Hujan

hujan dah seperti yang diramal

11:47
Terasa lagi dinginnya angin di awal pagi. Hujan seakan tidak mahu berhenti. Langit suram di hiasi kabus putih. Sesekali hujan turun menyapa...
Blog

Header COLK by RRAI

16:33
Sempat juga ciktie tukar header COLK ni. Sementara tunggu nak balik. Sebenarnya ciktie tunggu bos besar datang buat terjahan ni. Dengar ka...
Office

Korporat atau Koparat

14:32
Korporat atau koparat ?? Gara nak edar agihan tuk ukuran baju. Tersalah taip jadi koparat. Nasib baik tak sempat edar. Kalau tak. Malu jug...
Cikt

Salah ke Kerja Dekat Rumah ??

14:25
Alhamdulillah, rezeki ciktie dapat office dekat gan rumah. Janganlah jelous sangat walaupun ciktie memang tau mesti ada yang jelous.  R...
Lagu

Senarai Lagu Peringkat Akhir Gegar Vaganza 2015

23:55
Gadis ayu..lesung betul ke ejanya ni?? pipit di pipi. Sungguh ayu.. laa..laa..laa. Best lak ciktie dengar nabil gan jihan nyayi lagu ni td...
Jadual

Jadual Gaji Kakitangan Awam 2016

12:31
Keluar dah jadual gaji tuk tahun 2016 dah ni.  Kalau ikutkan boleh sangat la nak buat bajet kan?? Tapi ciktie ni tak tau la camner tahap ...

Buah tangan dari teluk batik

12:40
Semalam ciktie cuti. Best sangat dapat keluar jejalan time semua orang sedang kerja ni. Jauh dari kesesakkan hikhik cam la semalam tu tak j...
Lagu

Senarai Lagu Gegar Vaganza Separuh Akhir

23:52
Akhirnya imuniti digunakan juga untuk menyelamatkan Acong dari tersingkir malam ni. Antara Senarai Lagu Gegar Vaganza Separuh Akhir bertema...
ciktie

Sakit Kepala

13:19
Dah lunch dah. Boleh la rest sekejap. Pizza pun dah makan. Kenyang dah pun rasanya ni. Cuma pening kepala ni je tak mau hilang lagi. Sebab ...
ciktie

Serba salah jadinya

13:30
"Bila nak berdua??" "Eehh..tak kan tak da lagi kot" "Memilih kot" "Comel camni tak kan tak da"...
ciktie

Sesat

13:00
2 kali sesat dalam sehari minggu lepas ni. Sekali masa cari rumah officemate dan second masa dah sampai tempat yang dituju. Tak pepasal ...
Lagu

Senarai Lagu Musim Ke-7 Gegar Vaganza

15:01
Dah tinggal 7 orang lagi. Nizam Laksamana yang tersingkir kali ni tapi tak tau lagi kan kot2 Dato Seri Vida guna imuniti dia ke kan2x. Min...
ciktie

Kalau Dah Ramai Lelaki Lepak Kat Situ

01:30
Betul ke??..kalau camni memang betul ciktie la.  Segan sangat tau kalau tempat tu ada ramai lelaki tengah duduk lepak.  tak sanggup ...
anak buah

Fatma aka Siti Fatma Al- Zaharah

13:52
Tak sampai seminggu lagi genap 3 bulan usia si kenit ni. Semoga menjadi anak yang baik untuk mak gan ayah ya. Juga semoga menjadi c...
Review

Buah tangan dari langkawi

13:27
Buah tangan dari Langkawi. Alhamdulillah, ada juga rezeki ciktie walaupun bukan ciktie yang pergi sana. Terima kasih ya ...
ciktie

Harum sangat losyen ciktie

13:00
Baru dapat sapu losyen dekat tangan. Nak sapu dekat rumah pagi tadi tak sempat, berkejar2 nak mai office katakan hikhik. Semerbak baunya ...
Lagu

Senarai Lagu Musim Ke-6 Gegar Vaganza

09:30
Baru je selesai persembahan tuk musim ke-5. Minggu depan dah masuk minggu-6. Minggu ni Amir (Ukays) yang tersingkir. maknanya 8 pe...
Office

Cuti Panjang Sepanjang Tahun 2016

17:30
Oowahh lamanya cuti umum tuk tahun depan. Macam ni cuti tahun ciktie tahun depan kan lebih jimat la banding tahun ni. Sebabnya tak lain t...
Segmen

segmen kembara misteri burung hantu

16:25
Masih lagi dalam mood segmen. Sebenarnya hari ni ciktie tak punya banyak masa. Sempat bw satu dua blog je. InsyaAllah sempat nanti ciktie b...
Semasa

