Pinggan Tak Retak, Nasi Tak Dingin

Jun 15, 2017

Sinopsis

Mengisahkan Yuhanis yang terpaksa tebalkan muka merayu supaya abang tunangnya - Saiful Mizan mengawininya gara² tunangnya, Saiful Nizam enggan menikahinya. Semuanya berlaku sehari sebelum majlis perkahwinannya bagi mengelakkan maruah keluarga tercemar.

Perkahwinan itu akhirnya berjalan lancar juga tetapi bersyarat. Syarat yang dikenakan akhirnya memakan diri apabila akhirnya Mizan terpaut hati pada Yuhanis gara² sifat penyabar dan patuh padanya walaupun tidak dilayan selayaknya. Kepulangan bekas tunang Yuhanis dan kemunculan semula bekas isteri Mizan merebut kembali cinta mereka mengoyahkan kebahagian yang mula dikecapi. Ditambah pula api cemburu Mizan sedikit sebanyak menyemarakkan badai apabila perkahwinan yang dirahsiakan itu tidak diketahui sesiapa sehingga menyebabkan sahabat baiknya sendiri terpaut dan jatuh cinta pada isterinya sendiri.

Yuhanis yang menyangka dirinya sebarang kata sebelum ini sebenarnya anak orang berada. Dan akhirnya dia bertemu jua gan keluarga kandungnya itu. Bestlah jalan cerita novel ni..Share this :

Previous
Next Post »

7 ulasan

 1. Balasan
  1. Boleh la try baca..bagi ciktie buku ni best

   Padam
 2. bakal ada drama kat TV tak cerita ni? Macam menarik je tapi tak suka baca novel pulak =__='

  BalasPadam
  Balasan
  1. Hehe..tak pasti lagi la. Tapi baca novel ni seronok

   Padam
  2. Dah main kat tv dah certa ni.. kalau tak silap mula 10 Julai baru-baru ni

   Padam
 3. Haah nampak best jalannceritanya kan

  BalasPadam
 4. Lama tak baca novel mengusik jiwa camni, hehe

  BalasPadam

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

My Ping in TotalPing.com