2014

Banjir : Dah Surut

16:02
Syukur, alhamdulillah. Akhirnya air banjir kat rumah cik tie surut juga walaupun ianya tak surut sepenuhnya tadi. My mom col bagitau ruang...
2014

Banjir : Pilihan Ku

17:30
Mana satu betul ni?? tadi dengar kata air banjir di Kuala Krai dah turun, betul ke??  syukur, alhamdulillah.. kalau betul info ni. Tap...
2014

Banjir : Balik Kampung Sekarang

12:44
Tiket cik tie malam ni dah tapi air kat kb masih lagi naik walaupun ianya dah pelahan-lahan naik.Tadi dah coll kaunter bas tanya macamana ...
2014

Banjir : Jambatan Sultan Ismail Petra Kota Bharu TELAH DITUTUP

22:34
Kepada yang terbaca entry  Banjir : Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra Kota Bharu TELAH DITUTUP tadi..cik tie minta maaf. Tersalah taip ...
2014

Banjir : Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra Kota Bharu masih beroperasi

22:26
Ya Rahman..Ya Rahim.. Ya Allah kalau lapangan terbang ni ditutup maknaya .. 
2014

Baung Dah Banjir

23:07
Apa certa ya banjir kat Kelantan sekarang ni?? Petang tadi dalam area kul 3 lebih camtu dengar kata kampung dah mula di masuki air dan baru...
Office

Gotong-royong Eksa - Penutup Tahun 2014

16:27
Selamat petang korang.. Dan selamat hari jumaat. Lamanya cik tie tinggalkan blog ni. Nasib baik hari ni dapat spend time kat sini. ...
Wordless

Wordless : Bila Rindukan Seseorang

15:00
bestkan kalau tiba-tiba dapat tau kita ni dirindui seseorang *-* lagi best kalau kita turut merinduinya cewahhh apa kena gan ciktie ...
Jumaat

Jumaat Penghulu Segala Hari

14:56
aamiin
Wordless

Wordless : Yang Belum Di Usahakan

14:53
Perasaan

Kenapa Hati Cam Rasa Tak Best Je ?

16:17
adoii tetiba cam tak best lak dua tiga menjak ni. tah nape hati ni cam rasa ada sesuatu yang tak kena je.  ciktie memang tak gemar bi...
Jadual

Jadual Gaji Penjawat Awam 2015

13:13
Tarikh Gaji | Bulan | 2015 Hari Catatan 22 Januari Khamis 12 Februari Kha...
Semasa

Wordless : Bersangka Baik

10:00
Kita tidak mampu untuk mengubah hati orang lain untuk berbaik sangka dengan kita..  tetapi kita mampu mendidik hati kita untuk  b...
Wordless

Wordless : Meja Berselerak Lebih Kreatif

15:04
cam kelakar pula ciktie baca artikal ni. Tak dapat nak bayangkan camner kalau lah workstation ciktie ni penuh gan fail, kertas bagai.....
Wordless

Wordless : Hidup Ini Sebenarnya Cukup Indah

10:30
Hidup ini sangatlah indah jika mensyukuri apa yang sudah ada.. Adakalanya yang terindah bukanlah yang terbaik  Yang sempurna ...
Tips

Wordless : Penyebab Buta Hati

11:25
Yang direnung kadang kala bukan sekadar untuk renungan  tetapi ianya juga perlu diingat. Salam Jumaat uollsss
2014

Penumpang Bas Mutiara (Hentian Pantai Timur) Naik dan Turun di Terminal Bersepadu Selatan (TBS) Mulai 01 Disember 2014

15:58
Tengahari tadi ciktie keluar gan my sist yang kiut miut ni. minta dia temankan ciktie belikan tiket balik KL.  Ok, tak dapat balik mala...
Cop

Cop Bilik Air Di Asrama

13:09
Tadi, cik tie sroll status kekawan ciktie  kat facebook . terbaca satu status ni..  Teringat pula time ciktie belajar kat poli dulu-dul...
Office

Happy B'day Jai !!