Hujan

21:48
Lebatnya hujan malam ni. Awal lagi ia turun tak cam hari sebelum-sebelum ni. Kalau bukan lewat petang, tengah malam tak pun awal pagi dalam...
Review

Cikedut

09:26
Famous betul cikedut dua tiga menjak ni kan.  Ciktie pun baru perasan sebab ada office mate beli dekat satu kedai makan area Taman Bendah...
Hiburan

Tuhan jagakan dia

08:00
Tajuk Lagu : Tuhan Jagakan Dia Nyayian : Motif Band Hanya dirimu yang ku cinta Takkan membuat aku jatuh cinta lagi Aku merasa kau y...
Review

Nasi Kerabu Golok

12:09
Ni minggu lepas punya cerita. Nasi kerabu golok. Ni dah kali ke-3 ciktie makan. Sambal ladanya pun tak sepedas sebelum ni. Wala...
Segmen

OKTOBER GIVEAWAY BY MEKZUMBIE

21:23
GA Pertama untuk bulan ni. Dah hujung2 baru perasan rupanya  Mek Zumbie   buat GA ni. Secara ringkasnya ciktie suka dengan blog Mek Zumbi...
Review

KitKat Grean Tea

21:41
KitKat baru. Cover colour hijau. Sebelum ni memang teringin sangat la nak rasa. Kebetulan lunch tadi keluar saje-saje ke Pantai Timur B...
Semasa

Jerebu melanda lagi

21:24
Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim.. Kau lindungilah kami dari segala-galanya. Aamiiin. Teruk betul jerebu hari ni. Lagi teruk dari seb...
Semasa

Wordless : Kasih sayang seorang sahabat

14:40
ya, betul sangat-sangat !!  kasih sayang sesorang sahabat sejati akan jelas kelihatan di saat kita menghadapi kesulitan.  Tak caya ...
anak buah

Anak saudaraku sayang

22:31
44 hari dah berlalu, bermakna dah 44 hari dah la ciktie terima kehadiran orang baru dalam keluarga. Neneknya sendiri yang bagi nama tuknya ...
Tips

Ibu bapa pencorak anak-anak

11:57
sumber : fb
Raya

Kenangan beraya di Kuala Lumpur - Raya Korban

00:45
Selamat malam uools. Dah lama ciktie tak update kat sini. Dah lama juga ciktie tak singgah blog2 uools. Asyik tak sempat je.. busy nya kan ...
Semasa

Jodoh itu ada cuma

13:38
"Jodoh itu ada. kalau bukan sekarang, mungkin tahun depan. Kalau bukan tahun depan,  mungkin lima tahun lagi. Kalau bukan lima t...
ciktie

surat posting dah sampai

21:40
Alhamdulillah..akhirnya surat yang ditunggu2 sampai jugak. Tu pun faks..surat akan otw. Surat baru nk pos. Apa la diorang punya kerja ni..l...
Office

Flight Delay

18:52
Delay !! Lewatla nampaknya ciktie sampai kb malam ni. Flight lain..takda yang delay lagi. Nak bagi ciktie rasa juga nampaknya nikmatnyaaa.....
Aku

kenapa gan perasaanku ni

14:48
Masih menunggu teksi nak pergi airport.. hujan lebat pulak time-time camni. Nak redah kuyup je ciktie rasa ni. Tapi tak pa la maybe sat-sat ...
Review

City Park Hotel

17:20
Selamat petang uolls. Sekarang ciktie dekat City Park Hotel iaitu antara hotel budget dekat Chow kit kata kawan ciktie ni. 1 malam rm105.. ...
Office

Bengkel di Avillion, PD

09:39
Hari bermula dah bengkel dekat sini. Malam tadi ciktie tidur lewat. Keluar lepak gan member yang dah 4 bulan tak jumpa.  Bahananya ciktie m...

