Amaran buat semua penjawat awam - Ciktie Dot Com
http://invol.co/aff_m?offer_id=50&aff_id=11334&source=deeplink_generator

Breaking

Wednesday, May 23, 2018

Amaran buat semua penjawat awam

Amaran buat semua penjawat awam | Alhamdulillah, meriah betul wallpaper media sosial sorang-sorang dengan cerita kedatangan Menteri Pertahanan yang baru - YB TUAN HAJI MOHAMAD SABU pagi tadi. Terima kasih korang semua sudi share program yang berlangsung tadi. Ramai betul yang turut serta mengalu-alukan kedatangan Menhan baru ni. Nak-nak tengahari tadi ada program pengagihan bubur lambuk bersama beliau ye. Lagilah meriah !! Bestnya siapa yang dapat bubur lambuk tu. Ciktie dah dekat 4 tahun tak merasa bubur tu. Sedapnya kalau taruk serunding daging makan masa sahur tu panas-panas tu. Cam gini 👍 rasanya

Cerita Pagi Tadi
Selamat Datang MEHNAN BARU
#YBTUANHAJIMOHAMADSABU
MENTERI PERTAHANAN
KEMENTERIAN PERTAHANAN MALAYSIA
#22MEI2018

Sebenarnya hari ini turn ciktie kena balik lambat. Lambat sikit je ! Sama macam tahun sebelum ini juga. Sepanjang bulan puasa ni, 2 orang akan balik lambat mengikut giliran yang telah ditetapkan. Kalau tak silap setiap orang akan merasa balik lambat dalam 5 kali ke sorang. Jadi, in Shaa Allah tiada masalah la.
Slip gaji untuk bulan ini sudahpun keluar ! Alhamdulillah, pergerakan gaji tahunan pun dah masuk dah ! Gaji lagi 3 hari tapi masalahnya gaji untuk bulan depan tu #bulanjun dapat awal ! Dapat awal habis pun awal la kan hikhik jadi kat sini ciktie nak bagi warning buat semua penjawat awam. Berbelanjalah secara berhemah. Jangan nanti terpaksa ikat perut pula. Lama juga tu nak tunggu gaji seterusnya masuk. Jadi jangan macam-macam ye. Raya-raya juga tapi jangan lebih-lebih ye 😅😅

Dekat sini juga ciktie nak kongsikan sekeping dua gambar program yang berlangsung sempena menyambut kedatangan Menteri Pertahanan dan pengagihan bubur lambuk tadi. Meriah betul kita tengok.. sumber gambar adalah dari media sosial warga MINDEF.


Mohamad Sabu









4 comments:

  1. Gaji bulan Jun kalau boleh jgn diusik melainkan hal kecemasan saja..Jadi kena selalu beringat dlm perbelanjaan..

    ReplyDelete
  2. wahh, ciktiue keje gomen ye...

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah dapat gaji awal ya ciktie. shu ni belum tahu status gaji bulan jun. hahahaha sadis.

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah... kena beringat dan berjimat cermat..

    Jemput untuk sertai giveaway terbaru
    http://aerillhassan.blogspot.com/2018/05/giveaway-ramadhanraya-2018-by-aerillhassan.html

    ReplyDelete

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

Adbox