Breaking

Saturday, January 6, 2018

Popia Vietnam

First time makan Popia Vietnam ni ! Member office beli ni  dekat pasar tengahari. Tah berapa ringgit tak tau lah! Ia lebih kepada sayuran. Kalau ikut dalam ni ada kubis, ada timun, ada salad. Ada isi  ketam pastu daun pudina rasanya ada juga dalam ni. Gabungan sayuran dan ketam tu  disusun atas rice paper wrapper dulu sebelum dibungkus dengan kemas! Ok juga la rasanya cuma kita tak berapa gemar makan isi ketam yang camni. 

Ciktie

Secara keseluruhannya ok la. Tiadalah teruk sangat seperti apa yang tergambar dekat fikiran ni sebelum cuba tu kan 😅😅 nak-nak kalau dah dimakan bersama sos tu.  Kalau makan camtu memang rasa sayur je la tapi inilah yang elok untuk kesihatan kita kan??

Ciktie

By the way menu ni simple je tak perlu digoreng ke nak dibuat apa. Kaya dengan sayur dan yang pasti menyihatkan. Sayur itu pula sebenarnya bergantung pada kita nak  taruk sayur apa. Begitu juga dengan isi ketam tu. Tak mau isi ketam boleh tukar dengan udang. Ikut selera kita!! 

Ciktie bagi 🌟🌟🌟🌟


5 comments:

  1. Teringat pulak popia basah... Tapi nak try rasa popia Vietnam ni la...

    ReplyDelete
  2. dah lama teringin nak rasa. tp x dpt lg

    ReplyDelete
  3. dah pernah rasa gak, ermmm..tak berapa kena dengan tekak..hehe

    ReplyDelete
  4. sedapnyerrr..dah lama teringin nak try nih..hehehe

    ReplyDelete

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

Adbox