Tutorial Blog Masukkan widget Live Traffic Feed - Ciktie Dot Com

Breaking

Saturday, July 22, 2017

Tutorial Blog Masukkan widget Live Traffic Feed


Yeaaa..akhirnya dapat juga ciktie masukkan widget Live Traffic Feed dalam ni. Dah lama cuba masukkan tapi hari ni baru dapat. Alhamdulillah !! Berkat hari jumaat kot kan hikhik. Sabar je lahhh sebenarnya dulu² dah buat..dah jadi dah pun tapi tah camne memandai je tangan ni pergi delete 😧😧

Live Traffic Feed

Ok, kat sini ciktie nak share cara ciktie masukkan widget ni tadi. Bukan apa senang nak rujuk kalau apa² jadi kan..

Langkah 1 
Masuk http://feedjit.com/ 
> Pilih warna, saiz lebar dan bil.yang ingin dipaparkan > Blogger Blog > Go! 
Live Traffic Feed 

Langkah 2 
Copy kod Html/JavaScript
> Pilih Step 2: Click here to install Feedjit now that you're signed in 
Live Traffic Feed 

Langkah 3 
Edit Kandungan > Paste kod Html/JavaScript dalam kotak tu > Tambah Widget
Live Traffic Feed

6 comments:

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

Adbox