Tiada Mood Nak Update Blog - Ciktie Dot Com

Breaking

Tuesday, November 13, 2018

Tiada Mood Nak Update Blog


Tiada Mood Nak Update Blog | Iya, bila sesekali datang tiada mood nak update apa-apa dekat blog ataupun tiada mood nak buat apa-apa. Macam inilah jadinya - Blank. Blur juga jadinya !! Tak tau nak buat apa haha. Maaflah korang tiba-tiba ketandusan idea. Apapun sempat juga taip beberapa perkara yang menyebabkan terjadinya kehilangan mood. Kali ini ciktie share pasal penyebab ajelah esok-esok kalau sempat kita cerita pasal penyelesaian dan impaknya pula okays.

7 Penyebab Terjadinya Kehilangan Mood terutamanya semasa bekerja 
  • Penat - Memang sah-sahlah penat! Nak-nak lagi kalau kalau kerjanya kena berfikir, berdiri, berjalan atau buat apa-apa sepanjang masa. Lagipun mana ada kerja tak penat. Goyang kaki duduk saje pun penat apa? 
  • Tak cukup tidur atau rest - Yang ini memang betul !! Tak cukup tidur siapa-siapa pun tiada mood nak buat apa-apa. Rasa mengantuk dan menguap je rasanya itu.
Blog ciktie
  • Stress - dah tak cukup tidur, penat memang stress lah jadinya tambah pula kalau banyak kerja. Itu yang terjadinya migrain. Bila migrain ubatnya tak lain tak bukanlah - tidur.
  • Suasana tempat kerja - yang ini tak sangat rasanya. Biasa-biasa ajelah. Tapi sebab nak cukupkan juga 7 penyebab kita tolong tambah je cukupkan 7 hehe.
  • Malas - Haa kalau ada yang ini memang sah-sah tak dapat nak tolong. Jadi sebelum ia timbul baik elak, tepis awal-awal ye
  • Putus asa - Hmmm yang ini nampak sangat kita tak sabar hahaha baru buat sikit dah sibuk nak tengok hasilnya dah. Sabar ye !! Orang kata susah dapat susah juga nak buang. Take your time ok !
  • Tak sihat - Yang ini memang sudah semestinya ! Kalau tidak sihat bukan setakat nak buat. Nak tengok, nak buka pun tak sanggup rasanya.

Wahhh tak sangka ! Dalam tiada mood siap juga satu entri malam ini. Apapun malam ini ciktie nak jejalan blog korang ajelah sambil-sambil cari idea baru. Korang ada apa-apa idea tak apa lagi ciktie boleh update dekat sini?? 






8 comments:

  1. Wah ni pun dah kira panjang entri nya dalam xde2 mood. Hihi.

    ReplyDelete
  2. chaiyok2 cik tie semoga ada mood menulis

    ReplyDelete
  3. Wahahaha..tengah2 takde mood nak update tu, berjaya jugak naikkan satu post..hebat kak! Haha..

    ReplyDelete
  4. cik nor pun xde mood..lappy tertggl..hihi

    ReplyDelete
  5. myra time xde mood yg nak update blog. eh? pelik

    Myra | The Grey Lines Between

    ReplyDelete
  6. Sama la kite ciktie... Mood terbang entah ke mana

    ReplyDelete
  7. kadang tu takde idea nak update apa kan. ini adalah normal bagi seorang blogger :)

    ReplyDelete
  8. sama la..kdg2 mmg ketandusan idea nak update blog..tak tau nak share pasal apa..tu yg kdg 2-3 hari tak berupdate...tapi byk pada malas..haha

    ReplyDelete

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

Adbox