Cara mudah dan cepat semak baki ASB melalui handphone tanpa install Aplikasi ASNB ! - Ciktie Dot Com

Breaking

adsense 7hb11

Sabtu, 26 Disember 2020

Cara mudah dan cepat semak baki ASB melalui handphone tanpa install Aplikasi ASNB !


Wow! Camni lagi mudah. Tak perlu susah-susah nak kena log masuk ke website MyASNB ataupun install MyASNB dulu nak tahu baki semasa ASB cumanyaaa untuk bawa keluar duit daripada akaun ini rasanya masih lagi sama kot 🤔🤔 iya ke masih sama. Tak berapa pastilah yang ini. Siapa yang tahu boleh tolong jawab kot.. kalau tak kena tanya pakar juga la yer.


Cara mudah dan cepat semak baki ASB melalui handphone tanpa install Aplikasi ASNB ( MyASNB App ) !

Yang mudah yang simple. Siapa tak mau kan?? Lagi mudah lagilah kita nak. Ini Ciktie la.. korang mungkin tak kot 😄😄


Sebenarnya sebelum ni memang tak tau pun cara yang ni. Ini bila dah tahu dan dah cuba, menjadi. Kita sharing is caring la pula yer. Cuma untuk step topup tu ciktie tak cuba lagi. Kita tampal aje dekat sini dulu. Nanti ok sikit kita tengok semula macamana. Apa-apapun, thanks Jesselton Sabah 😃


Ok, mungkin ada yang dah tahu dan mungkin juga ada yang belum tahu caranya yang ni. Jadi pada yang belum tahu macam ini caranya yer


Cara check / semak baki ASB online melalui Maybank2u

LANGKAH 1

Log masuk ke MAYBANK2U macam biasa. Masuk users dan katalaluan.

Klik pada bahagian 'Account' apabila skrin macam ni akan keluar.

check (semak) baki ASB online melalui Maybank2u


LANGKAH 2

Seterusnya pilih WEALTH !  

check (semak) baki ASB online melalui Maybank2u

LANGKAH 3

Scroll terus sampai ke bawah dan klik VIEW  untuk melihat baki akaun ASNB kita.

check (semak) baki ASB online melalui Maybank2u

Dah selesai cara check baki ASB melalui Maybank2u ! Tak payah nak install apps ASNB di handphone untuk semak baki ASB dah! Lagi cepat dan mudah..tak susah-susah nak portal 

>>Tips mudah semak baki ASB tanpa app MyASNB<<

Cara transfer wang daripada akaun Maybank ke akaun ASNB 

Kiranya ini sambungan kepada langkah di atas yer ✌️


LANGKAH 4

Klik pautan ataupun tulisan Huruf besar berwarna biru (nama)

transfer wang daripada Maybank ke ASNB

Seterusnya klik simbol titik 3 bertindih diikuti dengan Make transfer 
-> simbol 3 titik bertindih -> Make transfer

transfer wang daripada Maybank ke ASB

transfer wang daripada Maybank ke ASNB
 
isikan semua maklumat pada ruangan yang disediakan sebelum klik button agreed dan transfer

transfer wang daripada Maybank ke ASB

transfer wang daripada Maybank ke ASB

Seterusnya ini langkah untuk top-up pelaburan ataupun masukkan duit dalam akaun ASB ! Langkah yang ini Ciktie tak cuba lagi..

Cara Tambah Simpanan / pelabuhan dalam akaun ASB Melalui Maybank2u


LANGKAH 5
klik butang kuning dekat bawah tu (rujuk gambar di bawah). 

Tambah Simpanan / pelabuhan dalam akaun ASB

Seterusnya pilih dan klik butang TOP UP untuk membuat penambahan simpanan / pelaburan ASNB.

Tambah Simpanan / pelabuhan dalam akaun ASB

Masukkan nilai yang dikehendaki. 

Tambah Simpanan / pelabuhan dalam akaun ASB

Dah siap !! senang aje kan..
Semoga bermanfaat korang ✌️


Cara mudah dan cepat semak baki ASB melalui handphone tanpa install Aplikasi ASNB, Cara Tambah Simpanan / pelabuhan online  dalam akaun ASB Melalui Maybank2u, Cara transfer wang daripada akaun Maybank ke akaun ASNB 

7 ulasan:

  1. abe kie check guna apps MAE je. Lagi cepat!

    BalasPadam
  2. good sharing ciktie, i dah kerja lama tapi ASB tak buat pun lagi hmmmm

    BalasPadam
  3. Terima kasih atas perkongsian kak.. Kalau cimb pula mcm x bole semak..

    BalasPadam
  4. i tak pernah buat ASB lagi.... hmm patotnya dah kena buat kan

    BalasPadam
  5. Ena pon tgk guna maybank. Memang senang nak cek kan

    BalasPadam
  6. Memang guna Maybank juga utk check dan topup Asb.

    BalasPadam

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

Adbox
**iklan memanjang bawah** ****************