Cara Mudah Transfer Duit Dari Maybank Guna Phone - Ciktie Dot Com

Breaking

Sunday, September 30, 2018

Cara Mudah Transfer Duit Dari Maybank Guna Phone


Cara Mudah Transfer Duit Dari Maybank Guna Phone | Taktau bagaimana nak transfer duit melalui akaun Maybank ke akaun Maybank orang lain ?? Ataupun taktau macamana nak transfer ke akaun bank lain?? Kadang-kadang tu bukan tak tahu tapi dah lupa pun boleh jadi. Iyalah kena pula sekali sekala je gunanya lagilah kan??. Jadi untuk mengelakkan hal ini berulang lagi kita tampal sini ketat-ketat bagaimana cara mudah transfer duit dari akaun Maybank ni ye. 

Tapiii sebelum itu kenalah pastikan yang kita ni betul-betul ada akaun Maybank dan sudahpun daftar secara online !! Kalau takde tak dapat nak tulonglah ye. Ok, langkah seterusnya boleh rujuk tatacara berikut ni.


Cara Mudah Transfer Duit Dari Maybank Guna Phone
Buka website Maybank2U (www.maybank2u.com.my)
  • Masukkan Usernama & password.



Klik simbol 3 titik. Sebelah 'Savings Account-i' kemudian pilih 'Transfer Funds' !! 


Seterusnya dekat 'Transfer Topilih 
  • 'Other Accounts' (Maybank and other banks) dekat Other Accounts
  • Pilih bank yang kita nak dekat 'New Transfer' Tak kisahlah mana-mana bank ye. Tapiii tutorial ini hanya untuk akaun Maybank ajelah

Masukkan no.akaun, amaun yang ingin dipindahkan dan juga maklumat ringkas transaksi contohnya seperti no.bil, no.invois, no.telefon DLL)

Seterusnya klik button 'Transfer' bawah ia tu.

Kemudian tekan button 'Request' untuk dapatkan no.tac !!

Masukkan no.tac yang dihantar ke handphone kita sebelum klik button 'Confirm'

Klik 'Save Receipt' untuk simpan resit transaksi tu


Dah siap !! Amacam ?? lagi senang kan guna phone untuk transfer duit !! Semoga bermanfaat semuanya...






4 comments:

  1. sekarang dah mudah dah maybank2u ni kena godek godek je

    ReplyDelete
  2. Sekarang ni semua di hujung jari je konsepnya.. Rajin ngan tak je..kdg nak transfer duit ni pun malas, tau.. Haha..

    ReplyDelete
  3. Sekarang senang dah nak transfer duit dr Maybank guna hp. Dulu kena buka laptop.

    ReplyDelete

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

Adbox