Blog Popular Dan Terbaik Malaysia MAC 2018 - Ciktie Dot Com

Breaking

Tuesday, April 10, 2018

Blog Popular Dan Terbaik Malaysia MAC 2018


Blog Popular Dan Terbaik Malaysia MAC 2018 | Hai, assalamualaikum korang. Sibuk ke? Hari ni ciktie nak kongsikan Blog Popular Dan Terbaik Malaysia MAC 2018 untuk team blogger pantai timur. Sebenarnya semua blog dalam team ni semuanya popular dan terbaik. Tiada yang tak popular ke apa cuma ciktie diberi pilihan untuk memasukkan 10 blog je dulu. Inipun ciktie guna khidmat random ! Kalau ikutkan nak je masukkan kesemua senarai blog dalam team tu #macamtamaklapula tapi tak apa mungkin lepas ni ye. Jadi blog sape yang tak terpilih ni jangan sedih-sedih ye.

Setiap blog dalam #teambot ini mempunyai kelebihan dan keistimewaan tersendiri. Sama juga macam pemiliknya yang terdiri dari pelbagai latar belakang dan kerjaya tersendiri. Ada yang cikgu, bakal cikgu, pembantu perpustakaan dan tak kurang juga surirumah sepenuh masa. Dan kebanyakannya ciktie kenal bila dah join #teambpt ni πŸ˜„πŸ˜† Oklah tak moh taip intro panjang-panjang kita tuju kepada 10 blog popular dan terbaik #teambpt Mac 2018


https://masturanasarudin.blogspot.com/

Ni blog Mas ! Ciktie kenal Mas pun dalam #teambpt. Tak pernah jumpa lagi orangnya. Kalau tengok dekat blog tu, dia mula berblog pada tahun 2013 dan apa yang ciktie suka dengan blognya ini dia banyak kongsikan entri bersifat kerohanian. Memang berjaya jugalah memberi sedikit kesedaran kepada ciktie yang seringkali leka ni πŸ˜₯

Dan kalau korang nak tahu lagi Mas sekarang ini tengah sambung belajar ambil master ! Tahun akhir dah. So, all the best Mas! Gud gud untuk final projek. Teringat pula zaman kita buat final projek dulu. Memang penat tapi berbaloi !!


http://www.airanasrin.com/

Ni blog Aira ! Masa ciktie join #teambpt dia dah ada dah dalam team ni dan ciktie pernah jumpa dia sekali masa sama-sama join event Domino's hari tu. Orangnya nampak macam pemalu hehe Kalau korang nak tahu Aira ni student lagi. Kalau tak silap dia student UKM rasanya untuk jurusan apa ciktie tak tahu. Nak tahu kenalah terjah blog dia ye.


http://www.cikash.com

Ini pula blog cikash ! Ciktie kenal cikash pun sebelum join #teambpt lagi! Tapi bila dah join #teambpt baru ciktie tahu yang rupanya cikash ni antara sorang kawan adik ciktie masa kat sekolah. Kecilnya dunia ni, seluas-luas alam dalam team ni juga kita jumpa ye hehe. 

Oklah, ciktie suka baca blog cikash ni terutamanya bab-bab review tu. Bersahaja je rasa πŸ˜†πŸ˜„  lagi satu dekat blog cikash ni suka kongsikan resepi yang dia masak. Macam-macam jenis resipi dia share. Kalau korang tak tahu nak masak apa boleh singgah tengok resepi dekat blog dia ye


https://dilparoza.blogspot.my/

Yang ini pula blog Dilparoza! Dilparoza Kayum Khan unik kan nama tu. Dan ini juga adalah nama sebenar pemilik blog Dilparoza ! Lawa orangnya pemilik blog ni. Asal Selangor masih lagi baru dalam bidang berblog. Kalau dilihat dari nama tu ciktie rasa dia mesti berdarah kacukan hindustan. Sebabnya belakang tu ada khan..Khan kan?? Tapi kalau tak betul ciktie minta maaf ye Dee.


http://huseinrider.blogspot.my/

Ini pula blog Husein Rider ! Mula-mula ciktie ingatkan blog dia berkaitan motor ke apa hehe tapi rupanya bukan. Travelog rupanya ni. Ciktie pernah jumpa sekali dengan dia masa event Domino's Kubang Kerian hari tu tapi masa tu dia belum join #teambpt lagi.

Ciktie pernah juga sesekali singgah blogwalking dekat blog dia. Best baca entri dekat blog dia ni sebab kebanyakannya berkaitan pengalaman pengembaraannya kat tempat orang. Jadi kalau korang nak dapatkan tips berkaitan travel atau apa-apa info berkaitan travel tu boleh singgah blog Husein ye.

Lagi kalau korang nak tahu Husein ni sebenarnya berasal dari Terengganu. Mula berblog pada Mac 2011 ! Graduan lepasan Universiti Al-Azhar sebelum melanjutkan pelajaran dekat Kias dan pernah dianugerahkan Winners Of Most Entertaining blog in MSMW 2014.


http://www.husnieyhusain.com/

Ini pula blog Husniey Husain! Ciktie tak pernah lagi jumpa dia tapi kalau ada event dekat terengganu, dia dengan Sis Gee la  yang selalu attend mewakiki team kat sana 😘

Ciktie mula follow blog dia selepas join satu GA yang dia buat. Ciktie suka sangat warna header blog dia tu. Bukan header je tapi warna latar ia tu sekali. Lembut je.. terasa tenang setenang air di lautan. Dan kalau korang nak tahu Husniey dan suaminya suka travel tau. 

