Maklumat Semakan Pengundi - Ciktie Dot Com

Breaking

Monday, April 9, 2018

Maklumat Semakan Pengundi


Maklumat Semakan Pengundi | Seperti semua orang tahu Parlimen Ke-13 telah pun dibubarkan berkuatkuasa Sabtu lepas dan beberapa Dun (Dewan Undangan Negeri ) turut dibubarkan serentak dengan pembubaran Parlimen selepas mendapat perkenan Sultan, Raja atau Yang di-Pertuan negeri masing-masing. Dun Negeri Pulau Pinang dan Selangor dengarnya akan dibubarkan dalam minggu ini. Eehhh jak officemate bagitau Dun Negeri Selangor dibubarkan hari ini. Yalah kot kan 


Sana-sini kawasan sudah dipenuhi kibaran bendera biru, hijau, oren, merah dah ! Kemeriahan pilihanraya pun dah mula hangat terasa. Lagu mari lah mari kita mengundi pun dah mula berkumandang. Macam best pula dengar lagu tu.. Barulah ada aura mengundi orang kata ! Tapiii aura-aura juga kerja tetap kerja. Terasa macam bertambah sikit la kerjaan kita ni tahun ni. Nak kena semak sape yang dah daftar mengundi dan sape yang tak. Korang pula dah semak ke korang daftar mengundi kat mana?? Jangan gtau kata korang tak daftar pula. Rugii woii bukan setiap tahun pun dapat buang undi camni.


Sebenarnya semakan tu bukan baru mula nak buat. Dah mula buat sebelum ni lagi tapi sebaik saje tahu tentang pembubaran parlimen hari tu bahang dah mula terasa hahah biasalah buat kerja kan. Masa bos tak minta oklah buat slow-slow bila dah bos mula tanya tapi bendanya korang tak sempat nak siap lagi mulalah debarannya terasa.

Oklah, tak nak cerita panjang-panjang sangat bab ni. Lagi 4 minit dah masuk round ke-2 kerja hari ini. Kalau korang nak semak maklumat daftar mengundi korang boleh klik pautan bawah ini ye. kita behenti sampai sini dulu ye. Sehingga berjumpa lagi di entri lain selepas ini.









8 comments:

  1. alhamdulillah , saya akhirnya dapat mengundi tahun ini. undi kali pertama :)

    Aerill Hassan

    ReplyDelete
  2. kena mengundi kelantan aduhaiii xleh kelik la pulak...

    ReplyDelete
  3. dah semak dan tiba2 terpaksa tukar DUN pula. sedih.

    | blog aimanabdullah |

    ReplyDelete
  4. saya pun baru je check semalam kat mana tempat mengundi hahaha. nervous gak saya sebab tahunni first time nak mengundi kihkih

    ReplyDelete
  5. saya baru pertama kali akan mengundi pru kali ini.. hehhee
    alhamdulillah dah semak dan nasib nama ada.

    ReplyDelete
  6. meriah dah tepi atas kiri kanan jalan raya..hehehe

    ReplyDelete
  7. mari lah mari kita mengundi..tunaikan kewajipan pada negara..ewaahh..hehe

    ReplyDelete
  8. mari lah mari kita mengundi..tunaikan kewajipan pada negara..ewaahh..hehe

    ReplyDelete

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

Adbox