Cara Buka Whatsapp Melalui Komputer - Ciktie Dot Com

Breaking

Tuesday, July 17, 2018

Cara Buka Whatsapp Melalui Komputer




Mudah je buka whatsapp melalui komputer ni. Ciktie dah cuba dah. Memang terpapar besar la dekat screen komputer tu berbanding dekat phone. Tapi dari segi kepuasan nak bergerak dengan phone lagi ok la hikhik. Oklah bagi sesiapa yang masih lagi tercari-cari bagaimana nak buka whatsapp melalui komputer ataupun laptop. Korang boleh rujuk kat bawah ini ye. Semoga ianya bermanfaat untuk kita semua. In Shaa Allah, aamiin

CARA BUKA "ON" WHATSAPP MELALUI KOMPUTER 

  • Kemudian buka Whatsapp di Telefon anda. Klik pada titik tiga sebelah atas kanan dan pilih ‘Whatsapp Web’


  • Paparan kamera pengimbas akan keluar seperti gambar di bawah ni. Kemudian halakan je ia kepada barcode dekat komputer kita tadi.

  • Dah siap !! Dah boleh guna whatsapp melalui komputer dah.


Senang je kan??

Untuk Log keluar, kita boleh log keluar melalui komputer ataupun dengan telefon je. Dekat komputer pergi je dekat tiga titik atas tu dan pilih log keluar. Manakala dekat telefon pergi balik dekat tempat kita Whatsapp Web tu. dan klik log keluar dari semua komputer !!


Amacam? ok tak korang



7 comments:

  1. terbaek. mudah sekarang ni :)

    ReplyDelete
  2. kalau nak lagi mudah...boleh download apps whatsapp dekat komputer...boleh automatik connect je bila nak guna...

    ReplyDelete
  3. hi cik tie! aira memang selalu bukak dekat web, senanggggg!

    ReplyDelete
  4. senang bila boleh bukak whatsapp dkt komputer, senang nk send file dan sebagainya :)

    Jemput Singgah Blog Aerill Hassan

    ReplyDelete
  5. ni always aida guna, ciktie.
    kalau dulu time keje, wasap & telegram.
    mesti on kat desktop.
    so, tak payah la dok toleh-toleh ke phone :)
    sambil buat keje, sambil alert messages from 2 apps tu :)

    ReplyDelete

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

Adbox