Breaking

Wednesday, April 25, 2018

Perancang Parti Hari Jadi

Seronok juga sesekali menjadi perancang majlis ni. Tak kisah lah majlis apa-apa pun yang pasti bagi ciktie kalau nak jadi perancang majlis tu kita kenalah kreatif sikit. Lagi kena berani untuk gabungkan sesuatu tu untuk dapatkan hasil yang lebih baik. Tak boleh guna satu dua jenis je lagipun kena tengok juga majlis tu untuk apa kan? Kalau majlis kahwin camni-camni ianya kalau majlis ulang tahun camni pula ianya !

Tapi kalau ciktie diberi peluang untuk menjadi perancang parti hari lahir Lazada ! Woww memang best la. Memandangkan dah ramai yang kenal Lazada. Dah tau apa itu lazada. Services yang ditawarkan. Jadi tak perlulah diperkenalkan lagi. Jadi ciktie plan parti ia tu nanti kenalah buat bertemakan have fun ! Mula-mula tu plan nak buat tema glamour. Ada bling-bling buat dekat hotel 5 star sebelah malam. Tapi nanti majlis tu cam formal la pula kan. Terikat dengan protokol semua tu. Jadi ciktie tak nak

Ciktie sukakan sesuatu yang santai, rilex tapi enjoy ! Lagipun dah masuk ulang tahun ke-6 kan?? Kenalah buat kelainan sikit dari sebelum-sebelum ini betul tak ??😉😄 Macam ye-ye je kan ciktie ni hikhik

Bertemakan have fun ! Parti itu pula buat dekat tempat beriadah seperti Taman Lembah Kiara ke Taman Tengku Anis ke. Yang ada taman permainan kanak-kanak, yang dipenuhi kehijauan yang menyenangkan. Kita pun boleh bersantai sikit kan. Bukan apa senang nak buat games untuk semua orang kat situ kan 😄😄. Parti ulang tahun tidak akan meriah tanpa belon, toys untuk budak-budak, hiasan meja, backdrop,  gift untuk tetamu lagi apa ye hehe blur la pula time-time camni hikhik. Berikut ini adalah antara keperluan yang ciktie perlukan untuk hiaskan hiasan tempat tu..

Lazada

Ciktie

Ciktie

Lazada

Ciktie

Ciktie

Haa untuk kek tu pula, ciktie plan kita boleh buat 2 jenis kek. Satu stail cupcake dan satu lagi kek yang bertingkat tu. Kat atas tu kita boleh letak hiasan yang ada no.6 ! Takpun kita boleh buat kek yang viral awal tahun ni kek monogram ke apa namanyaa.. cantik juga 😆😆 Untuk pakaian tu mestilah pakaian kasual beb. Barulah kena dengan temanya. Nampak santai dan sempoi gitu

Ciktie

Ciktie

Ciktie

Jadi untuk merealisasikan majlis ulang tahun ini, semua kelengkapan ini kita boleh perolehi ianya dari Lazada sendiri. Kebetulan pula sekarang ini ada Birthday Festival Sale yang berlangsung mulai hari ini, 25 hingga 27 April 2018. Diskaun sehingga 90% ditawarkan dari pelbagai jenama dan produk.

Amacam 😚😚 ok tak plan ciktie korang hehe. Oklah sekarang ini masih  lagi berlangsung contest lazada. Sempat lagi  kalau korang nak join ni. Kalau nak join klik je sini ye. Anntara peralatan untuk membuat cupcake dan kek tu adalah :

Ciktie
Piping

Perancang majlis hari jadi
Paper cases

Lazada
Spring form




3 comments:

  1. Wah, sangat menarik plan birthday yang ciktie nak buat tu. Semoga berjaya...

    ReplyDelete
  2. Mudahkan ada lazada. Plih je nk yg mane terus ke doorstep.

    ReplyDelete

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

Adbox