU


Sedih sangat tengok cerekarama malam tadi.  Sis siap nangis tau hashtag menghayati betul nengoknya pun hikhik walaupun malam tadi tak sempat nak tengok awal-awal tapi scene last-last dia  tu sedih sangat. Seriously siapa  tak tengok memang rugi ehhh boleh pula macam tu ye. 

Cerekarama ini dibuat khas sempena Hari Ibu dan Hari Guru sekali kot kan. Sebabnya ia macam ada kaitan je. Hari ibu disambut pada hari ini, 12 Mei dan 16Mei pula adalah Hari Guru. Menampilkan barisan pelakon seperti Nafiz Muaz, Adam Corrie, Azhan Rani, Sherie Merlis, Firdaus Ghufran, Nad Zainal, Idham Maulana dan ramai lagi


SINOPSIS CEREKARAMA TV3 : TERIMA KASIH IBU 

Mengisahkan Nil, yang lebih dikenali sebagai budak bermasalah di sekolahnya. Ibunya Zaitun pula tidak mempedulikan nasihat guru dan sentiasa menyebelahi anaknya walaupun dah terang-terang dia melakukan kesalahan. Akhirnya Nil dimasukkan ke sekolah juvana beberapa bulan sebelum SPM kerana kes memukul Kimi, sehingga meninggal dunia.



Walaupun  telah dibebaskan daripada sekolah juvana, Nil tidak berubah malah sikapnya menjadi lebih teruk, dia menjadi penjenayah buruan pihak polis. Akhirnya dia menjadi pelarian kerana takut dikenakan hukuman berat yang bakal dikenakan keatasnya.



Sekian, dah habis..


6 comments:

  1. ala...tak tengok..nanti cari kat tonton

    ReplyDelete
  2. sama lah, kak pun takda tengok. memang kena cari kat tonton je lah. hehehe

    ReplyDelete
  3. nak tengok kat youtube la nanti.. x sempat nak tengok.

    ReplyDelete
  4. mama baca tajuk pun terasa nak nangis.. belum tgk lagi huhuu

    ReplyDelete

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

Adbox
**iklan memanjang bawah** ****************