Cara lindungi website dari Malware - Ciktie Dot Com

Breaking

Saturday, March 31, 2018

Cara lindungi website dari Malware


Cara lindungi website dari Malware |Hari ini seharian diisi dengan aktiviti kemas rumah je bersama si kecil. Sampah dah siap sapu, sawang pun dah buang, kain pun dah kering. Dah siap lipat dah pun! Pokok bunga pun dah semai yang lain dah tadi.  Cuma tinggal giliran buang sampah je lagi rasanya esok tapi tak tau lah kan

Terasa penat juga bila sesekali buat kerja serentak camni setelah lebih 3 minggu tak buat hehe sekarang ini nak rest kejap sebelum masuk tidur. Kalau ikutkan hari ini nak blogwalking sebenarnya tapi nampaknya tak sempat ☹️☹️ Dan disebabkan tak sempat nak blogwalking tu ciktie cara nak check blog kita diserang Malware ataupun tidak. Ada atau tidak ia dekat blog! Atau dalam erti kata lain cara scan blog / website. Dengan sucuri.net senang je nak check tu.

Mula-mula klik >>sini<< ataupun pergi je dekat https://sitecheck.sucuri.net

Lepas tu masukkan url blog dekat dan tekan scan website. 


Bila ia dah habis scan, ia akan paparkan result tu! Mudah je kan 😆😆


Dekat sucuri.net ni, kita bukan saje boleh scan malware tapi boleh juga cleanup dan monitor blog sekali. Apapun semoga entri ini bermafaat untuk kita semua. In Shaa Allah, aamiin


2 comments:

  1. Saya guna apps di fon..boleh try sucuri ni pulak next time

    ReplyDelete
  2. Wah, thanks ciktie. Selama ni tak tahu pun boleh scan blog...

    ReplyDelete

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

Adbox