Senarai Pasar Malam Dalam Negeri Kelantan - Ciktie Dot Com
http://invol.co/aff_m?offer_id=50&aff_id=11334&source=deeplink_generator

Breaking

Tuesday, January 16, 2018

Senarai Pasar Malam Dalam Negeri Kelantan

Dah lama rasanya tak singgah pasar malam! Kekadang itu teringin juga nak pergi. Nak cuci mata nak tengok benda baru yang ada kat sana sekarang, macamana dah sekarang pasar tu tapi itulah bila sampai harinya selalu je lupa. Ada kalanya masa excited nak pergi itu tertukar hari pulak 😫😫 macamana boleh tertukar pun tak tahu lah



Jadi untuk elak tertukar hari tu. Ciktie nak kongsi senarai hari pasar malam dalam negeri Kelantan kat sini dulu. Nanti senang nak refer hari pastu boleh tengok pasar malam area mana tu. Tiadalah kecewa sangat lepas ini kan??

Senarai Pasar Malam Dalam Negeri Kelantan

Hari Ahad
Berek 12, Kota Bharu
Kedai Lalat /Kota Jembal
Gunong, Bachok
Cabang Empat, Tumpat
Pengkalan Kubor, Tumpat (sebelah Masjid Pengkalan Kubor)
Dataran Peladang, Kuala Krai.


Hari Isnin

Bandar Baharu Kubang Kerian (Jalan Tok Kenali)
Padang Tembak, Kota Bharu
Kok Lanas, Kota Bharu
Kg. Laut, Tumpat
To' Uban, Pasir Mas
Perupok, Bachok
Pekan Machang
Bukit Sireh, Kuala Krai.

Hari Selasa
Kota Jembal (Kedai Lalat)
Wakaf Mek Zainab, Kota Bharu
Kg. Tanjung Mas, Kota Bharu
Pekan Tanah Merah (belakang Pasar Raya Aneka)
Pasir Tumboh Bandar Satelit
Beris Kubor Besar, Bachok
Jalan Pintasan Pasir Puteh
Kota Kubang Labu, Tumpat.

Hari Rabu
Flat Kg. Sireh, Kota Bharu
Padang Tembak, Kota Bharu
Kg. Kubor Maras (Langgar)
Kg. Tapang, Kota Bharu
Kg. Teluk (Panji), Kota Bharu
Kg. Mulong, Kota Bharu
Pantai Cahaya Bulan (Jalan Taman Buaya)
Jalan Tanjung Baharu (PCB)
Pekan Peringat, Kota Bharu
Padang KTM, Tumpat
Kg. Morak, Tumpat
Pusat Bandar Pasir Mas (berdekatan Plaza Serangkai Mas)
Gual Ipoh, Tanah Merah
Pekan Kuala Krai

Hari Khamis
Kawasan Perindustrian Lundang,
Kg. Jambu Merah,Pekan Ketereh (berdekatan Jambatan Kada Resort,
Gunong, Bachok
Pekan Wakaf Bharu, Tumpat
Tendong (berhampiran SK Othman Talib II)
Cabang Tiga Meranti, Pasir Mas
Batu 11, Tanah Merah (depan Pusat Ternakan Pantai Timur)
Tok Bali, Pasir Puteh
Bandar Baharu Gua Musang

Hari Jumaat
Taman Sri, Pengkalan Chepa
Bandar Baharu Kubang Kerian (kawasan Pasar Raya Nirwana Mas),
Pekan Melor, Kota Bharu
Pantai Irama, Bachok
Kg. Berangan
Kg. Kok Majid, Tumpat
Temangan, Machang.

Hari Sabtu
Taman Bendahara, Pengkalan Chepa 
Pasir Tumboh Bandar Satelit Islam, Kota Bharu
Kg. Guchil Bayam, Kota Bharu
Kg. Kok Pasir, Tumpat
Kg. Telaga Lanas, Tumpat
Kg. Tebing, Pengkalan Kubor
Kg. Repek (berhampiran SMK Tiang Chandi)
Beris Kubor Besar, Bachok
Pekan Kuala Krai
Pekan Pasir Puteh

Senarai ini sebenarnya dah lama dalam simpanan ciktie. Jadi kalau ada yang tertukar hari atau tercicir mana-mana area tu ciktie minta maaf awal-awal la ya. Nanti tolong-tolonglah maklumkan balik dekat ciktie nii. Maklumbalas korang ciktie hargai sangat ini tau



7 comments:

  1. serius best kalau pasar kat kelantan.. meriah..

    ReplyDelete
  2. pasar malam wakaf mek zainab,pasar malam berek 12 dan pasar malam padang tembak pernah pergi yg lain tu tak pernah pergi.. hihihihi... uwaaaaaaaaaaaaa cik tie rindu nak kelik kelate la....

    ReplyDelete
  3. betul dah tu ciktie. supo dengan hp mek tahu

    ReplyDelete
  4. Hmmm tak pernah pergi pasar malam di kelantan. Nice sharing...

    ReplyDelete
  5. sha xpernah pergi lg neregi kelantan tp klu ada rezeki sha dtg sini rujuk ya..hihi, rajin cik tie buat entry..bln 1 dah 20 lbh..hebat

    ReplyDelete

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

Adbox