Dah banyak tempat dah diorang pergi antaranya macam Krabi, Osaka, Batam, Medan, Pulau Perhentian dan banyak lagi la. Kalau korang terasa nak travel area pulau-pulau atau nak dapatkan info lanjut berkaitan Pulau Perhentian ke boleh terus ke blog Husniey ye


http://www.leaazleeya.com/

Yang ini pula blog Lea Aleeya ! Merupakan seorang isteri dan juga seorang ibu. Berasal dari Pahang, mula berblog pada Jun 2013. Ciktie suka tengok gayanya tu, lembut je orangnya pun lawa. Entri pertama dia ' Sweety Cupcake Cherry Pie' cuma ada gambar je tapii lawa juga la. Clear betul ! Ratu review ni tau sebabnya  dia antara blogger yang banyak share pasal review produk ! Tahniah Lea ! Moga terus sukses ye..

Korang jangan tak tahu Lea ni sebenarnya obses pada buku. Banyak koleksi buku-buku dia tau tapiii kalau korang nak hadiahkan dia buku lagi pun tiada hal rasanya πŸ˜„πŸ˜… 


https://nicknashram.blogspot.my/

Ini pula blog Nick !  Ciktie tak tau sangat pasal pemilik blog ni. Yang ciktie tahu dia seorang Cikgu Bahasa Inggeris di sekolah menengah.  Sekolah mana itupun ciktie tak tau πŸ˜…πŸ˜… Apapun ciktie suka baca entri kat blog dia. Blog dia ni ada banyak info tau macam-macam ada. Dan yang paling ciktie suka blog dia ni banyak share pasal tutorial. Nak tau tutorial pasal apa kenalah singgah blog dia dulu ye 


http://www.sheilainspire.com/

Ini pula blog kak Sheila. Ciktie kenal kak Sheila dalam #teambpt tapi tak pernah jumpa pun lagi orangnya. Ciktie suka blog kak Sheila ni ! Gabungan kuning hitam menyerlah sangat. Gaya penyampaiannya pun ciktie suka. 

Kalau korang nak tahu kak sheila ini menetap di Kedah dan yang buat ciktie respect sangat-sangat walaupun dah kahwin dan dah ada anak tapi dia masih bersemangat untuk sambung belajar. Kalau ciktie mau tercicir salah satu tu hehe
  

http://www.vitaminwawa.com/

Ini pula blog kak Wawa ! Pemilik blog ini pun sama ciktie tak tau sangat tentangnya kecuali dia menetap kat Johor. Dekat blog dia banyak share pasal produk Shaklee.  Jadi kalau korang nak dapatkan produk Shaklee atau nak daftar sebagai ahli ataupun nak dapatkan apa-apa maklumat berkaitan produk ini korang boleh terus ke blog dia ye.


http://www.ciktie.com

Dan akhir sekali blog ciktie sendiri la pula. Nak  juga tersenarai kan πŸ˜„! Tiada apa yang istimewanya blog ciktie ni. Biasa-biasa je. sekadar blog picisan tapi sekarang ni ciktie  dalam proses belajar bagaimana cara nak update entri yang berkualiti. semoga ianya bermanfaat untuk kita semua. In Shaa Allah dan sekiranya kalau korang nak gunakan khidmat ciktie untuk review apa-apa produk ciktie amat mengalu-alukannya. Boleh hubungi ciktie terus melalui e-mail ye πŸ˜„πŸ˜†

Ok, inilah antara 10 blog popular dan terbaik #teambpt Mac 2018. Kita tengok blog siapa pula yang terpilih bakal menghiasi ruangan entri ciktie pula lepas ini ye. Sementara itu jemput blogwalking ke blog-blog yang ciktie dah senaraikan ini ye.. 



8 comments:

  1. Ramai juga geng dari BPT yer, ada yang zumal belum kenal...

    ReplyDelete
  2. Wah bagusnye ade list camni.. Bley blogwalking ni tq sharing

    ReplyDelete
  3. reeview yang bagus ni...


    pstttt.. terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #34. maaf, baru sempat nak blogwalking ni.

    blog ini tersenarai dalam http://www.mialiana.com/2018/03/senarai-url-blog-34.html

    pemenang akan diumumkan pada malam ini... gud luck!

    ReplyDelete
  4. kan keciknya dunia xsangka sangat.. kelik kelate ni la insyaAllah

    ReplyDelete
  5. ada yg kenal..ada yg tak kenal..erm, x pe nnti free2 k.fiezz bw ke blog dorang tu...

    ReplyDelete
  6. done follow blog cik tie...nadianurul2604.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. dilparoza, Nick dengan Kak Wawa tu tak pernah pergi lagi terjah

    ReplyDelete

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

Adbox