ciktie

Assalamualaikum

09:38
Assalamualaikum semua.. Selamat pagi dan salam hari jumaat. Sarapan apa pagi ni?? Ehh ehhh ada yang puasa ya hari ni?? Tak kisah la puasa g...
Info

Rukun Qauli

16:23
Rukun Qauli ? Rukun Qauli dalam solat, WAJIB berlafaz sampai didengari oleh telinga sendiri, tak kira lelaki atau wanita. Berbisik, TAK ...
Segmen

Segmen 24 Jam Bloglist #25 Mialiana.com

15:59
Segmen 24 Jam Bloglist #25 Mialiana.com Pencarian bloglist bagi bulan April, Mei dan Jun 2017 di Mialiana.com bermula pada hari in...

Esok dah 1 rejab

16:56
Esok dah 1 rejab ! Maknanya lagi 2 bulan bertemu pula bulan ramadhan. Penghulu segala bulan tu. In saja allah, semoga Dia mengizinkan kita b...
Agama

Biodata Rasulullah SAW

15:55
Nama : Muhammad bin Abdullah bin Abdul Muttalib bin Hashim. Tarikh lahir : Subuh hari Isnin, 12 Rabiulawal bersamaan 20 April 571 Masehi (di...
Wordless

Wordless Wednesday : Emosi Yang Membahayakan Diri

15:56
Wordless Wednesday : Emosi yang membahayakan diri   Kemarahan - melemahkan jantung Kesedihan - melemahkab paru-paru Kerisauan -...
Kursus

Kursus Motivasi Kerja Siri 1 Tahun 2017

15:23
Kursus Motivasi Kerja Siri 1 Tahun 2017 |   Firstime join kursus ni. rasanya sepanjang menjawat jawatan penjawat awam ni tak pernah lagi ...
Wordless

Wordless Wednesday : Berahsia

13:00
Wordless Wednesday : Berahsia antara lelaki dengan perempuan | Agak-agak betul ke camtu tu?? Dari A ke B pastu ke D. Pastu terus mereba...
APC

Tema APC 2017

11:19
Tema APC 2017 |  In sha Allah tahun ni masuk tahun ke-3 terlibat gan APC Briged. Dengar kata Apc kali ni bakal diadakan bulan April ni ...
lazada

Lazada Birthday Blogger Contest

10:52
Lazada Birthday Blogger Contest Alamat !! 23hb ni dah last dah contest ni. hari ni dah 21hb, maknanya ada 2 hari je lagi. Sebenarnya...
Kursus

Kebanggaanku

15:12
Kebanggaanku | Kalau dah kursus ada pula LDK memang seronok la kan. Tak adalah mengantuk sangat hikhik. Tapi Kursus Motivasi Kerja Siri ...
Agama

7 Sunnah Hebat

14:46
Dalam kehidupan sehari-hari ada kala kita mungkin telah melampaui batas. Imaginasi kotor, percakapan dan perbuatan yang tidak betul menjadi...
ciktie

Ada apa dengan 24 Mac ??

13:25
Ada apa dengan 24 Mac  Tak sabar rasanya hati ini nak cepat² sampai ke 24hb. Tak sabar nak tunggu sebenarnya ni hehe hari ni dah 19h...
GIVEAWAY

Uyul Rosli 1st Giveaway

16:45
SENARAI HADIAH:  3 X 100PCS Name Card (T&C) 2 X RM10 Topup 2 X RM5 Topup Giveaway akan tutup pada 11.59 malam 24 Mac 20...
Info

Nabi Muhammad SAW - Manusia Agong

14:43
B egitu indahnya sifat fizikal baginda sehinggakan seorang ulama yahudi yang pada pertama kalinya bersua muka dengan baginda lantas melafaz...
Wordless

Wordless Wednesday : Gaji Kecil

10:21
Wordless Wednesday : Gaji Kecil | Gaji yang kecil tak bermakna tak boleh hidup bahagia. Yang penting keberkatan
Segmen

Giveaway Fridge Magnet Padang Besar By Mialiana.com

16:23
Giveaway Fridge Magnet Padang Besar By Mialiana.com Giveaway Fridge Magnet Padang Besar  bermula saat ini dari hari ini, 6 hingga 1...
Office

Kembali ke rutin harian

15:16
Kembali Ke Rutin Harian | Alhamdulillah..hari ini dah kembali ke rutin harian cam biasa. Mai office buat kerja hehe tak kan mai office duk ...
isu samasa

Antara Roti sardin dan roti goreng

12:59
Antara Roti sardin dan roti goreng | Kalau dah namanya roti sardin. Maknanya kat dalam tu intinya sah² la sardin kan. Tapi antara roti sard...
isu samasa

Koleksi Telefon Terbaru Masakini

04:30
Koleksi Telefon Terbaru Masakini | Banyaknya koleksi telefon kat rumah ni. Macam² model lak.. Walaupun kebanyakkannya model lama tapi mema...
Wordless

Wordless Wednesday

17:00
Wordless Wednesday | Jadilah cahaya walaupun tak tersentuh tapi selalu menerangi.  Jadilah angin walaupun tak nampak tapi selalu memb...
isu samasa

Selamat Ulang Tahun Tentera Darat

16:20
Selamat Ulang Tahun Tentera Darat |  Selamat Ulang Tahun Tentera Darat Ke-84 untuk semua warga angkatan tentera darat diseluruh Malaysia. D...
Light Red Pointer

Bloglist