Breaking

LightBlog

Tuesday, January 9, 2018

Dekat tapi jauh by Forteen

First time dengar lagu. Best juga walaupun cam slow sikit hehe. Hari ini kita tak sempat nak publish apa-apa entri lagi. Terpaksa berkejar siapkan tugas hakiki dekat pejabat !! Jadi dari biarkan hari ini berlalu camtu je tanpa apa-apa entri baru dekat sini. Kita nak share video dan lirik lagu dari Forteen Dekat Tapi Jauh ! Tapi korang janganlah pergi jauh-jauh dari Ciktie ya. 

Oklah jom layan 

Dekat Tapi Jauh By Forteen

Semoga korang terhibur 



Tidak pernah ku merasa
Tak tentu arah batinku menyiksa
Sejak ketemu dirimu
Degup jangtungku makin laju

Aku tak suka berpura
Sekiranya mahu akan ku kejar
Tetapi teragak juga
Andai terjatuh air muka

Kamu di depan mataku
Dekat tapi jauh
Jauh dari dakapanku
Namun teringin ku mengenali
Mengenali hati

Aku cuba menghampiri
Dekat tapi jauh
Jauh dari pantauanmu
Harus ku mencuba lebih lagi
Mengenali kasih
Dekat tapi jauh

Tak mahu dalam hatiku
Terburu-buru tidak menentu
Mungkin ku beriya-iya
Tapi kau hiraukan saja

Kamu di depan mataku
Dekat tapi jauh
Jauh dari dakapanku
Namun teringin ku mengenali
Mengenali hati

Aku cuba menghampiri
Dekat tapi jauh
Jauh dari pantauanmu
Harus ku mencuba lebih lagi
Mengenali kasih
Dekat tapi jauh

Na na na na na
Dekat tapi jauh

Na na na na na
Dekat tapi jauh

Na na na na na
Dekat tapi jauh

Kamu dekat tapi jauh
Jauh dari dakapanku
Namun teringin ku mengenali
Mengenali hati

Aku cuba menghampiri
Dekat tapi jauh
Jauh dari pantauanmu
Harus ku mencuba lebih lagi
Mengenali kasih
Dekat tapi jauh


24 comments:

  1. okey la..suka gak lagu forteen ni...

    ReplyDelete
  2. Enjoy jugak lah dengar lagu ni walaupun bukan fan group ni. Kenal pun sorang je Izzue tu, Yang lain tak kenal.

    ReplyDelete
  3. boleh tahan jugak lagu ni..dorang tak nak buat lagu lagu baru ke??

    ReplyDelete
  4. baca tajuk entry pun dah terngiang2 lagu ni dlm kepala. hehe..

    ReplyDelete
  5. Lagu ni dah lama kan kalau tak silap. Lagu ni salah satu lagu kumpulan Forteen yang emi gemar. Dulu-dulu zaman belajar memang layan gak lagu-lagu kumpulan forteen ni.

    ReplyDelete
  6. Akak dh lost track lagu- lagu baru ni lama dh..x tau lagu ni macam mana..tp boleh la cari nanti..maybe selalu dengar tp x cam sgt

    ReplyDelete
  7. Lagu forteen kalau dengar betul-betul semua melodinya lebih kurang je.

    ReplyDelete
  8. kadang bila berkejar dengan keja..nak jugak halwa telinga kan...Sal pun suka gak dengar lagu tapi lagu sekarang banyak yang baru ... nak jugak dengar lagu zaman muda remaja dulu...huhuhu

    ReplyDelete
  9. haritu sha karok lagu ni haha ni lagu ost mr boss miss stalker kan? ke tak? haha lama dah takdengar lagu ni

    ReplyDelete
  10. suka the guy yang tinggi lampai tuh..

    ReplyDelete
  11. Mereka dah lama tak keluarkan lagu baru rindu juga nak dengar kumpulan ini menyanyi lagi.

    ReplyDelete
  12. Best juga lagu-lagu Forteen. Layan juga muzik dia. Disebabkan ada lirik so kita karaoke ye

    ReplyDelete
  13. lagu ni ost sebenarnya saya isteri dia kan!

    ReplyDelete
  14. thanks for recommendation. the song is nice

    ReplyDelete
  15. Pernah gak dengar lagu ni bila time2 bawak keta..hehehe. Ok lah, not bad jugak lah

    ReplyDelete
  16. hahaha but what does it mean by dekat tapi jauh. is like you like someone and that someone is always closed to you but he/she never know about it?

    ReplyDelete
  17. melayan juga lagu ini.. OST apa eh? ternyanyi2 je lani.. tp lupa OST pe

    ReplyDelete
  18. Zumal suka sangat lagu dekat tapi jauh nie...

    ReplyDelete
  19. eh macma menarik je lagu dia, nampaknya nak kena dengar lah tajuk pun menarik dekat tapi jauh gitu ;)

    ReplyDelete

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

Adbox