Cara Renew / Perbarui Domain - Ciktie Dot Com

Breaking

Friday, December 28, 2018

Cara Renew / Perbarui Domain


Cara Renew / Perbarui Domain | Wahhh !! Macam tak percaya dah hampir setahun dah rupanya berblog menggunakan domain sendiri. Kira  ini pengalaman pertama ciktie renew domain guna rangkaian Netkl la. Senang je rupanya walaupun sebelum ini macam teragak-teragak je  nak buat hikhik. Patutlah ramai yang gtau senang je caranya  ye. Selagi tak buat sendiri memang tak percayalah. Tapi yang bestnya guna domain netkl ni sebelum expired domain kita, diorang dah hantar notification siap-siap untuk ingatkan kita. Jadi tiada isu domain tak renew sebab terlupa ke apa la. 



Kebetulan pula malam tadi mata tak mengantuk jadi terus ajelah renew. Sekejap je buatnya lepas tranfer duit, emailkan resit pembayaran, terima nombor tiket yang mengesahkan pihak Netkl dah terima e-mail yang dihantar kemudian tunggu pengesahan yang menyatakan diorang sudah renew domain kita. Dah siap.. mudah je kan?? Dan sekiranya kita ada masalah boleh je terus berhubung dengan pihak Netkl. Diorang sedia membantu 24 jam 7 hari seminggu. 
Hotline : +6019-248 3858 (Call Only) (No.SMS/Whatsapp)
Fax: +603-7966 5675
Email: sales@netkl.com or support@netkl.com
Website: http://www.netkl.com
Working Days : Monday to Sunday (including Public Holidays)
Working Hours : 10am - 12 midnight (Email & Phone Support)

Pembayaran pula bukan dalam talian je boleh buat tau, tranfer melalui mesin ATM, Deposit Tunai, Kredit Tersedia, Pembayaran Happy, Billplays atau PayPal pun boleh. Memang bestlah tidak terikat dengan satu-satu kaedah/ cara je. Cepat pula tu.

Tinggal beberapa hari je lagi sebelum tirai 2018 dilabuhkan dan tirai 2019 dibuka. Ini bermakna domain ciktiedotcom juga bakal memasuki tahun yang ke-2 ! Tahniah ciktiedotcom. Semoga lepas ini ciktie berjaya naikkan kembali pv blog dengan cerita dan info terkini seperti awal-awal tahun hari tu. In Shaa Allah, aamiin.

Cara Renew / Perbarui Domain 

  • Kemudian klik Saving Account-i > Tranfer Funds > Transfer To > Other Accounts > Maybank and other bank > New Transfer > pilih Maybank 
  • Masukkan details berkenaan
MAYBANK   
Nama Akaun: Rangkaian NetKL
Nombor Akaun: 5644 0900 2675
E-mel penerima: sales@netkl.com
Rujukan penerima: [nyatakan Invois No. atau Nama Domain di sini]

CIMB Bank

Nama Akaun: Rangkaian NetKL
Nombor Akaun: 8000 7552 26
E-mel penerima: sales@netkl.com
Rujukan penerima: [nyatakan Invois No. atau Nama Domain di sini]


  • Klik Transfer > Request > isi nombor TAC XXXXXX diruangan yang disediakan.
  • Confirm 
  • Save Receipt


Kemudian kita akan terima email daripada Netkl mengatakan diorang dah renew domain blog kita. Dah siap !!

Amacam?? Tak susah kan renew domain ni..


8 comments:

  1. terbaek. ejulz mampu guna yg free je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak apa nanti lepas² ini boleh cuba guna domain sendiri pula

      Delete
  2. Dah renew masa bulan Nulai. Memang mudah dan senang je nak renew .Sekejap je dapat email pengesahan domain kita dah renew kan

    ReplyDelete
  3. Cik Ash nanti nak renew boleh rujuk cik tie la hihihi

    ReplyDelete

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

Adbox
**iklan memanjang bawah** ****************