WhatsApp berubah lagi

15:22
WhatsApp berubah lagi | Teruk betul line internet sekarang ni. Tulisan ada tapi gambarnya hmmmm sedih amat !! Sabar je lahh.. Dah la tak ba...
KPSL

Permohonan peperiksaan KPSL N29

12:53
Permohonan peperiksaan KPSL N29 | Alhamdulillah, dah boleh mohon dah peperiksaan KPSL N29 untuk kod 3001. Sebelum ni dah cuba mohon tapi ko...
Resepi

Resepi Simple Mee Rebus

15:59
Alhamdulillah, kenyang... Berbaloi sangat balik tengahari tadi singgah pasar beli bahan² walaupun ada bahan yang terlupa nak beli. Merasai ...
anak buah

Jatuh Tangga

14:56
Jatuh tangga | " Apasal gan bibir tu??" "Aku campak dia..aku kan tiada kerja nak buat !" Jawab si ibu geram gan pertany...
Wordless

Wordless Wednesday : Tengok je

15:05
Wordless Wednesday : Tengok je | Alahai sedapnya kalau dapat makan kuey teow kung fu ke kuey tiow lakna ke time-time camni. Rasa cam dah l...
isu samasa

Lelaki menyamar sebagai perempuan ditahan

00:19
Macam² kes sekarang ni. Gara² panjang tangan sorang lelaki yang menyamar sebagai perempuan telah ditahan. Kejadiannya di ruang solat peremp...
Novel

Hero Seorang Cinderella

23:29
Hero seorang cinderella | Karya anjell mengisahkan tentang keperitan hidup kehidupan seorang gadis (Nura Medina) yang dipisahkan dari ib...
isu samasa

Facebook versi Instagram

22:34
Facebook versi Instagram | Eehh korang perasan tak facebook sekarang ni cam ikut design instagram la. Ada storyline yang bulat² tu ...
isu samasa

Pembayaran BR1M 2017

02:49
Pembayaran BR1M 2017 bermula hari ini | Alhamdulillah, tahniah kepada semua penerima Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M) bagi tahun 2017. Pemb...
Tutorial

Cuci blog dengan Broken Link

13:12
Cuci blog dengan Broken Link | Fuhhhh puas hati rasanya seminggu juga la buat benda alah ni akhirnya tengahari ni dengan rasminya blog ni ...
Hiburan

Lirik lagu RSVP by Maulana

13:05
Lagu ni dah lama dah sebenarnya tapi bagi ciktie ianya tetap sedap didengar. Memula lagu ni timbul ianya dah jadi antara lagu feberet r...
Resepi

Resepi Simple Ikan Cencaru Sumbat

17:59
Resepi ikan cencaru sumbat | Dah tak lawa dah ikan ciktie gara² lambat angkat punya pasal 😢😢 Tak apa la first-time buat kot.. Layan je l...
Wordless

Wordless Wednesday : App Meitu

21:58
Wordless Wednesday : Aplikasi Meitu | Dua tiga menjak ni mood asyik nak layan aplikasi ni je. Kelakar juga sesekali pandang..berubah kot mu...
isu samasa

Kelantan tak ambil cuti thaipusam

10:01
Kelantan tak ambil cuti thaipusam | Cam biasa setiap tahun, orang mesti tanya Thaipusam dapat cuti tak ?? Setahu ciktie Negeri Kelantan ta...
Hiburan

Kepada Dia Farahdhiya

11:41
Best juga la lagu ni. Dah lama rasanya tak layan lagu artis sorang ni. Last dengar pun masa dia beraksi gan artis GV3. Cam biasa la tep...
Review

Pantai Paling Top Di Asia

13:19
Whitehaven Beach Pantai Paling Top Di Asia | Tak sangka ada macam-macam nama negara dalam dunia ni. Ada yang biasa dengar dan ada ju...
Tips

Cukup 8 Gelas Minum Air

13:45
Cukup 8 Gelas Minum Air | Ini tips paling simple la kan. Cukupkan 8 gelas untuk minum air kosong dalam masa sehari. memang susah memula na...
isu samasa

Gula Dalam Minuman

13:38
Gula Dalam Minuman |  Makkk aii banyaknya kandungan gula dalam Milo 3 in 1 tu. Sekali imbas nampak cam sama je kandungan gula air tin milo ...
Office

Penunggu

12:11
Penunggu |  Office korang ada penunggu tak?? Memula posting sini Ciktie pernah dengar officemate certa ada orang meninggal terjun dari ting...
Tips

Rahsia Warna Lipstik

13:00
Rahsia Warna Lipstik | Disebalik indahnya sebuah senyuman itu tercalit sedikit warna menghiasi bibir si dara mahupun insan yang bergelar...
Light Red Pointer

Bloglist