Aku

Yeah..Yeah..Dapat Duit Raye

16:21
Terharunya..cam tak percaya pun ada. Rasanya inilah kali pertama terima duit raya selepas beberapa tahun tak menerimanya hihihi terasa cam ...
isu semasa

Jerebu

13:24
 Hehe..dah berkurun baru sekarang dapat post picture semasa jerebu melanda Dato' Keramat a.k.a kawasan berdekatan rumah sewaku ini h...
Amalan

Waktu terbaik untuk berdoa

13:00
Antara waktu yang terbaik untuk berrdoa adalah antara dua khutbah pada hari jumaat 10 muharam 9 zulhijrah malam jumaat waktu tengah m...
Macam-macam

Citronella Multi Cleaner - Pembersih Serbaguna Serai Wangi

06:30
Wahhhh..harum semerbak bau serai wangi kali ini. Hilang rasa kepenatan terpaksa balik lambat. Rilek je rasa. Bukan sahaja berfungsi menghar...
Renungan

Wordless 8 : Ingat-ingatlah

08:10
Selamat pagi.. ngantuk lagi ke? hehe.. Amacam pagi ini, semua ok? cam biasalah kan hari Isnin :> 2 hari cuti pastu hari ini kena ker...
Bonus

Bonus Raya 2013

13:36
Alhamdulillah, syukur malam tadi PM dah umumkan bahawa penjawat awam dari gred 1 hingga 54 akan diberi bantuan khas kewangan a.k.a bonus ra...
Zakat

Zakat

14:53
Firman Allah s.w.t yang bermaksud : `Ambillah (sebahagian) daripada harta mereka menjadi sedekah (zakat) supaya dengannya engkau member...
Hiburan

Playboy itu Suami Aku??

14:46
Best gak novel ni. Tajuk dan cover depan tak adalah menarik minat sangat tapi memandangkan tiada novel lain. Layan je la. Karya dari Suri...
Fitrah

Kadar Zakat Fitrah 2013

08:38
Selamat pagi dan selamat hari jumaat semua..  hari ini dah masuk hari ke-9 kita semua berpuasa. Alhamdulillah..cepatnya masa berlalu. Sed...
Renungan

Wordless 7 : Jangan Ada Yang Lupa

09:00
Sumber : Fb
novelis

Novelis Turun Padang Bersama Anizon Hussin

09:00
Berita baik untuk warga Melaka, pada 20 Julai 2013 (Sabtu), Grup Buku Karangkraf akan menampilkan seorang Stylist Hijab yang terkenal...
Bedak Arab

Bedak Arab Kokuryu

13:00
Kelebihan Bedak Arab Bedak 3 in 1 : bertindak sebagai mouisturizer, fundation dan juga alas bedak. Sangat jimat. Boleh terus sapu...
isu semasa

Dipijak suami tidak berpuasa

09:15
Kuala Lumpur: Seorang kerani berusia 21 tahun dipijak suaminya hanya kerana menegur lelaki terbabit yang tidak berpuasa di rumah me...
Renungan

Sikap buruk yang di cela Allah Taala

16:14
Syeikh Abdul Kadir Mutalib  dalam buku tasauf Penawar Bagi Hati menjelaskan bahawa terdapat 10 celaan Allah Taala kepada manusia akibat dar...
Office

Majlis Sambut Puasa & Ulang Tahun

13:08
Tuk kali ke-3 sambut ulang tahun kat sini..CP a.k.a MinDef. Alhamdulillah, syukur masih diberi kesempatan oleh-Nya tuk meneruskan keh...
Kanak-kanak

Ibu Tikam Anak !!

14:30
Astafirullahal aazim...keciannya kat baby ni. Tak sangka beliau mempunyai seorang ibu yang sanggup memperlakukannya sebegini. Mungkin dah ...
Halal

Logo Halal Malaysia

12:58
Tahukah Anda bahawa Logo halal  yang dikeluarkan oleh  JAKIM/ JAIN/ MAIN terdiri daripada :- bintang berbucu lapan di tengah-tengah b...
Tiket Online

Website Tiket Online

22:50
Alamat !! semua tiket dah habis dijual ke?? camner nak balik raya ni. Sebelum ini sebelum raya dah r一eady awal-awal tapi kali ini..banyak sa...
Ramadhan

Sebelum Esok Puasa

09:00
Selamat pagi :> Hari ini last berada di bulan syaaban tuk tahun ini. Inshaa Allah semoga bertemu lagi syaaban akan datang. Malam nant...
Doodle

Doodle from Munirah dah ditTerima !

13:59
Alhamdulillah, akhirnya dapat gak doodle... Comel kan doodle yang Munirah buatkan ni !!  Sebenarnya doodle ni dah lama dapat tapi t...
GIVEAWAY

Mini Giveaway by DiyanaHani

08:21
Selamat Pagi semua !! Mulakan hari ini dengan senyuman :> dan  senyuman itu adalah sedekah
GIVEAWAY

T-Shirt I ♥ Blogging Giveaway!

14:19
 Alhamdulillah, syukur. Akhirnya selepas penat dari minggu lepas, meting ari ini berjalan lancar juga.  Arhhh penatnya rasa tapi tak apa. ...
Noorliana Isa

Dina - Noorliana

15:38
Dina dah bam..bam.. Anak ke-3 kak liana a.k.a yangliana ketika membuat kunjungan ke rumahnya di Kem Wadieburn bersama pegawai...
Aku

Buah Tangan Dari Vietnam

12:30
Hehehe..kali ini just nak share buah tangan dari Vietnam je. Buah tangan hasil kiriman kepada orang yang berkunjung ke sana :> Nak tun...
Light Red Pointer

Bloglist