13:45
Selamat tengahari uolls !! selamat hari jumaat.. selamat beristirehat..  dan semoga selamat semuanya, insyaAllah aamiin nnati mal...
aeon big

Sabun Special

15:55
Ni dah masuk kali ke-3, cik tie guna sabun ni. K ali pertama guna, dah lupa bila hehe..tapi cik beli memang beli kat aeon big . balik dari...
2014

Excited nak balik kampung

13:23
Tah ada lagi ke idak tak tau la tiket ni. ikutkan hati ni memang nak sangat balik hujung minggu ni  dari minggu lepas lagi berkira-kira...
Wordless

Wordless : Memilih dan Dipilih

13:30
  Dalam hidup kita memiliki dua pilihan  iaitu memilih atau dipilih...  Jika kita memilih,  maka pilihlah yang terbaik buat di...
ciktie

Amalan Sebelum Tidur

22:30
Selamat malam uols.. sebelum tidur, maafkan dulu semua silap dan salah orang dengan kita sepanjang hari ini. Dari awal sampai lewat malam c...
Review

Mamee Monster Perisa BBQ

14:46
Ni adalah Mamee monster yang terakhir !! Hari tu cik tie beli mamee monster pack besar. Dalam tu ada 10 bungkus yang pack kecil-kec...
Bakso

Lemon Madu di Restoran Sukand’s Food, Port Dickson, Negeri Sembilan

13:04
Ni pun first time minum.. sedap juga rasanya. Tengok bff order , nak juga rasa. Tapi tak kan nak share air dia kan..tak best la. So, or...
Maal hijrah

Tahun Baru 1436 Hijrah

12:09
Salam maal hijrah uols. hari ke-3 di tahun baru 1436H bersamaan 25 Oktober 2014. 1435hijrah dah tinggal sejarah. Banyak betul kenangan di t...
#Draft®special

Coklat Draft®special Dari Mekah

19:30
Cam sayang pula cik tie nak makan coklat #Draft®special yang satu ni. Dah dekat 2 minggu lebih tersimpan elok dalam laci office . Ni sebe...
Design

Design by Bismi Design Artzwork

12:00
Hari ni baru sempat nak certa sikit pasal design baru blogku ni. Sebelum ni memang tak sempat langsung. Macam-macam nak buat hehe. Kalau uo...
Fb

Boleh ke on Facebook awal ?

12:51
Eeehhh awalnya fb ni boleh on hari ni. Bukan  ke selalunya selagi tak pukul 1, tak boleh on ke..or cik tie  sorang je  yang tak tau fb ni...
Blog

Kenapa tak boleh On Blog

07:30
Kenapa gan line office ni... tak boleh nak on blog.  tak kan la kena block juga kot. Tapi cam tak je..dari minggu lepas lagi camni. Nape ...
#Felda

Keputusan Separuh Akhir Pertama JDT Vs Felda United

23:28
4-3 Wahhh !! cepat betul JDT kejar Felda United malam ni. Separuh masa ke-2 je dapat bolos 3 gol lawan. Tak sangka betul. Tahniah la JDT ...
Lirik lagu best

Ada Di Dalam Tiada - ResQ

13:23
Pernah kau suarakan Malah juga berjanji Cuma aku sahaja Di hatimu Itu hanya dahulu Waktu manisnya rindu Kini semua hilang t...
Aidiladha

Salam Aidiladha

15:00
Tak terlambat lagi kot nak wish Selamat hari Raya Aidiladha..  Selamat Hari Raya Haji a.k.a Selamat Hari raya Korban Tahniah ke...
Office

Pembentangan Bajet 2015

13:51
Rasanya selain dari GST, apa lagi yang bakal diumumkan oleh PM dalam sesi pembentangan bajet 2015 yae.. Kalau ikutkan nak juga dia umum...
Doa

Doa

16:10
Ya Allah..  Jika hari ini ada diantara kami..  Yang sedang sakit,  Mohon angkatlah penyakitnya  ya Allah...  Berikanlah kese...
Light Red Pointer

Bloglist