Senarai Pemenang Anugerah Skrin 2018 - Ciktie Dot Com

Breaking

Saturday, November 3, 2018

Senarai Pemenang Anugerah Skrin 2018


Senarai Pemenang Anugerah Skrin 2018 | Wahhh macam tak percaya. Malam tadi ciktie turut sama terlayan #ask2018 woo woo hahaha. Sejak dari malam tadi lagi hujan tak berhenti turun membasahi bumi Pengkalan Chepa ini. Tidur memang lenalah nak-nak bila dah tau siapa yang menang Anugerah Skrin ni. Tahniah Syafiq Kyle, Amyra Rosli dan semua team drama Nur !! Menang kategori drama rantaian terbaik, pelakon lelaki dan perempuan rantaian terbaik drama. Best ceritanya tu..tak pernah miss kita tengok. Ni tak sabar nak tunggu Nur2 pula lepas ini. Adakah ianya setanding dengan Nur yang ini?? Atau lebih?? Kita tungguuuu



Tahniah juga buat team Drama Terbaik ASK2018, Pendosa Ingin Ke Syurga. Yang ini pun best nak-nak lagi Rosyam Nor yang berlakon. Kita suka tau tapii yang paling kita suka malam tadi baju yang digayakan oleh Elly Mazlein tu. Cantik !! Next entry kita cerita pasal tu.

Senarai Pemenang Anugerah Skrin 2018 

Kategori Drama
Drama Terbaik
✓ Pendosa Ingin Ke Syurga (Suhan Movies & Trading Sdn Bhd)

Pengarah Terbaik Drama
✓ Rashid Sibir (Pendosa Ingin Ke Syurga)

Videografi Drama Terbaik
✓ Nasarudin Ahmad (Nisaa)

Lakon TV Terbaik
✓ Sofia J Rhyland (Aku Nazmi)

Penyunting Drama Terbaik
✓ Mohd Shahrul Amin (Qalbu)

Pelakon Lelaki Terbaik Drama
✓ Jay Iswazir (Aku Nazmi) 


Pelakon Wanita Terbaik Drama

✓ Nad Zainal (Fatonah Azali)


Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Drama
✓ Fauzi Nawawi (Qalbu)


Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Drama
✓ Fauziah Nawi (Pendosa Ingin Ke Syurga)

Drama Komedi Terbaik
✓ Mat Dukun (Hujan Lebat Sdn Bhd)

Drama Rantaian Terbaik (Kategori Bahasa Cina)
✓ Green Wall (The Rocks Production Sdn Bhd) 

Drama Rantaian Terbaik (Kategori Bahasa Melayu)

✓ Nur (Radius One Sdn Bhd)

Pelakon Wanita Terbaik Drama Rantaian
✓ Amyra Rosli (Nur)

Pelakon Lelaki Terbaik Drama Rantaian
✓ Syafiq Kyle (Nur)


Kategori Filem

Filem Terbaik
✓ Dukun (Astro Shaw Sdn Bhd)

Pengarah Terbaik Filem
✓ Dain Said (Dukun)


Lakon Layar TV Terbaik
✓ Huzir Sulaiman (Dukun) 


Pelakon Lelaki Terbaik Filem
✓ Shaheizy Sam (Pinjamkan Hatimu)

Pelakon Wanita Terbaik Filem
✓ Datin Seri Umie Aida (Dukun)

Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Filem
Namron (Dukun)

Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Filem
✓ Normah Damanhuri (Pinjamkan Hatiku)

Kategori Bukan Drama & Teknikal

Rancangan Majalah Terbaik
✓ 999 (TV3)

Rancangan Realiti Terbaik 
✓ Let's Cycle Season 3 (Light Up Borneo)

Rancangan Anugerah Terbaik
Anugerah Skrin 2017 (Tv3)



7 comments:

  1. Awal awal tak tengok sebba tidur awal. Terbangun tidur pun dah pukul 10 lebih sebab suami kejut dia nak pergi kerja. Dapat tengok 4 anugerah yang terkahir je

    ReplyDelete
  2. puas hati dengan pemenang2 nya! ;)

    ReplyDelete
  3. Tahniah buat semua pemenang anugerah, kite tengok sambil gigit jari jer. Hehe

    ReplyDelete
  4. Hebat hebat semua tidak kurang juga yang berada dalam top 5 kan

    ReplyDelete
  5. yeay syafiq kyzle menang ye..rabia tak tgk anugerah skrin ni.dah tidur dh masa tu

    ReplyDelete
  6. Tahniah kepada pemenang semua...

    ReplyDelete

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

Adbox