Potluck Raya Puasa 6 Kita-kita aje - Ciktie Dot Com

Breaking

Saturday, June 22, 2019

Potluck Raya Puasa 6 Kita-kita aje


Alhamdulillah, tercapai juga hajat nak makan roti jala semalam. Raya hari tu, kebanyakan rumah yang ciktie lewati tak tersenarai menu ni pun kat mana-mana. Tapi seriously raya tahun ini kebanyakan orang kita menyambut lebaran secara bersederhana je. Tiadalah berlebih-lebihan sangat macam tahun-tahun sudah. Semua juadah yang disediakan pun clear semuanya. Alhamdulillah, memang tidak membazir betullah tahun ni. 

Potluck Raya Puasa 6 Kita-kita aje

Dan hari ini sekali lagi repeat order roti jala dengan kawan sekolah dulu. Makan dengan family kita lah pula. Sedap !! Memang kena dengan selera ciktie. Lagipun harganya berpatutan sangat. Roti termasuk kuahnya sekilo cuma rm35 je.



Kebetulan pula semalam tu pula sambut raya puasa 6 dengan sorang akak dekat office tu. Menu dia punya - mee kari dia sendiri yang masak. Kekenyangan kami sepejabat menjamu selera. 2/3 juga repeat makan sebelum balik tu.

Oklah jom usha menu potluck puasa 6 ciktie semalam jom. Menu simple -simple je.. apa orang kata, biar simple janji kenyang tak gituuu







Dan jika korang buntu taktau nak masak apa atau masih tercari-cari menu apa untuk disediakan untuk apa-apa event atau apa-apa program seperti sambutan hari raya di sekolah, sambutan hari guru, ulang tahun atau apa-apa saja kemungkinan menu-menu ini dapat membantu korang membuat pilihan. Simple dan senang juga untuk disediakan.




Menu Mudah Dan Ringkas Pilihan Ramai Untuk Majlis Hari Raya / Hari Guru / Ulang Tahun / Naik Rumah Baru / Potluck

  • Bihun goreng
  • Bihun Singapore
  • Bihun sup
  • Mee Goreng
  • Soto
  • Nasi Ayam
  • Nasi Dagang
  • Laksa Penang
  • Laksa Lemak
  • Mee kari
  • Roti Jala
  • Makaroni bakar
  • Makaroni sup
  • Spaghetti
  • Nasi Lemak
  • Aneka puding (puding roti, karamel, koktail)
  • Agar-agar (agar-agar santan, laici, kaca)
  • Aneka kek (kek coklat, kek buah)







1 comment:

  1. haah, kat Kementerian, tmpt keja akak setiap bhg buat open office cara tertutup..tahun sblm2 ni, meriah..bhg yg buat jamuan raya mesti jmput bahagian2 lain kat Kementerian..ni sesenyap je setiap bhg yg buat..

    ReplyDelete

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

Adbox
**iklan memanjang bawah** ****************