Cerita hari sabtu terakhir syawal 1436H

10:10
Hari terakhir di bulan sywal dah hari ni. Esok dh masuk bulan baru. Sape-sape yang puasa hari ni ciktie ucapkan selamat berpuasa ya. InsyaAl...
Raya

Pesanan bila datang beraya

14:26
Aii uuooolls selamat tengahari. Selamat hari raya maaf zahir batin jugak hari ni baru sempat on blog ciktie ni. Hari ni dah 22 or 2...
Raya

Selamat Hari Raya

09:25
selamat hari ulloss hari ni tetamu kita, Ramadhan dah nak balik. Sebulan bersama kita..macam2 ragam dia jumpa. dan hari sekali lagi...
Agama

Doa menaiki kenderaan

14:00
Hati2 dalam perjalanan tau uolls tak kira la korang naik kereta ke..motor ke..keretapi ataupun kapal terbang ke tuk balik kampung or k...
Agama

Pertama kali bayar zakat fitrah

13:38
Alhamdulillah, selesai sudah tunaikan zakat fitrah. Bayar kat sebelah office ni je..dan ni firstime bayarkan tuk diri sendiri. sebelum ni t...
Raya

Persiapan Raya Ciktie

11:44
Yaahhuuu gaji dah masuk dah. boleh la topup sikit lagi apa yang patut jak lagi. Tapi tak boleh la nak lebih-lebih ni..gaji akan datang la...
Office

Arahan dah keluar cuma surat tak sampai lagi

15:30
hai ulloss selamat petang dan selamat berpuasa. Hari ni dah 19 ramadhan dah bersamaan dengan 19 hari kita semua umat islam di Malaysia me...
Agama

Sedapnya bubur lambuk

05:51
Sedapnya kalau dapat bubur lambuk kg.baru. Panas2 dan makan time sahur memang terangkat. Terbuka terus mata tak jadi nak sambung tidur dah ...
Office

Air tak ada

09:05
Selamat pagi uolls.. Hari ni dah masuk hari ke-5 kita berpuasa, InsyaAllah. Semoga kita dipermudahkan, aamiin. Pagi tadi ciktie tak s...
Agama

Jom Sahur

05:50
Assalamualaikum dan selamat pagi uolls. selamat bersahur. sekejap je sekejap tadi, dah nak habis waktunya ni. Hari pertama berpuasa ramai...
Wordless

Wordless : Perhubungan Yang Senyap

15:47
"aku suka hubungan yang senyap. tup2 jemput orang ke kenduri kahwin. baru best. baru orang jadi tertanya-tanya siapa pasangan...
Drama

Sinopsis drama solatku, hidupku, matiku

00:19
Akhirnya hujan juga malam ni.. walaupun sekejap je tu dah cukup memadai. Alhamdulillah, syukur pada-Mu Ya Rahman, Tuhan yang telah mencipta...
Office

Permohonan Menduduki Peperiksaan Skim Perkhidmatan Penolong Pegawai Tadbir Gred N27 (PSL)

10:00
Tahun sebelum ni dah ambil. Tahun lepas pun dah ambil. Tahun ni insyaAllah ambil lagi. Harap-harap tahun ni lulus la. Dah lama sangat paper...
Office

Thanks CP

12:02
hai korang selamat tengahari. buat apa tu?? layan lagu ke..ehh ehhh macam layan movie je tu. movie apa tu?? ok la kalau tak nak cakap. ...
Wordless

Wordless : Awak

11:19
Awak, kita senyum masa nampak awak tadi. Dalam hati kita cakap sendiri "moga awak senyum kat kita balik" Tak sangka awak balas ...
Wordless

Wordless : Kadang-kadang

01:36
ya, betul !! sebenarnya kita jadi baik sebab Dia atau kita jadi baik sebab sesama kita. sesama kita dan kerana Dia :) insyaAlla...
Office

Cuaca di Kota Bharu

01:29
Alhamdulillah.. petang tadi suhu badan dah semakin baik berbanding petang semalam. Pening kepala pun dah beransur pulih berbanding sebelu...
Aku

Jangan Membandingkan Aku Dengan Ko

13:14
Haiiii, bertemu lagi kita kali ni. Makin lama makin tak sempat ciktie rasa nak layan blog sekarang ni. asyik kalut gan kerjaan hakiki je ...
Blog

Kenapa blog ciktie redirect ke URL lain.

13:01
Alhamdulillah.. akhirnya blog ciktie dah ok dah. dah direct ke url blog yang sebenarnya dah. Kalau sebelum ni asyik redirect ke URL lain ...
Office

Sistem Hrmis Two Berubah Wajah

15:52
Ehhhh..ehhh hrmis two dah berubah la. hrmis masih lagi tak sama, tak berubah. simple je interface ianya ni. Ok juga kalau ianya berbeza,  ...
Light Red Pointer

Bloglist