Blackout - Ciktie Dot Com

Breaking

Monday, July 23, 2018

Blackout


Blackout | Hushhh masuk kali ni dah dua kali blackout hari ni je. Apa masalahnya pun tak taulah. Ingatkan petang tadi je blackout. Tiba-tiba je gelap. Ingatkan rumah kita sebuah je ada masalahnya sekali satu kampung !!


Masa-masa camni pula lampu suluh lupa letak dekat mana. Harapkan lampu phone dengan cahaya lilin la dulu terangi ruang dalam rumah ni. Melilau budak kecil ni pun. Tak tahu nak kemana. Semua ruang gelap je. Harapnya tak hujan la walaupun sesekali terdengar guruh dilangit. Lagipun baru je lepas hujan ni. Apapun semoga bekalan elektrik ini dapat disambungkan semula secepatnya, Aamiin.

Bila jadi camni, risau budak kecil ni dekat dengan lilin je sebenarnya. Itu yang kekadang kecil besar kecil besar je nengoknya. Cik nyamuk pun banyak ni. Aishhhh tak tahan juga sesekali kena camni ☹️☹️





10 comments:

  1. wah bahaya tu.. kalau budak2 tolak ke lilin tu...


    Aerill Hassan

    ReplyDelete
  2. Anak2 tak takut plak gelap. biasa budak kecik mesti nangis takut gelap..

    ReplyDelete
  3. kene standby lampu suluh.. hehe

    ReplyDelete
  4. salam ciktie =)
    cian blckout..time blckout ni mmg kipas la yg dicari pling utma.
    alergik ngn nymuk..haha =p

    ReplyDelete
  5. Zumal dah seminggu bergelap. Hehe. Betul memang bahaya kalau ada budak kecil bila kita pasang liling, dorang ni teruja lebih tengok lilin...

    ReplyDelete
  6. betul, kalau blackout ni memang kena peka selalu sebab tak nampak apa bahaya yang adsa

    ReplyDelete
  7. panas.
    nyamuk.
    huh memang tak tahan.
    then lilin. sebab bahaya kan.
    aduhai...

    ReplyDelete
  8. kalau dah black out paling risau jika hp low batt..

    kerja-kerja online pun tak dapat..

    ReplyDelete
  9. ai maroh cik tie.. sabo2 deh.. black out ni jawabnya masa untuk family time dalam gelap hii

    ReplyDelete
  10. Bersabarlah kalau blackout, dah la panas susah pulak tu nak buat kerja..bertabah ye

    ReplyDelete

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

Adbox